Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   574 / 3610
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Jajj igen... olvastam, hogy te most építkezel. Anyummal most vettünk (veszünk telket) szerdán vagy csütörtökön írjuk alá. A szerződésben benne van, hogy 4 éven belül lakhatósági engedély kell. Szerintem jövőre csak az alapot fogjuk tudni még megcsinálni, aztán a többit.
Az alaprajz megtervezéséért hány Ft-ot kértek? Már nem emlékszem, hogy enünk mennyit mondtak, 1négyzetméter megtervezése X Ft.
(#) zoly15 hozzászólása Jún 22, 2009 /

Beszállnék a kora esti OFF ba
Ma hoztam haza a suliból 2 db leselejtezett 230V 80W os pákát..
Szétszedtem mert szét volt égve a fűtőszáluk..
Megpróbáltam megjavítani, persze nem 230V ra mert eléggé életveszélyes..
Szóval én 24V ra megtekertem, jó is lett 24V on 3A-t eszik tehát 72W os..
Jó erős kis páka lett..
No igen,de most elgondolkozom azon hogy hogyan üzemeltessem?
Úgy mennyi lenne az élettartama ha pl a kellő hőfokon kéne neki tegyük fel 18V ha folyamatosan annyit adnák neki?
Mi történne?
Ha felmelegszik akkor azután már nem tud tovább melegedni így nagyjából állandó hőfok lenne, jól gondlom én ezt?
Valaki el tudná mondani a véleményét erről? Vagy ő hogy csinálná?
Azt megjegyzem, nem azért csináltam meg a pákát mert nincs pénz újra, de van is még 1 elfekvőben, így már kettő, csak időtöltésképpen csináltam no meg mindég tanul az ember

Üdv!
(#) KTobi válasza Szebence hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Attól ne félj. A tervrajz még a legolcsóbb. Ár érték aránya a legjobb a többi papírhoz képet. Néha többet elkérnek egyetlen lapért, mint a tervrajz amibe kerül. Feltételek engedélyek után érdeklődj inkább.
(#) Szebence válasza KTobi hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Igen, tudom, hogy mennyi ilyen papírokkal, engedélyekkel jár sajnos az egész, meg azt, hogy milyen drága...
(#) radocziandras válasza Action2K hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Na legalább nem csak én mondhatom el, hogy megáztam az építkezésen.Múlt héten az öt napból három nap betont kevertünk.10 raklap 25 kilós ceent fogyott el egyetlen nap alatt.Én pakoltam a cementet...szerény számításaim szerint 14 tonna cementet raktam arrébb, persze nem egyben.
(#) hapro hozzászólása Jún 22, 2009 /

Esetleg, ha valakit érdekelne ide egy meghívó, akkor most megteheti...Bővebben: Link
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Gratulálok! A teszt kitöltése hibátlan!
A meghívó el lett küldve a következő email címre: ****@freemail.hu

Köszi a linket!
Egyperces teszt, de tetszett.
(#) hapro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

És a második kérdésre mi a válasz?
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Én nekem összejött
De a másodikat csak tippre csináltam, a többit tudtam..
Gyorsan megyek lottózni
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

És hogy sikerült megcsinálni, már ha nem OFF itt. Én egyszer próbáltam egy 24V-os wellert megcsinálni, de nem sokáig ment sajnos. Egy ideig szépen ment, majd vége. :no:
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Hogy érted hogy hogyan?
Megtekertem wolfram szállal
Nem értem pontosan a kérdésedet, kérlek tedd fel konkrétan...

Az egy táp is!
(#) vizor válasza Action2K hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Szintén "zenész", hibátlan

hapro: köszi ! Változó kérdéseket ad fel szerintem, nekem például tápegység nem volt benne, így nem tudhatjuk neked mi volt a 2. kérdés
(#) hapro válasza vizor hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Aha... színusz hullámok voltak benne és fölfelé feszültség vízszintesen talán idő tengely és valami modulációról kérdeztek... AM, FM, vagy mittudomén milyen moduláció??
(#) zoly15 válasza hapro hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Azt én sem tudtam, csak tippeltem, A válaszra nem emlékszem
Azt tudom hogy a PWM válasz felett volt

Én a "egy készülék tápegysége" választ nyomtam és jó lett :yes:

Arra gondoltam, hogy valami szigetelés a fém burkolat és a fűtőszál közé, meg valami hézagkitöltő anyag is szokott lenni benne, mint a vasalónál. És mivel rögzítetted a fűtőszálat, hogy ne mozduljon meg.

A páka fém részén volt olyan 2mm-nyi csillámlemez azt hagytam is meg..
Erre tekertem 2 kör rézdrótot egymás mellé, majd 2 csavarás a drótra majd a volfrám szálat rátekertem lazán az egyik szál drótra majd összesodortam a rézdrótot, így meg van a szorítása és a kontakt a volfram szállal..
Ezt én is csak lestem mert eredetileg is így volt a pákában..
Ha nem érthető, írd meg honlap teszek fel fotót..

Üdv!
(#) vizor válasza hapro hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Akkor nekem jó könnyűeket adott. Feszültségosztó, Ohm törvénye, alkatrész fényképének felismerése, alkatrész jelkép felismerése, figyelmeztető tábla jelentése.

Így már értem. Az volt nekem a gond, hogy nekem nem volt csillám, valahogy csak simán a fémre volt tekerve a huzal. Néztem is, hogy hogy a fenébe működik így. Akkor valahonnan szereznem kell csillámot, amit betehetek alá. Ez a rézdrótos megoldás is jó, így lehet rögzíteni a huzalt. nekem ez sosem jutott volna az eszembe. Most már lesz időm és megcsinálom. Persze, ha találok valahol csillámot.

ÁáÁ kegyetlen vagy így éjjszaka

Csillámlemezt tudsz szerezni rossz hőlégfúvóból és még hasonló forró levegős készülékből..
Némelyik hajszárítóba is van avval van körbetekerve a fűtőszál a tartóbakkal együtt..
(#) Mzolee hozzászólása Jún 22, 2009 /

Ühüm..
Mióta írja ki az utolsó hozzászólás időpontját a fórum, mikor föléviszem az egeret valamelyik témának a bal oldalon?
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Éjszaka Most van éjszaka! No megyek is aludni, mert 6-kor kelek, megyek Csévharasztra (is).
Sziasztok.
(#) llaci56 hozzászólása Jún 23, 2009 /

Nagyon ráértek. Nyomjátok az OFF-ot, alig tudom követni. Én meg még mindíg el vagyok havazva... :peace:
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Tessék, itt egy hólapát, csak Neked, Lacikám, hogy ne legyél annyira elhavazva.
(#) mark.budai válasza vizor hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Nekem is az volt, de a kakukktojásnál nem tudtam, hogy miben kakukktojás, mert volt polarizált, nem polarizált, meg volt állandóértékű, és változtatható. Akkor legalább tenne olyan feladatot, ami nem próba-szerencse, hanem tudni kell valamit. Na mindegy, majd pár nap múlva megpróbálom.
(#) mark.budai válasza vizor hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

De nekem meg nem volt figyelmeztető tábla jelentése.
Frankye:
(#) 7805 hozzászólása Jún 23, 2009 /

Üdv

Tegnap azt hittem hogy helyben b........!

Sétálok haza és igen nagy vihar volt és elém b..a villám a villanyoszlopba és még mindig csang a fülem

De amúgy jól nézett ki....szeretem a villámokat csak nem eben a formában..

JA és aki átélte ezt az tudja milyen lehet..
(#) titi válasza Szebence hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Hali!
De jó neked! Nekem 3X 3I
Következő: »»   574 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem