Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   621 / 2208
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 1, 2009
Nem hagynám ki!
(#) burgdavid válasza pucuka hozzászólására (») Júl 1, 2009
Ezzel én is egyetértek, de jelen esetben csak a GU50 vezérlőrácsát kell meghajtania.
Egyenlőre marad az MKS, kíváncsi leszek, hogy mi lesz belőle.
Szeretek mindent másképp csinálni, mint a többiek
(#) kalmi79 hozzászólása Júl 1, 2009
Sziasztok!

Írtam egy cikket a multkor feltett erősítőimről, itt részletesen megvan minden + rengeteg fotó!

CHZ nek mgegyszer nagy THX a kapcsolásért!

EL 34 PP monoblokkok
(#) burgdavid válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 1, 2009
Igényes, szép munka!
Gratulálok
(#) lacihobby hozzászólása Júl 2, 2009
Egy TAF 7 vagy TF 7 radiocső helyetesitése élrdekelne,a cső 1940 -ből való nem tudom milyen kaphatok helyette vagy, 2 csővel megoltható-e.
(#) kocos válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 2, 2009
Wimából : MKP4, MKP10
(#) Action2K válasza lacihobby hozzászólására (») Júl 2, 2009
Szia! Itt megtalálhatóak a helyettesítői is. Bővebben: Link Szerencsére eléggé általános pentóda. Szerintem, Pl: EF7, nagyobb fűtőfesszel.
(#) sturbi válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 2, 2009
Gratulálok ! Nagyon jó a cikked, áttekeinthető és jól kiemel minden lényeges dolgot (konstrukció, alkatrészválasztás, hangsugárzó).
Első osztályú a megvalósítás is.

Külön gratulálok CHZ-nak a kapcsolás miatt (egyszerű, ámde roppant korrekt kapcsolás (nem titok, hogy az ilyenekhez vonzódom).
(#) djhans válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 2, 2009
Nagyon igényes, szép munka. Tetszenek a hangfalak is!
(#) l48 válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 2, 2009
Még ne hagyd abba, emberközeli szép munka
(#) ngyzoli válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 3, 2009
Nagyon jó,érdekes,és mindenre kiterjedő lett a cikked,gratulálok! S a lényeg az utolsó három sorban van megfogalmazva.
(#) EcoPityu válasza kalmi79 hozzászólására (») Júl 3, 2009
Szia!

Bár már itt előbb is megdicsértem a műved, igen szép "felújítást" végeztél a két erősítőn!

Kérdés, a cikkel kapcsolatban: melyik két hangszórót kötötted sorba oldalanként, hogy 16 ohm-od legyen?

Ja-ja-ja, nem hozod a talira Kecsóra 11-én meghallgatás, összehasonlítás céljából?
(#) Einstein hozzászólása Júl 3, 2009
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy viszonylag egyszerű pár watt-os elektroncsöves felhalgató erősítőt (16 ohm) készíteni ami jól mutat és szól. Válaszokak előre is köszönön!
(#) Action2K válasza Einstein hozzászólására (») Júl 3, 2009
Szia! ECC82-es csővel, de ilyen kis impedanciás füleshez kellene illesztőtrafó (kimenőtrafó) is. akkor meg már a 2*PCL86-os is lehetne akár. Meg "bármi" más. Az előbbi ötleteim egy low cost cuccos.

Idézet:
„ami jól mutat”
Ez csak a Te kreativitásodon múlik.
(#) Müszi válasza Einstein hozzászólására (») Júl 3, 2009
A 6AS=G lesz a Te csőved :yes:
(#) Danaman válasza Müszi hozzászólására (») Júl 3, 2009
6AS7G a 7-est ne siftel együtt
(#) Müszi válasza Danaman hozzászólására (») Júl 3, 2009
Kössz, észre se vettem.
(#) l48 válasza Einstein hozzászólására (») Júl 3, 2009
A kétcsőves változatot javaslom(6AS7G) Ha ilyen kis impedanciában gondolkodsz. Oldalankénti fél csővel még 100 ohm is komoly problémákat jelent. Sajnos én ezt választottam. Elmondhatom, hogy időt ,pénzt, fáradságot nem kimélve sem vagyok maradéktalanul elégedett. Ha tovább romlik az idő egy másik elképzelésemet beleölöm 2 csőbe.
(#) Einstein válasza Action2K hozzászólására (») Júl 3, 2009
Heló!
Egy kapcsolást is tudnál mellékelni akkor azt nagyon szépen megköszönném!
(#) Einstein válasza Müszi hozzászólására (») Júl 3, 2009
Helló!
Sajnos elektron csöves témában kezdőcske vagyok és nem igazán tudom h melyik cső a jobb, és lehet hogy a te típusod lenne a jobb, nemtudom, esetleg ha egy kapcsolást mellékelnél akkor a kettő közül választanék és belevágnék. Előre is köszönöm a kapcsolást!
(#) dxzo4z hozzászólása Júl 3, 2009
Sziasztok Srácok! Néhányszázadik hozzászólástól követem a topikot, de csak a holnap kezdődő szabim ideje alatt lesz időm először "csöveskedni". Van 0.2-es és 0.3-as selyem-zománc huzalom. Egy beugró ECL86-hoz kimenőnek talán elég a primer 0.2-es. Sz-P-Sz-P-Sz-P-Sz osztást tervezek, 4 részre lenne osztva a szekunder. Így nagyon kevés szekundernek a 0.3-as huzal? 0.6-ost számítottam, de négyszer a 0.3 pont kiadja a 0.6-os keresztmetszetét. Esetleg egy-egy osztáson belül is kétszer futna a 0.3-as huzal... Vélemények???
(#) Danaman válasza Einstein hozzászólására (») Júl 3, 2009
6AS7G azért is jobb mert nem kell hozzá kimenőtrafó, OTL-es kapcsolásba.
Bővebben: Link
(#) dxzo4z válasza dxzo4z hozzászólására (») Júl 3, 2009
Bocs, természetesen minden osztás párhuzamosan lenne kapcsolva. Tudom, ohmikusan nem tökéletesen egyenlő a legbelső és a legkülső osztás, de hát...
(#) fleta válasza dxzo4z hozzászólására (») Júl 3, 2009
Először is számold ki hogy a csévéden elfér-e a huzal, A menetszámokat a sor teljes kitöltését stb.
Jó tanács :Beugrónak én egy bevált kimenőt tekernék ehhez a kapcsoláshoz. Utána a csővel a tápegységgel a passzív alkatrészeket venném górcső alá.
Van tapasztalatod a csöves építés területén?
(#) dxzo4z válasza fleta hozzászólására (») Júl 3, 2009
Próbatekerés már volt... SM74-es trafó, 140 menet/sor a 0.2-esből primernek, ill. 102 a 0.3-asból soronként szekundernek. 5200/8 ohm illesztés mellett 20 sor a 0.2-es primerből (2800 menet) és 4X0.3 szekuder párhuzamosan, egy-egy szekunder egy sor. Elvileg befér...
(#) fleta válasza dxzo4z hozzászólására (») Júl 3, 2009
Akkor hajrá! Nagyon szorosan, és szinte szakadásig feszítve tekerd a drótot.Minden század milliméter hely be legyen tekerve.
(#) sturbi válasza dxzo4z hozzászólására (») Júl 3, 2009
Szerintem jó az elképzelésed, azt mondom bátran ugorj neki, első osztályú lesz az a kimenőtrafó.
(#) kalmi79 válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 4, 2009
Trükkös a dolog. Bár nem látszik, de az alsó mély egységben két 30 centis mélyhangszóró van elhelyezve egymás mögött. Csak a külső látszik, de ott van a másik mögötte, szoros akusztikus csatolással. Ez az un. izobarikus építési mód, ahol két egyforma hangszórót teszel egymás mögé, és fele akkora térfogatú oboz is elég nekik, mint az egy hangszórónak. Még így istöbb mint 70 liter lett. Egy hangszórónak kb 140 kellett volna.
Szóval ez a két mély van sorba kötve, ebből jön ki a 16 ohm.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Júl 4, 2009
Köszönöm sturbi !

Valójában kalmi79 megadta az alapjait , én csak kissé módosítottam ..
(#) kalmi79 válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 4, 2009
Nem hinném, hogy lemegyek kecskemétre, de a rendszeremet most tökéletesítgetem, kell neki még pár hónap, és akkor összességében lesz kiállítva valahol.
Együtt a hngdobozok-keresztváltók-erősítők- csöves DAC. Aztán utána rágyúrom magam az aktív váltásra.
Következő: »»   621 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem