Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem kell kitörölni , csak odébb húzni .
Nagyobb ellenállások sem ártanának néhány helyen . Autoroute funkciót ne használd semmire sem jó .
Autoroute funkciót nem használtam, kézzel húztam meg a vezetősávokat. Nagyobb ellenállásokat is be lehet rakni, vissza kell hajtani az egyik lábát, mint itt.
A katódnál a kondi-ellenállást kijavítottam.
Ha két irányból tekered a tekercseket, akkor még kevesebb egymással párhuzamos tekercsfelületed lesz, ezáltal mégjobban csökken a soronkénti kapacitása a trafónak! A minél több primer-szekunder osztás is a tekercs kapacitásokat hivatott csökkenteni.
Minél kevesebb osztás, annál több egymásra tekert drót, annál több párhuzamos, egymáson fekvő felület, annál több menetenkénti kapacitás...És minél nagyobb tekercskapacitás, annál rosszabb magashang átvitel! Idézet: „Az alábbi kapcsolásban, ha táp feszültséget 400voltra megemelném, akkor a teljesítmény megemelkedne 30wattra?” Mi a PL504 PP-nek 500v-os anódot adtunk, és 50w-ot is tudott! Ezért bizonyára nőne a kimenőteljesítményed. Ha Mátét meginterjúvolod , akkor a tapasztalatait, biztosan megosztja veled.
Anódba és katódba min . ekkora ellenállás kellene .
Látom az alkatrészek padjait felülírtad nagyobb padokkal . Ez egyszerűbben megoldható , ha már a felhelyezéskor kijelölöd és simán nagyobbra állítod , furatok is simán változtathatóak ..
Nem bonyolult az, csak amíg nem kezded el, addig tűnik úgy. Beragasztasz a cséve felére egy válaszfalat (pillanatragasztóval, ezt több darabból lehet legegyszerűbben megoldani, mem elfelejtve, hogy a szekundert át kell majd tekerni rajt (legegyszerűbb vasfűrésszel bevágást készíteni a válaszfalra, és itt átvezetni a szekundereket, ez miatt szükség lehet egy szekunder sor próbatakarésére).
Azért kell fordítani a tekercselésen, hogy az anód bevezetések ugyanott legyenek (vagy mingkét anód belül (válaszfalnál), vagy mindkettő kívül. Ha nem osztott a kimenő csak rétegezett, akkor is az a jobb, ha forgatod a tekercset, mert úgy lesz igazán szimmetrikus (de nem dől össze a világ, ha nem úgy van, akkor sem). Készíthetsz csak rétegelt kimenőt is természetesen ugyanezekkel az alap menetszámokkal, de meg kell tervezni, hogyan lehet jól rárakni a csévére, hogy jó legyen a szimmetria is. 400 V-al kijön 30 W szerintem, de nagyobb rácslőfesz kell majd, mert a csövek disszipációját tartani kell, viszont lehet hogy a szükséges nagyobb meghajtó feszt a jelenlegi kapcsolás nem tudja, akkor a meghajtáson is változtatni kell (amúgy szerintem tök mindegy, hogy 20 vagy 30 W).
[off]Nekem nincsenek ekkora ellenállások, csak a lábtávolságot tudom állítani. Igen, a padokat nagyobbal felül szoktam írni. Köszi, hogy leírtad, így gyorsabban kész a panelterv, nem kell még azokat is lerakosgatni.
Majd küldök akkor .
Valahogy igy alakítsd át .
[off]Köszi! Majd átalakítom, most valahogy nincs kedvem.
Elküldtem az ellenállásokat is .
Mégegyszer is köszi!
No, hát volt egy kis lyukas időm és másodszor is kipróbáltam a PCL86-os végfokot. Kim.Trafót csöves TV-ből szedtem ki. Kb. 1kohm az ellenállása.Egy 8ohmos hangszórót kötöttem a másik oldalra. Az anódfesz 220VDC volt, és 57mA-t fogyasztott a cső. Ez ha jól számolom 12.54W... A hangszóróből CSAK magas hang jött ki, az is csak nagy bemeneti jelnél. Búgott is halkan, de az szerintem azért van, mert váltóárammal fűtöm a csövet. Az 1kohm-os ellenállás pedig szépen megégett. (0.5W-os; elég ez egyáltalán?)
kapcsolás Elméletileg minden jól van kötve, nyákot is csináltam hozzá. Valakinek van valami ötlete? Persze estig még átnézem, ha lesz időm.
Kicsit sok az az 57mA. cseréld ki a 150 Ohm-os katódellenállást 220 Ohm-ra. Én a két 10nF-os csatolókondit is megnövelném 100nF-ra. Esetleg még a trióda rácslevezetőjét is lehetne csökkenteni 1MOhm-ra. Az 1kOhm-os ellenállás azért égett, mert oda 2W-os ellenállás kell minimum.
Kössz a gyors választ, majd még átnyálazom az egészet és ha nem találok semmit kipróbálom amiket mondtál.
Oké!
Közben kerestem valamit és nézzétek mit találtam.Rézhuzal a Hestore-ban. Hátha kell majd valakinek. Szerintem nem olyan drága.
Hát ez még csak nettó ár, bruttóban 12480 Ft.
Így azért más. Nem igazán tudtam, hogy máshol van ilyen olcsón is.
Nekem nem rég szerencsém volt, itt az apróban vettem 1200 ft-ért 10 kg 0,35-ös jö minőségű huzalt.
De most 1 mm-es vagy 0,9 kellene. Nem tudtok eladót?
150ohm katódellenállással nem folyhat 57mA anódáram 220V tápfesz esetén. Ott még valami más hiba van, vagy rossz a PCL86-od.
Az EMM801-hez valaki tud mutatni valami egyszerű kapcsolást?
Azon sajna csak a fesz értékek vannak rajta,meg két ellenálás érték!
Ez szerintem elég ahhoz hogy betudd üzemelni megfelelően ! Gyakorlatilag megegyezik egy hasonló EM csővel csak ITT egy búrán belül van dualban ! Akár melyik EM 83-EM84 kapcsolását fölhasználhatod csak természetesen Duálban kell megépíteni .
Neked lett igazad: a nyákon véletlenül összeért a 1es és 3as láb, a trióda rácsa és a pentóda 2.rácsa. Most már működik szépen. Egyedül a magasakat hiányolom, de a trafó is TV ből, nomeg SAL-lal próbáltam ki... Köszi mindent, mindenkinek !
Tv kimenővel nem szokott a magasakkal gond lenni, inkább a méllyel a kis vaskeresztmetszet miatt. Keresd meg a fájlmellékletek között az én kapcsolásomat is és azzal is próbáld ki.
szia
Van otthon 0,9-esem de lehet hogy 1-es, kb.2-3kg.Holnap megyek a műhelyembe és megnézem pontosan milyen, és hány kiló. üdv
Próbáld ki ezt a kapcsolást. Én is tv kimenővel építettem és nem hiányoznak a magasak. És szerintem még egyszerűbb is mint amit Te építettél.
A "magashiányt" úgy értettem, hogy az előző erősítőkhöz képest kevesebb a magas. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy sem? No, de egyenlőre még a VF2-vel bíbelődök.
Idézet: Abban milyen csövek vannak ?[i] „No, de egyenlőre még a VF2-vel bíbelődök”
Én azt tudom hogy mi található benne ? van volt hozzá szerencsém ! Az nem csöves és nem is lessz soha csak azért próbáltam ebben az irányban szóvá tenni !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |