Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy problémám a hűtőnkel, Egy folytába hűt és nem akar leálni.
van rajta egy hőérzékelő és már majdnem -30°C-on van pedig -19-en kéne lennie. És nem áll le folyamatosan hűt. Kérleg segítsetek. LEHEL márkájú.
Nekem is volt egyszer egy ilyen, igaz nekeünk nem lehel volt. Ezt vettem észre, hogy amikor akarom kivenni az uborkát a tálkából akkor nem tudom, mert megfagyott. Mondom anyunak: Mér tetted be az ubit a mélyhűtőbe. Válasz: Nem is tettem be. Jobban megnézem a hűtőben minden meg van fagyva. Nálunk az volt a gond, hogy a hűtőgép falára, fe l van csavarozva valami hőérzékelő. Az lesesett, és at hitte a hűtő hogy mindig mele van, atz már fagyot az ubi. Jól körülnéztem a hűtőn és láttam ezt a hibát, visszacsavaroztam és egyből jó lett. Szerintemvalami ilyesmi hiba lehet a ti hűtőtökben, keresd meg ez az izét, ha le van esve rakd vissza, ha ez a gond így biztos jó lesz.
Nem vagyok hütőgép szerelő de szerintem a hőfok szabályzó nem müködik !!!
Ki kell cserélni . Ha olyan a hütőd mint a milyenk akkor a világítás mellett van egy dobozban annak a tengejére van szerelve a szabályzó tárcsa amit tudsz csavargatni. És van hozzá még egy rézdrót szerüség ami a hőt érzékeki azzal együtt fog kijönni.Pesten az orczi tér környékén a Baros utcában van bolt ahol valószínü hogy van!
Hello! Ahogy Ricsa is mondta, nézd meg először, hogy nincs-e leesve az elpárologtatóról az érzékelő szonda. Ha nincs akkor elöregedett és csere. 4-5ezer forintból megtudod oldani hűtőszerelő nélkül. Cserénél arra vigyázz, hogy ne törjön meg a szonda "vezetéke", mert az valójában egy nagyon vékony kapilláris cső. Ha az megtörik, nem tud a folyadék tágulni/szűkülni benne, és game over a termosztátnak. Az én hűtőmön amúgy digitális hűtésvezérlő van, nagyon precíz, és rengeteg dolgot tud.
Üdv!
A hűtőszekrény elektromosam egyelég primitív szerkezet.
Nem sok hibalehetőség van benne. amit te írtál az arra utal vagy tisztításkor esetleg berakodáskor lesett az ézékelő feje, vagy esetleg mesérült és elment belőle a táguló fojyadék. Próbáld a hőfokszabályzót letekeni minimumra és ha akkor sem kapcsol ki biztos ez a probléma.
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kishűtőt, pl ilyet Azt írják róla, hogy kompresszor nélküli termoelektromos technológia. Nem értem ez mit jelent, ezért kérdezném, hogy ezek a hűtők hűtenek rendesen, alkalmas arra, hogy pl pár szelet párizsi és 2 doboz sört lehűtsön, hidegen tartson? Szivargyújtó tartozék és innen rémlik, hogy szivargyújtós autós hűtőtáskát már vettünk, akár 15fokos különbségre is képes a külső hőtől nézve hűteni. Ez az akár jó, ha a fele megvan valóban és semmit se ért, nem volt a hétköznapi értelemben vett hűtő. Próbára megvenni drága, de ha nem csak hűtő kinézetű valami, hanem valóban működő dolgok ezek, akkor beruháznék egyre :yes: A válaszokat előre is köszönöm
Peltier "hőelem" van benne. ...szerintem. Mint az autós-hűtőkben.
10000-Ft a hűtő, 21000-Ft a "DESIGN"
40-70% hatásfoka, akkor ez jobb, mint a normál hűtőké. Tudom, hogy drága, de nincs más választás, egy pici irodába kellene, ez beférne az asztal aljába és még így is olcsóbb lesz, mintha mindig a büfében veszünk 1 szendvicset meg hideg energia italt. (És apróhirdetésből venném jóval olcsóbban, ez csak egy fix linknek tűnt, amit nem törölnek, pl ha lejár a hirdetés, valaki bekattint ide és nem látja a linket már....)
sziasztok!
lenne egy kis problémám a hűtőnkkel napok óta nem lehet szabályozni, magától felugrik a max értékre... samsung sl36wj1 a típusa, konyhanyelven: kombinált hűtő, ki-be kapcsoló van rajta és egy hőmérséklet szabályozó kapcsoló... 1-5 ledig lehet szabályozni... ha valaki tudna segíteni megköszönném! vagyis meg is köszönöm! olvastam hasonlókat, feljebb de azok régebbi típusok voltak.... ebben van valami vezérlő elemelektronika.....
A Lehelesnek üzenem,hogy vagy a sárga super kapcsoló van bekapcsolva,vagy az érzékelője leesett.
Szia.Lehet,hogy tudok segíteni.A normál tér,vagy a fagyasztó a hibás?
szia!
szerintem a normál tér, de nem tudom... de rendeltem egy vezérlőegységet... sajnos bakot lőttem ..... úgy néz ki továbbra is fennáll a probléma... voltam egy szervizben ott azt mondták nem is hallottak ilyen problémáról, még én mondtam nekik nem a vezérlő lehet a hibás? erre ők...de biztos de mi lehet a probléma még? előre is köszönöm, várom válaszod! üdv lewis!
Sziasztok!
Van egy Zanussi Lehel hűtő fagyasztó nélkül A következő a probléma: A hűtő bekapcsolás után kb 2 óráig megy utána leáll, ezt követően hiábba kapcsolo kibe vagy áramtalanítom nem kapcsol vissza, de ha üzemen kívül van kb24órát és bbekapcsolo akkor újra elindul.
-Akkor automata leolvasztásu a gép.
-kérdés,hogy a "2 óráig megy" az mit jelent ? a komresszor múködik folyamatosan ? vagy ki-be kapcsolgat kb félóránként (ez lenne a normál müködés) -leállás után nem tudod ujrainditani a kialakult nyomások miatt,de kb 5 perc után ujraindithatónbak kell lennie.
Igen automata leolvasztású. A gép folyamatosan megy 2 óráig és utána kb 24 óráig semmi. De megfigyeltem, hogy a gép mikor dolgozik a kompressor akkor, hallható a gáz sziszegése. Bocs a bugyuta kifejezésért, de ebben teljesen laikus vagyok!
Üdv mindenki
Tökéletesen műkődik a fagyasztószekrényünk,de mégis világit a piros hiba jelző lámpa.Mi lehet a baja,illetve mi fog elromlani benne? Nincs túlpakolva,nem jegesedik,szerintem az ajtó szigetelés is ok.A hőfok kapcsolóval beállított értéket fixen tartja.Már kb 20 éve a 3 fokozaton van,-19fokon! Lehel hb 230 etf típusról van szó! Kérem segítsetek,mert édesanyám mint egy kerge mókus rohangál a fagyasztó kőrül,és a piros lámpára mutogatva,valami világvége mind meghalunk hangulatot generál idehaza.
Ja,azt nem tisztáztuk,hogy a gép hűt ??
-tehát a belselében "lefagy a hátoldala" ?
Amennyiben a ki-be kapcsolási ciklus megvan,és hőmérővel mérve is megvan -20,akkor lehet hőfokszabályzó ....
Gondolkoztam hogy mivel tudnám megmérni,hogy valóban annyi fok van benne mint amit mutat a saját hőmérője,de nem találtam idehaza erre alkalmas eszközt.
Anyum azt mondta hogy ő már rutinból tudja hogy kb mennyi lehet a hőmérséklet bent.És szerinte az ok.(anyu nem eszkimó,így a mérési eredmények se pontosak) Jelenleg 3as fokozaton van és -20at mutat a mérő.Most kipakoltam üresre a ládát,és felraktam 4es-re,majd meglátjuk mik a fejlemények.
Helló!
Olvastam a problémádat de nekem olyan érzésem van mint ha a gyorsfagyasztód be lenne kapcsolva ( vagy is a kompresszor állandóan megy, mert a kívánt mennyiségű hűteni való minél előbb érje el a minimális hőmérsékletet). A hőfok beállító E állásban (energiatakarékos) a kívánt hőmérsékletet tartani fogja. A "csajok" nálunk mindig gondban vannak a leolvasztás után a kapcsoló állásokkal. Üdv.:VIM
Erősen világít vagy csak "parazsall"??
ha erősen világít ,azt nézd meg hogy a hőérzékelőnél (ahol fel van rögzítve a hűtőlapra van e jegesedés vagy teljesen tiszta a felület , Ha jeges akkor hőfokszabályzó probléma van , ha tiszta a felület akkor nagyobb a probléma .
Elöszőr én is ilyen problémára gondoltam!
De a gyors fagyasztó gomb nálunk nagyon egyértelműre sikerült. 0 állásban nem,1 állásban sárgán világit. Mint az elöbb is írtam feltekertem 4 állásba,és gyönyörűen kúszik fel a hőfokmérő,immár -22fok van benne.De a piros lámpa még mindig világít. Elméletem szerint,a piros lámpa,egy mindentől független különálló érzékelőről vesz valami hibás jelet. Vagy mitom én érzékeli a hűtőközeg gyengülését,vagy a kompreszorban lessz valami gebasz és azt jelzi? Nem gondolnám hogy egy 20éves gép ilyeneket tudna.
A piros lámpának nincs külön érzékelője ! Az is a hőfokszabályzó kaplláris csövének hőmérsékletét "jelzi "
ha nincs meg -12 fok az érzékelőn akkor gyullad ki ! tehát lehet magában a gépben -23-25 c is ha a hűtőlap (elpárologtató) hőmérséklete ott a hőérzékelőnél nics meg , akkor világít a piros !
csak még mindig nem árultad el,hogy a gép kapcsolási ciklusa megvan-e ?
mert ha igen,akkor egyértelműen a hőfokszabályzó "alarm" kontakt a hibás....
A hátsó hőcserélő nincs elkoszolódva? Esetleg nincs letakarva a hűtő teteje, oldala?
Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt,és az instrukciókat.
Végig bogarásztam a hűtőt,és már biztos volt hogy az általatok említett hőkapcsoló a hibás.Elkezdtem kiszerelni,és a kapilláris csövet a rögzítésénél megmozdítottam,kattant egyet és azóta jó.Ha 10enX höm alá esik akkor újra világít,majd amikor kell elalszik. Tehát újra tökéletes a hűtő.
igen a gép hűt!
Szevasz!
A fagyasztóknál használt termosztát eltér a normáltól mert: a fagyasztót nem lehet a hőfokállító gombbal kikapcsolni. A piros lámpa: ha mondjuk a hőfokbeállító gomb állítási tartománya -12 től -24-ig terjed, /ez tulajdonképpen az érzékelő hőmérsékletét jelenti!, és így nem mindegy hol van/akkor ha bármilyen oknál fogva az érzékelő hőmérséklete 5 fokkal meghaladja a beállított hőmérsékletet, akkor gyullad ki a piros lámpa. A példában ez -7 től -19 C. Amikor melegen indítod a gépet, mindenképpen kigyullad, aztán fentiek miatt elalszik, és ez még előfordulhat nagyobb mennyiségű meleg áru berakásakor is, ismét a fenti működésmód miatt. Az, hogy áru hőmérséklete -20 vagy -10 nem igazán érzékelhető, így is kopog, úgy is kopog, de nem jó! Más ott a probléma.. Üdv: StMiklos
Sziasztok.
Van egy beépített hűtőm, ami egyszer csak ekezdett valami nagyon szúrós büdös szagot árasztani. De nem a belsejéből, hanem hátulról. Van valakinek valami ötlete, mi lehet a baj? |
Bejelentkezés
Hirdetés |