Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azért old le mert valószínűleg elérte a maximális kimenő teljesítményét. A védelem ezt érzékeli és leold. Ez természetes mert megvédi a hangfalakat az egyenfesztől!
Szerk.: A kérdésedre válaszolva: Kösd át a relét és mehetsz új hangszórókért egy-két max teljesítmény után
még nincs meg az erősítő, de kb 50w-osat fogok venni
Én nem vennék autó erősítőt hanem inkább valami hifi erősítőt. Azzal nem kell kínlódni meg otthonra az a legjobb.
Jóval nagyobbak a hangfalaim mint az erősítő. a falak 300w/db-ja.ha kikötném tuti megölné őket?
Esetleg nagyobb relét cserélni nem lehetne benne ami nem oldana le ilyen hamar? nekem ez gyanús,hogy ilyen hamar leold ekkorka hangerőnél.
Attól függ mi az az ekkora hangerő mert a kimenő teljesítmény a lényeg. Egy 50 wattos erősítőből nem lehet 150-et kihozni. Az meg, hogy a hangerő poti hol áll amikor már kijön belőle az 50 watt az a bemenetet meghajtó egységtől függ. Ha az 50 watthoz 0.775mV kell és mondjuk a lejátszód 1 V-ot ad akkor már 3/4-ed hangerőnél kijön az 50 watt.
Remélem érthetően írtam
Nagyobb relét? Mekkorát? Tégla méretűt?
Elméletileg nincs belepiszkálva az erősítőbe és a gyári adatok alapján 4*30w-os.kimértem és 25w-nál old le a relé.elég hamar nem???
Szerintem torzítás előtt old le ezzel is kímélve a hangfalakat az egyenfesztől. Úgyhogy szerintem semmi baja.
Szerk.: Különben meg 5 wattot észre se vennél hangerőbe.
Üdv!
Hogyan tudom megnyitni a lay fájlokat? Nem ismeri a gépem ezt a formátumot
Szia!
Vagy: Viewlayout.
kedves gombi.
bocsi de szerintem nem irtam érthetően. szóval: 4*30w a kimenő teljesítménye az erősítőmnek és összteljesítménybe azaz 4*8wattnál old le.tehát mindegyik kimeneten 8-9 watt jön ki amikor leold. Ez szerintem nem normális. bocs az előző üzenetért ha nem volt érthető!
És ezt mivel mérted meg? Képet láthatnánk az erősítőről meg a mérési eredmények is érdekelnének!
Sziasztok!
A mult héten írtam , hogy megépítettem egy Mosfetes erősítőt és nem működött. A feteket kicseréltem és így mostmár nem megy ki a bizti. De a kivezetésen a DC nem tudom 50mV alá vinni kb 300mV volton van . A nyugalmi áramot pedig betudom állítani , de így nem szól rendesen csak recseg. Szerintem a P1 nél lehet valami hiba , de átnéztem a kapcsolást, a tranyókat és semmi baj nincs velük. Valaki ha tud segítsen, köszönöm előre is . Üdv .: IstvánBővebben: Link
Én a múlt héten a VF2-vel szerencsétlenkedtem. És a problémám hasonló volt a tiédhez. Nem tudtam beállítani a nyugalmi áramot. Végül egy előfeszítő ellenállás értékének módosításával sikerült. A kimeneten nekem mindig beállt 0V feszültségre, ezzel nem volt gond. A problémát az okozza hogy bár a kapcsolásban csak két tranzisztor van, de még ezeket is válogatni kellett (BD139,BD140) és kombinálni az előfeszítő ellenállással, mert még az azonos gyártótól származóak paraméterei is eltérnek.
Már ezen a problémán már túl vagyok, az egyik tranyó volt a hibás. Így most szól és szépen , de nem elég hangos, szerintem hangosabbnak kellene lennie . A C1 kondinak mekkora az értéke , mert fólia kondiban 2,2 µF os nincs szerintem most tettem bele 2,2 nF osat így szépen szól , de nincs meg a mély.
Válaszokat köszönöm előre is. Üdv.:István
Sziasztok ehhez a végfokhoz kell előerősítő?
Hát szerintem nézd át a tranzisztorokat. Előfordulhat olyan eset hogy egy tranzisztor nem megy teljesen tönkre, csak a paraméterei változnak. Egyébként akkor (is) torzíthat egy erősítő ha a tápegységnek nincs kellő áram tartaléka. Kicsi a trafó vagy a puffer kondiknak annyi.
Ez nagyon béna kapcsolási rajz, biztosan nem állnék neki megcsinálni :no:
Az előfok szükségessége pedig azon múlik, hogy mekkora jelszintre akarod illeszteni.
Amikor a FET-ek elégtek, akkor nem sérült esetleg a tápegység is?
Szerinted a 150Wattot tudná?
Nem hinném hogy +/- 45V-ról, 150W-ot leadna. Esetleg 4 Ohm-ra, jókora torzítással. Inkább egy jó kis hidalt TDA 7294... az +/-40V-ról még tisztán leadja a 150W-ot 8 Ohm -ra :yes:
Csak nekem 4Ω-ra kellene mert egy 200wattos hangszórót akarok meghajtani vele.
Csak azért akarom ezt mert ez lesz első tranyós erősítőm,
és ez szerintem egyszerű. Íc-set már építettem egy kettőt és azok működnek is.
Ez valóban egyszerű, mondhatni primitív, ellenben semmi jót nem nézek ki ebből a kapcsolásból. Szerintem keress egy normális kapcsolást és ne zavarjon ha öt helyett mondjuk nyolc tranyó van benne. Legfeljebb egy kicsit többet kell forrasztgatni.
Helló
Én is gondolkodom egy shaman szerű erősítő építésén. Nekem is van itthon Ne5534 és bdx53-54 pár. Lenne néhány kérdésem. Hány wattot tud ez így? Mennyire érzékeny a bemenet? Nekem kb 5-10 watt kellene belőle azt ki lehet hozni? 12 voltos aksiról nem-e lehetne működtetni egy két plussz alkatrésszel?
Szia!
Oda 2.2µF kell, a 2.2nF nagyon kicsi, nem csoda ha nincs mély..
Szia
Létezik 2.2 µF fóliakondenzátor. Régi tv-k és rádiósmagnóba biztos találsz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |