Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy problémám a hűtőnkel, Egy folytába hűt és nem akar leálni.
van rajta egy hőérzékelő és már majdnem -30°C-on van pedig -19-en kéne lennie. És nem áll le folyamatosan hűt. Kérleg segítsetek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEHEL márkájú.
Nekem is volt egyszer egy ilyen, igaz nekeünk nem lehel volt. Ezt vettem észre, hogy amikor akarom kivenni az uborkát a tálkából akkor nem tudom, mert megfagyott. Mondom anyunak: Mér tetted be az ubit a mélyhűtőbe. Válasz: Nem is tettem be. Jobban megnézem a hűtőben minden meg van fagyva. Nálunk az volt a gond, hogy a hűtőgép falára, fe l van csavarozva valami hőérzékelő. Az lesesett, és at hitte a hűtő hogy mindig mele van, atz már fagyot az ubi. Jól körülnéztem a hűtőn és láttam ezt a hibát, visszacsavaroztam és egyből jó lett. Szerintemvalami ilyesmi hiba lehet a ti hűtőtökben, keresd meg ez az izét, ha le van esve rakd vissza, ha ez a gond így biztos jó lesz.
Nem vagyok hütőgép szerelő de szerintem a hőfok szabályzó nem müködik !!!
Ki kell cserélni . Ha olyan a hütőd mint a milyenk akkor a világítás mellett van egy dobozban annak a tengejére van szerelve a szabályzó tárcsa amit tudsz csavargatni. És van hozzá még egy rézdrót szerüség ami a hőt érzékeki azzal együtt fog kijönni.Pesten az orczi tér környékén a Baros utcában van bolt ahol valószínü hogy van!
Hello! Ahogy Ricsa is mondta, nézd meg először, hogy nincs-e leesve az elpárologtatóról az érzékelő szonda. Ha nincs akkor elöregedett és csere. 4-5ezer forintból megtudod oldani hűtőszerelő nélkül. Cserénél arra vigyázz, hogy ne törjön meg a szonda "vezetéke", mert az valójában egy nagyon vékony kapilláris cső. Ha az megtörik, nem tud a folyadék tágulni/szűkülni benne, és game over a termosztátnak. Az én hűtőmön amúgy digitális hűtésvezérlő van, nagyon precíz, és rengeteg dolgot tud.
Üdv! ![]()
A hűtőszekrény elektromosam egyelég primitív szerkezet.
Nem sok hibalehetőség van benne. amit te írtál az arra utal vagy tisztításkor esetleg berakodáskor lesett az ézékelő feje, vagy esetleg mesérült és elment belőle a táguló fojyadék. Próbáld a hőfokszabályzót letekeni minimumra és ha akkor sem kapcsol ki biztos ez a probléma. ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kishűtőt, pl ilyet Azt írják róla, hogy kompresszor nélküli termoelektromos technológia. Nem értem ez mit jelent, ezért kérdezném, hogy ezek a hűtők hűtenek rendesen, alkalmas arra, hogy pl pár szelet párizsi és 2 doboz sört lehűtsön, hidegen tartson? Szivargyújtó tartozék és innen rémlik, hogy szivargyújtós autós hűtőtáskát már vettünk, akár 15fokos különbségre is képes a külső hőtől nézve hűteni. Ez az akár jó, ha a fele megvan valóban és semmit se ért, nem volt a hétköznapi értelemben vett hűtő. Próbára megvenni drága, de ha nem csak hűtő kinézetű valami, hanem valóban működő dolgok ezek, akkor beruháznék egyre :yes: A válaszokat előre is köszönöm ![]()
Peltier "hőelem" van benne. ...szerintem. Mint az autós-hűtőkben.
10000-Ft a hűtő, 21000-Ft a "DESIGN" ![]()
40-70% hatásfoka, akkor ez jobb, mint a normál hűtőké. Tudom, hogy drága, de nincs más választás, egy pici irodába kellene, ez beférne az asztal aljába és még így is olcsóbb lesz, mintha mindig a büfében veszünk 1 szendvicset meg hideg energia italt. (És apróhirdetésből venném jóval olcsóbban, ez csak egy fix linknek tűnt, amit nem törölnek, pl ha lejár a hirdetés, valaki bekattint ide és nem látja a linket már....)
sziasztok!
lenne egy kis problémám a hűtőnkkel ![]() napok óta nem lehet szabályozni, magától felugrik a max értékre... samsung sl36wj1 a típusa, konyhanyelven: kombinált hűtő, ki-be kapcsoló van rajta és egy hőmérséklet szabályozó kapcsoló... 1-5 ledig lehet szabályozni... ha valaki tudna segíteni megköszönném! vagyis meg is köszönöm! olvastam hasonlókat, feljebb de azok régebbi típusok voltak.... ebben van valami vezérlő elemelektronika.....
A Lehelesnek üzenem,hogy vagy a sárga super kapcsoló van bekapcsolva,vagy az érzékelője leesett.
![]()
Szia.Lehet,hogy tudok segíteni.A normál tér,vagy a fagyasztó a hibás?
szia!
szerintem a normál tér, de nem tudom... de rendeltem egy vezérlőegységet... sajnos bakot lőttem ..... ![]() voltam egy szervizben ott azt mondták nem is hallottak ilyen problémáról, még én mondtam nekik nem a vezérlő lehet a hibás? erre ők...de biztos ![]() de mi lehet a probléma még? előre is köszönöm, várom válaszod! üdv lewis!
Sziasztok!
Van egy Zanussi Lehel hűtő fagyasztó nélkül A következő a probléma: A hűtő bekapcsolás után kb 2 óráig megy utána leáll, ezt követően hiábba kapcsolo kibe vagy áramtalanítom nem kapcsol vissza, de ha üzemen kívül van kb24órát és bbekapcsolo akkor újra elindul.
-Akkor automata leolvasztásu a gép.
-kérdés,hogy a "2 óráig megy" az mit jelent ? a komresszor múködik folyamatosan ? vagy ki-be kapcsolgat kb félóránként (ez lenne a normál müködés) -leállás után nem tudod ujrainditani a kialakult nyomások miatt,de kb 5 perc után ujraindithatónbak kell lennie.
Igen automata leolvasztású. A gép folyamatosan megy 2 óráig és utána kb 24 óráig semmi. De megfigyeltem, hogy a gép mikor dolgozik a kompressor akkor, hallható a gáz sziszegése. Bocs a bugyuta kifejezésért, de ebben teljesen laikus vagyok!
Üdv mindenki
Tökéletesen műkődik a fagyasztószekrényünk,de mégis világit a piros hiba jelző lámpa.Mi lehet a baja,illetve mi fog elromlani benne? Nincs túlpakolva,nem jegesedik,szerintem az ajtó szigetelés is ok.A hőfok kapcsolóval beállított értéket fixen tartja.Már kb 20 éve a 3 fokozaton van,-19fokon! Lehel hb 230 etf típusról van szó! Kérem segítsetek,mert édesanyám ![]()
Ja,azt nem tisztáztuk,hogy a gép hűt ??
-tehát a belselében "lefagy a hátoldala" ?
Amennyiben a ki-be kapcsolási ciklus megvan,és hőmérővel mérve is megvan -20,akkor lehet hőfokszabályzó ....
Gondolkoztam hogy mivel tudnám megmérni,hogy valóban annyi fok van benne mint amit mutat a saját hőmérője,de nem találtam idehaza erre alkalmas eszközt.
Anyum azt mondta hogy ő már rutinból tudja hogy kb mennyi lehet a hőmérséklet bent.És szerinte az ok.(anyu nem eszkimó,így a mérési eredmények se pontosak) Jelenleg 3as fokozaton van és -20at mutat a mérő.Most kipakoltam üresre a ládát,és felraktam 4es-re,majd meglátjuk mik a fejlemények.
Helló!
Olvastam a problémádat de nekem olyan érzésem van mint ha a gyorsfagyasztód be lenne kapcsolva ( vagy is a kompresszor állandóan megy, mert a kívánt mennyiségű hűteni való minél előbb érje el a minimális hőmérsékletet). A hőfok beállító E állásban (energiatakarékos) a kívánt hőmérsékletet tartani fogja. A "csajok" nálunk mindig gondban vannak a leolvasztás után a kapcsoló állásokkal. Üdv.:VIM
Erősen világít vagy csak "parazsall"??
ha erősen világít ,azt nézd meg hogy a hőérzékelőnél (ahol fel van rögzítve a hűtőlapra van e jegesedés vagy teljesen tiszta a felület , Ha jeges akkor hőfokszabályzó probléma van , ha tiszta a felület akkor nagyobb a probléma .
Elöszőr én is ilyen problémára gondoltam!
De a gyors fagyasztó gomb nálunk nagyon egyértelműre sikerült. 0 állásban nem,1 állásban sárgán világit. Mint az elöbb is írtam feltekertem 4 állásba,és gyönyörűen kúszik fel a hőfokmérő,immár -22fok van benne.De a piros lámpa még mindig világít. Elméletem szerint,a piros lámpa,egy mindentől független különálló érzékelőről vesz valami hibás jelet. Vagy mitom én érzékeli a hűtőközeg gyengülését,vagy a kompreszorban lessz valami gebasz és azt jelzi? Nem gondolnám hogy egy 20éves gép ilyeneket tudna.
A piros lámpának nincs külön érzékelője ! Az is a hőfokszabályzó kaplláris csövének hőmérsékletét "jelzi "
ha nincs meg -12 fok az érzékelőn akkor gyullad ki ! tehát lehet magában a gépben -23-25 c is ha a hűtőlap (elpárologtató) hőmérséklete ott a hőérzékelőnél nics meg , akkor világít a piros !
csak még mindig nem árultad el,hogy a gép kapcsolási ciklusa megvan-e ?
mert ha igen,akkor egyértelműen a hőfokszabályzó "alarm" kontakt a hibás....
A hátsó hőcserélő nincs elkoszolódva? Esetleg nincs letakarva a hűtő teteje, oldala?
Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt,és az instrukciókat.
![]() Végig bogarásztam a hűtőt,és már biztos volt hogy az általatok említett hőkapcsoló a hibás.Elkezdtem kiszerelni,és a kapilláris csövet a rögzítésénél megmozdítottam,kattant egyet és azóta jó.Ha 10enX höm alá esik akkor újra világít,majd amikor kell elalszik. Tehát újra tökéletes a hűtő.
igen a gép hűt!
Szevasz!
A fagyasztóknál használt termosztát eltér a normáltól mert: a fagyasztót nem lehet a hőfokállító gombbal kikapcsolni. A piros lámpa: ha mondjuk a hőfokbeállító gomb állítási tartománya -12 től -24-ig terjed, /ez tulajdonképpen az érzékelő hőmérsékletét jelenti!, és így nem mindegy hol van/akkor ha bármilyen oknál fogva az érzékelő hőmérséklete 5 fokkal meghaladja a beállított hőmérsékletet, akkor gyullad ki a piros lámpa. A példában ez -7 től -19 C. Amikor melegen indítod a gépet, mindenképpen kigyullad, aztán fentiek miatt elalszik, és ez még előfordulhat nagyobb mennyiségű meleg áru berakásakor is, ismét a fenti működésmód miatt. Az, hogy áru hőmérséklete -20 vagy -10 nem igazán érzékelhető, így is kopog, úgy is kopog, de nem jó! Más ott a probléma.. Üdv: StMiklos
Sziasztok.
Van egy beépített hűtőm, ami egyszer csak ekezdett valami nagyon szúrós büdös szagot árasztani. De nem a belsejéből, hanem hátulról. Van valakinek valami ötlete, mi lehet a baj? |
Bejelentkezés
Hirdetés |