Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszi a választ akkor úgy van ahogy gondoltam. Ez a földelés dolog mindig bekavar nálam. Jó lenne ha elmagyarázná valaki pontosan. Így 12 V-nál max. nem működött volna szerintrem, nagyobb feszültségnél meg már úgyse merném megcsinálni, hogy rákötöm.
Igen, mindenképpen kapcsolótápot csinálok hozzá. Így belefér egy 2U, 30 cm-es rack dobozba, kb 6 kg-fog nyomni, és 50.000 Ft alatt lesz az anyagköltsége.
Lényegében ezt azért szokás földpontra kötni (konnektor földje) hogy az erősítő le legyen árnyékolva a külső zajoktól. Ha például PC, vagy olyan eszköz a jelforrás ami eleve földelt, akkor ezzel nem kell foglalkoznod, mert szinte mindig össze van már kötve a készülékben a földpont a jelfölddel, sőt, ilyenkor nem is szabad földelni, mert földhurok alakul ki, ami elég csúnya brummot (60Hz-es búgást) tud okozni.
Szerintem a legjobb egy kis kapcsolót rakni a hátuljára, amivel meg lehet szakítani a bemenő zöld-sárga vezetéket. Tudom, hogy nem szabályos megoldás, de így több féle környezetben használható.
Ez még nem jutott eszembe, de nem rossz megoldás.
Ennél a kapcsolásnál: Bővebben: Link
a polaritás nélküli kondik milyen típusúak kell legyenek? Szerk.: Illetve még azt kérdezném ha pl. 8,2k-s ellenállás helyett csak 9k-st tudok berakni az mennyire jelent problémát? Köszönöm!
Sziasztok
Szeretnék épateni egy Fet es erősítőt, itt van a link, az lenne a kérdésem, hogy milyne ellenállások kellenek bele? Ahogy a képeken látom nem jó bele a sima 0,5 V os ellenállások, vagy igen ? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: IstvánErősítő link
Sziasztok!
Kis tanácsot, segítséget szeretnék kérni.. Szeretnék építeni egy erősítőt, ami 8 Ohm -on 2X 40-50W-os lenne.. De nem tudom mit építsek, nekem inkább a minőség mint a teljesítmény a lényeg! De nem szeretnék A osztályút építeni mert az már nekem sok, mármint energia felhasználás szempontjából.. Aki tud, kérem hogy tanácsoljon valamilyen kapcsolást.. Előre is köszönöm! Üdv!
Van hozzá egy alkatrészlista, ahol le vannak írva (többek közt) az ellenállások értékei, a terhelhetőségükkel (W) együtt.
Szia
Az ok de 3db van olyan, a többiből jó a sima pici ellenálás is , azok ha jól tudom 0,5 V osak. Csak azért kérdezem , mert én már megvettem az alkatrészeekt , ilyen 0,5 V os ellenállásokkal , valamint azt a 3 jelölt terhelhetőségűt is . De ahogy nézegettem a képeket mindenhol nagyobb ellenálásokat látok ezeket a kékeket , ha jól tudom ezek fémréteg ellenállások. Nah de ennyi szöveg után akkor csak az a 3 db jelölt terhelésü van megszabvaa többi az mindegy , hogy milyen csak az értéke legyen jó ? Válaszokat köszönöm előre is . Üdv.: István
Én lehet hogy kipróbálnám a Gain Clone-t.
Köszönöm!
De IC-set nem nagyon szeretnék. Vagy túl válogatós vagyok?
Szia!
Én ezt ajánlom neked. Ezt én is megépítettem. Megépíted munkapontot belövöd és kész is.Nekem tetszik a hangja nagyon. Bővebben: Link
Az R14,R15 az 5W kell hogy legyen, az R16 nak elég a 2W is. A többinél pedig mindegy, tehát bőven jó a fél W-os is.
Ez már tetszik!
Nincs információd arról, hogy ezt a HE-n már megépítette-e valaki? Nézegettem a végtranyókat a Hestoreban.. 140Ft az egyik 110Ft a másik, ezek jó árban vannak? Vagy túl olcsó és hamis? Megnéztem másutt, ott se sokkal drágább (10-20Ft) Ha megépíteném, akkor nekem a 2. rajzot kéne? Üdv!
Írtam,hogy én is megépítettem. Azt ís írtam,hogy kifogástalan a hangja "nekem".Most is ez szól.
Én MJE-s tranyókkal építettem meg nem BD-vel. "# nput (long tailed pair) - BC559 or similar (low noise, PNP, 40V collector-emitter voltage rating) # Bias Servo - BC549 or equivalent # Class-A driver - BD139 or MJE340 # Drivers - NPN - BD139 or MJE340 # Drivers - PNP - BD140 or MJE350 # Power - NPN - MJE3055, TIP3055 or 2N3055 (TO-3) # Power - PNP - MJE2955, TIP2955 or MJ2955 (TO-3)"
Ha komolyabb tranyókat szeretnél bele, akkor az MJ 15003/04 páros jó választás lehet.
Ezekkel jobban lehetne terhelni.
Jaj, bocsánat, nekem az a mondatocska hogy "én is megépítettem" kiesett
Nyáktervvel tudnál nekem szolgálni? Vagy tervezzek? Remélem, nekem is fog tetszeni a hangja Üdv!
Sajna nincs már meg a nyákterve. Sorry.
Tervezd meg. Nem nagy Ördöngősség szerintem. Jahh és én a "Figure 1a - Modified Version Of 60W Power Amp" képen láthatót építettem meg.
Igen, értem, ez már brutális tranzisztor!
20A, ez elég jó.. Én is azt néztem ki! Azon lehet állítani a nyugalmi áramot.. Köszönök mindent! A rajzon minek kell nagyobb teljesítményű ellenállásnak lennie? üdv!
Ok értem , én csak azért írtam fél V ot mert a srác a boltban ezt mondta. Szerintem nem tudta , hogy mit beszél
Nah majd beleteszem és kipróbálom ezekkel. Üdv
Sziasztok.
Kicsit off, de nem tud valaki egy egyszerű áramkört amivel le tudom ellenőrizni az erősítőm tranzisztorait? Valami olyasmire gondoltam hogy bedugom az ellenőrizendő tranyót a foglalatba és egy gombnyomásra egy piros vagy zöld led jelzi hogy jó-e vagy nem.
Tessék ezzel meg tudod nézni jók e a tranzisztorok és azt is hogy P-s, vagy N-es de ha tranzisztort vizsgálsz vele akkor nem kell 9volt elég 5volt is.
Szia
Szerintem az ST 151 is jó választás. Elég jó paraméterekkel rendelkezik, és nem kell béta szerint válogatni a tranyókat. Van egy egész fórumja is itt a link.
Van egy tda 7350a ic-m es ehhez tudna valaki kapcsolasi rajzot megelegszem10 20 wattal is es lehetoleg keves alkatreszbol mert nagy reszet be tudom szerezni itthon.
Elore is koszi
Írd be Google-ba hogy : TDA7350+datasheet
Az adatlapon találsz kapcsolási rajzot is.
kosz
csomo link melyiket valasszam?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |