Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem 500 az a 300 mert hidalt a végfok!
Két darab hidalt TDA7294 van, gondolom úgy akarja használni, hogy 2xkb. 150W (ami maximum 200w lehet 4ohmon), vagy 4x75w (100w), tehát kellene ehhez minimum 2x150w kimenő + 4x50w disszipálás = 500VA minimum Ha nagyobb a trafó, az nem baj, sőt! Az én ugyanilyen összeállításomban két db. 300VA-es trafó van. Üdv!
Igazatok van Én nem vettem észre hogy hidalt verzió
Hello! 15 éves vagyok most megyek 1-be a Kandóba.Építettem már Labortápegységet (0-30V),Digitális Hőmérőt, és sok más apró dolgot. Ha valamiben elakadok az építésben akkor ha tudsz akkor segíts légyszi.
Előre is köszi
Hello!
Lenne egy lehet, hogy kicsit buta kérdésem: Írtad, hogy ez a nagyfrekvenciás gerjedés dolog, ha lenne, akkor a kimeneten lehetne mérni szkóppal, rövidre zárt bemenet mellett. Ha ilyen módon nem tapasztalható gerjedés, akkor máshol sem lehet ? Vagyis ha a kimeneten nincs, akkor teljesen rendben van minden? Köszi!
Szia!
Ha a tápfeszültségeket hidegítetted a panelon az IC közelében, nem nagyon lehet gond jó paneltervezés esetén. De ha van gerjedés azt a kimeneten mérni tudod szkóppal, mert a nagyfrekis gerjedés nem nagyon szokott 1-3 MHz fölé menni és az szinte mindegyik szkóppal látható.
Szia! Az IC-től fél centire ott vannak a 100nF kondik. Szerintem a panelterv jó (és ezt nem én mondom).
A tápon is vannak kerámiakondik. Illetve az Általad korábban leírt módszerrel (ellenállás a kimeneten - melegedik-e stb..) sem tapasztalható semmi ilyen jellegű probléma, a fogyasztásban sem lép fel különbség. Nyilván, ha gerjedne, és 4 Ohm ellenállást tennék rá, legalább néhány tized wattot növekedne a fogyasztás, gondolom. De semmi, 0. Akkor ezek alapján nincs semmi különös, egyszerűen a Quiescent Current: typ: 50, max: 100 mA. Mutatkozik, és ettől melegedik. Ha úgy kell számolni, hogy 0,05*80V= 4W, de max 0,1*80=8W, akkor a 4db IC-nél: 4*4 és 4*8, vagyis 16 és 32W közötti nyugalmi fogyasztásba belefér a 20W. ( 5W / IC- ennyit meg a 7294 is fogyasztott). Köszi, szerintem így megnyugodhatok :yes:
Sziasztok!
Új tag vagyok ezért nem találtam jobb helyet, hogy feltegyem a kérdésem. Tudna nekem valaki Genius SW-5.1-es házimozi szetthez kapcsolási rajzot adni? Volt ma egy villámcsapás aztán kinyírta. Valószínűleg az AC3-mas dekódernél van a hiba, mert a center meg a mély szól. Sajnos az erősítőjét még nem tudtam lepróbálni, mert a számítógépet javítottam, hogy legyen net. Aki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm! Üdv.: torzsan!
Hali.
Ennél csak jobb helyet találhattál volna, mivel létezik a fórumon Genius házimozis téma is.
Köszi. Közben megtaláltam.
nah,örülök !ha kész lesz mindenkép irjál,ilyen felépitésben még nem találkoztam vele,kiváncsi vagyok mit tud!
Beszéltem ma az ST egyik disztribútorával, annak kapcsán kérdeztem, hogy a 7294S már nem található meg a gyártó oldalán, mire elmondta, hogy 2009 szeptembere a last buy megjelölése, azaz csak addig adható le rá rendelés, utána sztornó.
De ami még furcsább, hogy ugyanilyen megjelölést látnak a 7293-ra is írva, 2010 márciusi megjelöléssel. Most még van belőle készlet, de úgy tűnik, tavaszra kifuttatja az ST azt is. Marad a 7294V. Recesszióra adott válaszok...
Sziasztok!
Megint én vagyok. Megcsináltam a TDA 7294 nyákrajzát, és nem szeretnék tovább haladni vele, ameddig szakértő(k) nem látták volna. Csináltam már nyákokat, nem arról van szó, de sajnos hajlamos vagyok elnézni dolgokat. Ja, és nem ajánlom senkinek se, hogy ez alapján bárki is megépítse, mert gigantikus lett (7,7X5,2cm). Tudom, van ahol közel vannak a vezetékek, de azon nem nehéz korrigálni. Előre is köszönöm az észrevételeket.
Szia!
A helyedben inkább a Mikroshop-féle nyákot csinálnám. Innét lehet letölteni. Sokkal kisebb, kevesebb rajta a hosszú vezetősáv, sokaknál bevált, úgyhogy biztosan jó. A hidalt változatából már csináltam néhányat és nagyon jól szuperálnak.
Szia!
Így első ránézésre a fő vezetőpályák túl vékonyak, és hosszúak, a földelések is "össze vissza" futkoznak, egyébként nem néztem át. De az erősítő tervezése sokkal komolyabb feladat az alkatrészek egyszerű összekötésénél. Én is egyetértek Bassmester válaszával, nincs értelme tervezgetned, ami egyszer bevált azt csak elrontani lehet. Nekem is a Mikroshop féle nyák van, az már sokaknak bevált, és nekem is tökéletesen működik, gerjedés nincs. Én biztosan azt építeném Üdv!
Mityu,
top, vagy bottom oldalinak szántad a huzalozást?
zoka,
hogyha ezt a mikroshop-féle nyákot csináltad meg, akkor a GND-hez hidegítetted a V+-t és a V--t is, nem egymáshoz, ahogy írtad. De a lényeg, hogy ez így jó, így kell csinálni.
Szia!
Igen igen, de két különböző erősítőről beszélünk: A korábbi erősítőm: Az 1 IC-s 7294-es Mikroshop féle. Ott valóban a GND-hez van a hidegítés, A másik, a saját tervezésű nyák az 2db párhuzamosan kapcsolt 7293-at tartalmaz, ott pedig egymáshoz van hidegítve. Hozzáteszem ennél is van külön kerámiakondi a tápnál a GND-hez. Nekem mindkét módszer bevált. Egyik sem gerjed. Azt hogy hogyan jó, ne velem vitasd meg hanem gb197-el. Én csak azt tudom, hogy nekem eddig sosem volt gerjedési problémám ezekkel az IC-kel. Üdv!
Szia Bassmsster!
Jól van, akkor maradok az már bevált megoldásnál. Köszi
Szia Zoka!
Köszi szépen a hozzászólást. Marad a Microshop. Még egyszer köszi
Üdv Gabre!
Teljesen igazad van. Már a legelején elszúrtam az egészet. Köszönöm az észrevételt.
Szia Zoka!
Gondolom, hogy nem fogom megbánni. De azért csak az az igazi, ha az ember a "sajátját" építi meg (persze tervezés szerint saját). Sajnos, mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, nekem nem jött össze. Túl amatőr vagyok hozzá. De majd idővel lesz ez még jobb is.
Valóban jó érzés volt, amikor először megszólalt a saját tervezésű nyákom tökéletes hangja. Kb. 1 hónapig tervezgettem, az alatt 3 verzió is elkészült, de végül a kétoldalas lett a legjobb, az lett megépítve.
Én sem terveztem az előtt még semmit, akkor tanultam meg a progi használatát is. Először én is hasonló módon áltam neki, de aztán több kész tervet is megnéztem, onnan is merítettem ötletet, meg sok tanácsot is kaptam, tehát a kezdeti szerencsétlenkedésemre most már rá sem lehet ismerni. Valóban idő kellett hozzá, hogy kiforrjon a dolog
Üdv Zoka!
Remélem végül nekem is jók lesznek a terveim. Te milyen progit használsz? Nekem Traxmaker van jelenleg. Vagy milyet érdemes?
Szia
Mivel sztereot építessz a puffered legyen meg legalább 20000uF, mivel egy oldalnak kell a 10000uF.
Sziasztok!
Építeni akarnék egy 2x100W HF erősítőt 2db TDA 7294 ic segítségével. Ennek az erősítőnek +35V, és -35V tápfeszültség is kell?
Bizony. +-35V kell neki. 100Wot ne akarj kicsikarni belőle. Ahogy írta is leírás ahonnan a képeid származnak mikroshop 60-70%áig érdemes.
Szia!
Én Eagle-t használtam, nekem megfelelt, bár utólag át kellett rajzolni néhány forrpontot stb... Szerintem teljesen mindegy, használd azt ami bevállt |
Bejelentkezés
Hirdetés |