Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA7250 Végerősítő
üdv még annyit hogy 36voltra szeretném rátenni de 4db 35v 4700uf kondim van.rá lehet tenni a 36 voltra?
Ha robbantani akarsz, csak akkor!
Igaz, hogy ott van a +-10% tűrés, de én nem kísérteném az ördögöt! Üdv!
Kondikat is túl kell méretezni.. Ne sajnáld, tegyél bele 50 V -osakat azok nem fognak meghalni.
üdv: aderka
akkor az én kodiaim elég jól bírtak 35voltos voltt és rátettem 40-et
Alapból is túl vannak méretezve.. De nem lesznek hosszú életűek szerintem!
üdv: aderka
A kondikat tényleg jó túlméretezni.
Nekem van 2db 4700µF -os és a gyártási év ami rajta van az 1975, és még működik.
Értem, és ezt azért írod, mert te sem méretezted túl?
40 voltos kondik 33 volton már több mint 34 éve szuperálnak jól.
Egyértelmű, ez nem is volt kérdés.. de fordítva nem megy, és itt az volt a kérdés .. 33 V os kondik nem mennek 40 V on vagy ha mégis nem sokáig.
Én csak téged akartalak igazolni, nem megcáfolni.
De az írásomból szerintem kitűnik hogy túl méreteztem.
Szia!
Nem! A TIP142-147 darlington, a BD249-250 pedig "sima" tranzisztor. Persze, ha még egy tranzisztorral darlingtont csinál belőle az ember...
Tsa all...
Kérdésem az lenne hogy ti milyen tápról hajtottátok meg a TDA7250-el készült végfokot?Mert gondolkodtam rajta hogy tekerek hozzá egy trafót, csak nem tudom hogy milyen sec árammal kell számolnom Előre is kösz!
Üdv!
Az attól függ, mekkora teljesítményt szeretnél. Szerintem egy 250W os Toroidot használj.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogyha megvenném a hestore-on kapható 2x130W-os erősítőt, akkor az megtud hajtani egy 250W terhelhetőségű aktív szubládát? És azt meglehet oldani, hogy a 2x130W ból 260W legyen, tehát mono legyen? És az erősítőnek az a 2x130W az RMS? És mégegy kérdés, ha veszek egy olyan hangfalat aminek a Terhelhetősége (zenei/színusz): 500/150 W abból melyik az RMS? Előre is köszi a válaszotokat!
RMS az a szinuszos jelre vonatkoztatott...
Aktív szubládában van erősítő! (biztos csak elírtad) +3dB miatt nem érdemes megduplázni a teljesítményt(legalább emiatt nem nyúvad ki a hangszóró)! (egyékbént lehet hídbakötni (márha lehet) Z terhelésre 4 szeres P-t ad le, 2Z terhelésre meg 2*P teljesítményt ad le. Ahol Z és P az egy erősítőre vonatkoztatott terhelőimpedancia és kimenő teljesítmény (a tápnak bírnia kell))
üdv
Tda 7250-et tip142-147el hajtom de csak az egyik oldalt mer a másik meghalt ez attól volt hogy 2*47v attam neki de a másik túlélte.Na a baj az hogy rákötöttem egy 130w 8omos hagfalra és maximumra felhuztam és akadozott a hang , de nem tudom mitől mer a táp:160w toroid +4db 50v 4700uf kondival hajtom így +-33-34v kapok,nem hiszem hogy ott van a hiba szerintem a tranyót kell kicserélnem.légyszives segitsetek! Idézet: „és akadozott a hang” A TDA ic túl áram védelme, lekapcsolt, majd vissza.. Nálam is így ment háromszor cseréltem tda-t és 12 tranyó ment tönkre, színtén magas tápfesz volt +-45VDC.. Üdv
üdv
de én +-33-34v adok neki és így akadt a hang érted nem?
Szia!
Ha már az egyik felét kinyírtad, nem biztos, hogy a másik oldal korrektül fog működni! Az is lehet, hogy a hangfaladnak túl kicsi az impedanciája, és a védelem megszólal.
szia
a hangfal impedenciája 8ohm nem hiszem hogy azzal lenne baj én szerintem a tranzisztorral csak ezt pontosan nemtudom ezért kértem a segítséget
Üdv!
Nálam is TIP142-147 van. 8Ohmon jár a cucc de 60W körül elhallgat. Ilyen Impedancián kizárt hogy a túláram miatt halkulna el. Én is a tranyókra gyanakszom. Nagy áramnál eléggé lecsökken az áramerősítése a végtranzisztornak és az IC nem bírja leadni azt az áramot majd egyszerűen lefojt. Próbálkozz be esetleg MJ11015-16 al. Azok jóval erősebbek.
Üdv!
Cimopata mekkora teljesítményű trafót használsz?
Heló
Rezonáns kapcsolóüzemű tápról megy kb 200-250W
Üdv de ennek mekkora táp kellene hogy 8omos hangszórón ne akadjon be a hangja?Vagy ez direkt ilyen?
Egy-egy nagyobb basszusnál csinálja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |