Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   437 / 1682
(#) Szebence válasza gydanee hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
A dobozolás mindenféleképpen ötös! Különösen tetszenek a magyar feliratok és a zászló! Grat hozzá!
(#) gydanee válasza Szebence hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Örülök hogy tetszik! A zászló egyedi tuning.
Köszi!
(#) gg630504 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Én kicsit távolabbról fényképezek, ahol már nincs cilinder árnyék. Néha nagyobb felbontással is, később kivágom a szükséges részt.
(#) borvendeg hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
Hello!
Gondoltam teszek fel egy képet a készülő robotom mechanikájáról. A projekt még nagyon kezdődő stádiumban van de sok tervem van vele.Az országos konstrukciós versenyre készítettünk egy távirányítós autót ami aztán elindított bennem valamit elkezdett érdekelni a robot teknológia első körben ez a robot is távirányítós lesz aztán felszerelem érintkezőkkel hogy ne menjen neki semminek aztán útvonal betanulására is alkalmassá szeretném tenni. De ötlet még van sok csak nem tudom mikorra valósul meg igazából most egy jó mechanikát akarok építeni hogy aztán évekig csak az elektronikával kelljen törődni.A mechanikára mégy a "lánctalpak" csak rá vannak téve görgőt kell esztergáltatnom.
Vége a szócséplésnek íme a kép.

PICT0012.JPG
    
(#) tbence3 válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Ejha, frankó lesz nagyon. Én is gondolkoztam ilyen lánctalpas roboton de én a tank féle elrendezésre részesítem előnyben. Nem hiába rendezik úgy. De viszont felettébb sem lenne olyan látványos mint a Tiéd!
Az alu lemezeket mivel vágtad ki? Mert nagyon szépen meg van munkálva. Valamint miből készíted a láncvezetőket? Gondolom akkor már azt is aluból...
Egyébként én is dolgozok egy robotfélén de az nem lesz hétköznapi az biztos. Persze ha végre valahára elkészül. Remélem most idén a nyáron lesz elegendő időm ahhoz, hogy legalább a mechanikát megvalósítsam. Ha még az elektronika nem lesz kész teljesen. Majd ha úgy áll a projekt akkor teszek fel képeket. Addig viszont nem árulom el mi lesz
Egyébként nekem nagyon tetszett az RC autós projekt is. Nem hiszem, hogy ez bármiféle nehézséget fog okozni Neked/Nektek.
(#) borvendeg válasza tbence3 hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Hello!
Köszt a bíztatást. A te robotodra is kíváncsi leszek. A lemezeket dekopír fűrésszel vágtam majd reszelővel finomítottam. A kerekek ez egy fogós kérdés mert a motorok nincsenek túlméretezve (2x6W) de ha sikerülk alut szervezni akkor abból és szétfurkálom hogy könnyű legyen vagy donomit.Ezt a projektet most egyedül csinálom eg ytanárom segítségével amit ezúton is köszönök neki. Az majd kiderül hogy mekkora nehézséget okoz igazából minden idő kérdése.
(#) Dancsi hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Most év végén kaptam az elektro tanáromtól egy kis feladatot, kellett csinálnom egy akkufigyelőt. Nem nagy dolog, de én örülök neki. (A kapcsolás hasonlít a Kapcsolások-ban levővel, de nem az.) Csak a kapcsolási rajz volt meg, így a nyáktervet nekem kellett megtervezni. Annyira megtetszett, hogy magamnak is csináltam egyet, gondoltam jól fog mutatni a kocsimban.
Köszönöm! JĐ
(#) Dancsi hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
És még pár kép...
(#) erdgab válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Szép munka,különösen tetszik a dizájn!
(#) speccy válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Igényes, szép munka, gratulálok! Csatlakoznék erdgabhoz: nekem is nagyon tetszik a dobozolás! Csak így tovább!
(#) zenetom válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Szép munka!
A doboz olyan mint ha Tic-tac-os doboz lenne... :whistle:
(#) Dancsi válasza speccy hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Nagyon köszönöm mindhármatoknak.
Igazából a nyák nem lett méretezve, csak véletlenül lett pont akkora, mint egy tic-tac-os doboz.
zenetom: Nem csak olyan...
(#) Báddzsó hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Sziasztok, rég jártam erre fele, sok volt a meló!
Köztük egy infra sorompó pár (adó+vevő) +riasztó, amire nagyon büszke vagyok, ugyanis több mint 60méteren keresztül már 3 napja éjjel-nappal kifogástalanul működik! Gondolom szeretnétek képet róla... hát az most nincs.. nem volt időm még fényképezni is, viszont megtekinthető működés közben Siófokon a parton, Petőfi sétány keleti végén az őrzött parkolóban. Majd teszek fel róla képet, persze csak ha érdekel valakit.
(#) adamisbalint válasza Báddzsó hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
engem érdekel
(#) radocziandras hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
Sziasztok! Készen lett az első általam tekert trafó.Csak a szekunder oldalt tekertem megmert ez egy 220/380 as rafó volt, amiről lefejtettem a 380 as tekercset és feltekertem rá 2*28 volt összesen 60 VA -s tekercset.Ha kaptam volna acélcsavart, jobban összehuzattam volna a sarkait,hogy ne búgjon.Szerintem jó lett, van is benne kraft rendesen.
(#) zolika60 válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Áztasd be lakkba és nem fog búgni!
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Helló!
Kicsit elnézted a trafót, mert ez 380/220-as lehetett, ha a 220-as tekercs a külső részen van. A primer van a vasmaghoz közelebb, vagyis belül. Így is működik, csak úgy az igazi. :yes:
(#) hadnagyakos válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Nekem is egy ilyen tarfó volt az első áldozatom (még az utolsó is). Én 2*12V-osat csináltam belőle 22A-re. Ebben is van erő rendesen.
Én is csak a szekunder oldalt tekertem, de elég volt az is.
Építettem is belőle egy egyenirányított tápegységet. Most vízbontásra használom, de eredetileg 12V-os gépek hajtására lett kitalálva.
(#) Bandusek hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!

Szeretnék én is megosztani veletek egy - két általam épített kütyüt, és egyben kíváncsi lennék a véleményetekre is. Az alábbi masina egy RGB színkeverésű LEDrefi, amely képes "a szivárvány színeiben" világítani, villogni és a 7 alapszínt egymás után léptetni beállítható ütemben. A reflektorban 3 x 48 db négylábú "FLUX" LED dolgozik, PWM -es meghajtással. A 2007-es konstrukciós versenyre készítettem, a műhelytanárom pedig a kész pályaművet szintén konstruktíve véleményezte:
"
- Tanár úr, ez most már így szakszerű -e ?
- Édes fiam, ez nem egyszerűen szakszerűtlen, ez kimondottan csapnivaló!
- Miért is?
- A NYÁK-ból készült doboz az bizony szaxerűtlen. És narancssárga...
A tartókengyel rögzítésénél felejtsd el a szárnyasanyákat, mert nem szaxerű. Pocsék...
Recézett műszerszorítókat alkalmazzál e célra.
- És a fénypult?
- Az sem szaxerű.
- Hanem milyen??
- Hát, nemszaxerű.
"
Szerintetek?
(#) Kicsa válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Hát nemtudom...szerintem elég szépre sikeredett a dobozolás is éa biztos remekül néz ki működés közben is. De erről a dobozolásról megtudhatnánk kicsit többet is? Most a feliratok réz fóliaszigetek : tehát rá van vasalva (fotózva) és kimarva,és egy teljes nyák lapból áll az egész amire ez az alu keret van húzva? Szerintem remekül néz ki
Üdv Kicsa
(#) Ricsi89 válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Szerintem ez első osztályú. A tanár meg csak azért mondott ilyet, mert ő sosem tudna ilyen igényes dobozolást csinálni. Innen képekről nem is látszik, hogy valami is nyákból lenne. Ha nem tudnám, hogy te csináltad, még gyárinak is nevezhetném. :yes:
(#) Frankye válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Nekem személy szerint tetszik, bár a narancssárga doboz nem a legjobb színválasztás, hacsak a jó láthatóság nem kritérium.
A "szakszerű" szó nem x-el írandó... Ezért harapni szoktunk!
(#) MolnarG válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
A beléről láthatunk képet? Hány ampert eszeget az a pár darab LED? Sima PWM meghajtás vagy valami mikroproci vezérli?
(#) Bandusek hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
Köszi mindenkinek a választ - kritikát!

Ami a reflektor dobozát illeti, a politech tanárom érdeklődött, hogy honnan kerítettem hozzá ilyen fájin "fröccsöntött" dobozt. Válasz: csináltam...
(Nyák leszabás, furatozás, belső élek összeforrasztása + némi merevítés, külső élek legömbölyítése és végül a festés, ami valóban lehetett volna pl. matt fekete, mivel a refi így is elég "figyelemfelkeltő" )
A fénypult 2mm -es alulemez lapokból áll a négy saroknál menetes hasábokkal összefogatva, a feliratait pedig színes papírra nyomtattam amit átlátszó, öntapadós fóliával "rámángoroltam" a felső lemezre. Nem a legjobb módszer, mert egy idő után nehezen tisztítható a házibulik során rátapadt igen makacs szennyeződésektől és a papír színe sem a régi már...

( A szakszerű szó nem szakszerű használatáért elnézést kérek.)

Küldök róla képeket működés közben is:
(#) kiskacsa2009 válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Nagyon nagy lett grat...
Küldhetnél egy rajzot...
Az áramkör kb mennyiből jött ki?
(#) Bandusek hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
A belsejéről majd később tudok fotókat küldeni, de meglesz!
Az egész miskulancia cca. 14V-ról 2 A-t vesz fel, ami PWM-mes vezérlés mellett nem is olyan kevés .
Egyébként a dolog különösebb probléma nélkül elmegy egy 12V 800 mA-es dugasztápról is.
Minden csatornának külön PWM-je van, amelyeken a tolópotikkal lehet állítani a kitöltést max. kb 10%-ig.
A jeleket összekapuztam a strobioszcillátor illetve a színléptető jeleivel amiket a számtárcsával lehet kiválasztani. PIC hiányában egy kocsideréknyi 40xx IC -vel oldottam meg a dolgot. :vigyor4:
(#) Bandusek hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
A vezérlőpult áramkörének anyagköltsége minimális, ( cca. 1000.-) annak köszönhetően, hogy tolópotikból anno embertelen mennyiségeket halmoztam fel.
A refiben a LED-eket leszámítva alig van alkatrész, mindössze néhány FET, biztosíték és ventillátor.
Az egészből nyilván a LED -ek ára az ami igazán fájhat a zsebnek, habár nagykerben a FLUXok ára is még elég baráti (~ 50.-), tehát úgy 7 - 8000 Huf.
(#) kiskacsa2009 válasza Bandusek hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Üdv!
Melyik nagykerbe jársz??
Én oda betudnék szabadulni vásárolni??
(#) Müszi hozzászólása Jún 29, 2009 /
 
Bővebben: Link

Én most nemrég készítettem, illetve alakítottam át, egy 80l-es hangdobozt, ilyen fekvő rendszerűre. 2db Pacsirta magas, és egy felújjított HA31/1088 nyomja a műsort. Egy ST151-gyel hajtom, ebből még hiányzik a hangszóró védő áramkör, de bele lesz építve. A hangdoboz tetején, egy kis kapcsolóval a magashang kikapcsolható, így még szubládának is kiváló.

Sok alkatrészért köszönet CIROKL Barátomnak!!

Várom a véleményeket: Müszi
(#) Bandusek válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Én a Percept kft.-nél szoktam venni a LED-eket, ők kint vannak Budakalászon. Ha neked macerás odajutni, lehet tőlük rendelni is. A honlapjukon megtalálsz mindent a LEDekkel és a rendeléssel kapcsolatban: www.percept.hu (Modiktól bocs a reklámért)
Következő: »»   437 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem