Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
-Ó Szabi! Te vagy a megmentőm! Arra nem gondoltam hogy angolul írjam be az ajtót.
Helló!
kaptam egy P3-as gépet, de a boot képernyőn kiír egy hibát és csak F1 nyomása után lehet tovább menni. A felső ütközéses hibát megoldottam, beállítottam a soros portokat auto címzésre. De az alsó a CPU-s hiba maradt. Ez mitől lehet?
Beállítások:
Állítsd vissza az alapértelmezett BIOS beállításokat. Állítsd be a boot-olási sorrendet, HDD, CD-Rom, stb. CPU frekvenciája Jumper-ből állítódik vagy a BIOS-ban lehet a szórzókat állítani?
A bios reset meg volt elvileg, mert kivettem az elemet, hogy megmérjem jó-e, mert első bekapcsoláskor szólt érte. De már akkor is kiírta. A CPU frekijét biosból lehet állítani. Most 800MHz-en van, de 1,2GHz-es a proci.
Idézet: „bios reset meg volt elvileg, mert kivettem az elemet” Ettől nem fog "gyári" állapotra állni a bios, a biosban van ilyen opció erre. A lap kezeli egyáltalán a tualatin magot?
Majd megnézem még azt is, csak tesóm lefoglalta a gépet ,aminek a monitorát használtam hozzá, mert az még nincs hozzá. Megnéztem a win-ben a processzort a rendszerinfónál és az írta, hogy Pentium 2-es. Közben meg egy Celeron 1,2GHz-es van benne. Én nem tudom kezeli-e azt, de ez volt benne gyárilag is. Leselejtezték a gépet és én meg megkaptam. nem igazán volt belepiszkálva.
Megnéztem és kezeli a tualatin magot is. Az alaplapom egy Abit VH6T, a processzor pedig SL5XS Celeron.
Sziasztok!
A nyári gyakorlat miatt elég sokat kihagyok az OFF ból Ez még 1.5 hétig így lesz... Ma azt hiszem csináltam egy nagyon jó vásárt Szóval a történet: Tegnap voltam a suliban hegeszteni oszlopokat (a talplemezen volt 4 furat abba betonvasat ütöttek + az alatta lévő betonba én meg ezt gyógyítottam össze) Mikor megyek, látom ott egy kis HETRA hegesztő) mondja a mester hogy le van égve.. az én mesterem ment megtudakolni, hogy meg lehet-e venni vagy valami. Jön vissza mondja hogy meg lehet pár száz forintért venni meg beszélt a villanyszerelőkkel de mondták hogy nem éri meg mert csak a dobozt vesszük meg mert le van égve.. Aztán ma mentünk leltárazni megkérdeztük hogy mennyiért adnák nekem, egy 500FT ért ideadták.. Szedem szét a műhelyben látom az egész ki van belezve és bele van téve egy trafó aminek semmi baja de van vagy 500VA-es Aztán mondom a mesternek hogy mi az ábra ment a villanyszerelőkhöz majd jön vissza hogy igaz, és egy 48V os trafó van benne a dobozban De nem volt nálam akkora szatyor.. Ott hagytam a szekrényben, a trafót a dobozt viszi egy osztálytársam a kapcsoló és a kábel már itt van.. Telefonnal fotóztam a trafóról, felteszem. Úgy gondolom ez egy jó nap volt
Sikerült megcsinálni a gépet. Mostmár hibaüzenet nélkül indul. Az alaplapon jumperrel reseteltem a biost, utána is hibát írt, mert összeakadt két port, mint amit képet feltettem. Viszont akkor is panaszkodott a CPU-ra. Átállítottam az órajelét 1,2GHz/133-ről 1,2GHz/100-ra és megy. Most leheltem életet Win98 alatt a netbe is. Elég szokatlan még ez. Most itt ülök a laptopom és a másik gép előtt és néha azt se tudom mit akarok irányítani.
" Abit VH6T"
Vigyázz rá, nagyon jó lap. nálam 1.4Ghzes tualatin ment benne
Na igen, a Tualatin Celeron csak 100MHz FSB-n képes járni a síma Tualatin-nal ellentétben, ami tud 133MHz-en is, alap beállításon, tunning nélkül.
szabi83: olyanom nekem is volt, illetve meg is van még egy ASUS TUSL2C alaplapon. Sokáig kiszolgált.
Jó az a "lapos top" is, mert kicsi és nem is fogyaszt annyit ,mint a nagy asztali társai. Azzal szoktam netezni az ágyból. Ezzel az új géppel azt se tudom mi lesz, mert már van egy asztali gép. Ezt csak úgy hozta apám, mert ki akarták hajítani a kukába. Már csak egy monitort kell hozzá szereznem. Persze ilyenkor senkinek sincs felesleges monitorja. Múltkor meg szinte ingyen kaphattam volna egyet, de akkor nem kellett.
Á nekem LCD kell, mert az kis helyet foglal. Ha már a nagy batár gép elfoglalja a kis szobám felét, akkor a monitor ne foglaljon annyit. Amikor rákötöttem a routerra, úgy lefoglalta a netet a win98, hogy a másik gépnek fél óra kellett, míg behozott egy oldalt. Folyamatosan villogott a hálókártyán a led.
Svejci a órám, lcd a monitorom, micsoda igények, háháháháh
Idézet: „Svejci a órám” Ez nem is igaz, mert Made in China van ráírva. És Casio.
Eszméletlen,hogy mit kibír egy pic meg a múltkori bios flash is így járt beraktam fordítva szinte jött a szaga büdös volt meg persze tűzforró és láss csodát működik pedíg a bios epromnál azt gondoltam csak szerencse volt de most meg egy pic és ez is túléli Másban nemigen van szerencsém de úgylátszik ezek a dolgok szeretnek engemet
Ez marhajó... Egyszer kérek itt segítséget, akkor is szefósnak vagyok nézve...
Nem hiszem, hogy olyan hülyén fogalmaztam volna, hogy azt ne lehessen megérteni, aztán csak a kötözködés megy na mindegy, hátha valami értelmes lény tud nekem segíteni és akkor mindenkinek jó lesz (lásd: Dekatron spinner)
Hát igen... A PIC-eket elvileg elég hallgató állóra tervezték...legalább is nekem úgy tűnik Sajnos volt már szerencsém nekem is fordítva berakni meg eggyel arrébb berakni. Akkor persze teljesen lezsibbadtam, hogy kész, vége De csodák csodájára ment. Akkor fogadtam meg, hogy csak rendes, erős fénynél mozgatok PIC-et, ja meg persze a próbapanelen körberajzoltam szeszes filccel a helyét (mint egy hullát ) és külön megjelöltem az 1-es láb helyét...
Azt még kihagytam, hogy az is függ, hogy a PIC I/O lábai kimenetre vagy bemenetre vannak-e beállítva... Biztosabb a bemenetre állítás, de a legbiztosabb a helyes bekötés
Születésnapom alkalmából, az egész fórumot meghívom egy virtuális pezsgőre, meg egy sütire
Mégis mit vártál ? Olvasd vissza a dekatron-os indító hozzászólásod. Egyetlen szóval sem említetted, hogy mi a bajod a guglis találatokkal, vagy egyáltalán mi a problémád. Akkor nem kaptál volna ilyen "semmitmondó" válaszokat amire nagy nehezen kimondtad, hogy az oszci hiánya a baj.
Nem iszom, de a sütit szeretem Most viszont elcserélném egy 4069-re, kb. 80 kilónyi bontható panelen egyetlen darabot sem találok...
Pont tegnap vettem egyet kemény 100Ft-ért (panelokon tényleg nem találni, akármi volt a készülék) Milyen sütit ajánlanál fel érte ?
Lomtalanításkor talált szétzúzott üzenetrögzítőben volt
Én meg vettem mindenfélét pár napja, csak ezt nem Mert mintha láttam volna valahol, aztán meg mégsem. De még helyettesítőt sem, inverterből mindenhol csak 74LS van, HC egy darab sem.
Süti nincs nálam, de egy alma van
Én jövőhét vasárnap leszek 18
Ma meg az info szóbeli volt... 100%-os lett Összesítve meg 83%...
Gratulálok Én csütörtökön érettségiztem, hál'Istennek elég jó lett
Akkor az ünneplésre való tekintettel, együnk meg mégegy sütit
Gratulálok!
Hétfőn pedig értem szurkoljon mindenki, hogy sikerüljön. Igaz nem tudok semmit, de hátha összejön. Délután "nagy" unalmamban megszabadítottam egy videókártyát a dolgaitól. A procijából egy kulcstartó lesz. Már ki is fúrtam a szélét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |