Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Tudna valaki segíteni, hogy mi annak a pumpának a neve, aminek ilyen hangos berregő hangja van és nagy nyomást csinál? Nemrég láttam itt a fórumban, de nem találom sehol :no: Köszi: Márk
Pedig van ám itt ilyen téma is.
Fölmerült bennem a gyanú, mivel kb 10 éve tanultam utoljára nyelvtant, lehet lemaradtam némi nyelvújításról?
ezek az új jövevényszavak:? meik? ien? mien? iet?
volt annak valami rendes neve valami membrán pumpára emlékszem , de ilyen nem létezik
Köszi Még akár meg is próbálhatom elkészíteni.
A gumimembránt milyen gumiból lehetne megcsinálni?
Viszont ezek a membrán pumpák nem csinálnak valami nagy nyomást. ha úgy nézzük nyomás se nagyon van. Mivel a gumi membrán nyomás hatására nyúlik, így a gumi erősségétől nagyban függ a maximum nyomás. nem is használják olyan helyen ,ahol nagyobb nyomás kell.
Még egy "ien" témanyitás, és megy a warn!
Ez a membránszivattyú felismerésére vonatkozó kérdés,a kezdő kérdésekben is elhangozhatott volna.
Nem tudom ki mennyit hallott már a vízirakétáról(vizesrakéta, kinek hogy tetszik).
A lényege, hogy egy pet palackban van víz és kb 5 bar nyomás, és ha ezt kiengedjük akkor ennek hatására felrepül. Már sikerült egy-két extrával felvérteznem( autómata ejtőernyőnyitó, lego NXT odamegyhozzá ahol landolt), és most szeretném teljesen automatizálni. Ezért kellene egy pumpa ami fel tudja pumpálni 4-5 bar-ra.
Az AC pumpa nem csinál nagy nyomást, csak a szállítási mennyisége nagy. Mivel a karburátorhoz nem kell nagy nyomás. Nem semmiért van az injektorosokban elektromos AC és nem membrános. Mivel oda már legalább 2 baros nyomás kell. :yes:
Akkor neked egy sima autós kompresszor kell. A palackban a víz és a nyomást sűrített levegővel növeled a kívánt értékre. Ilyet csinálni nem igazán tudsz, tesco-ba és hasonló helyeken van 2-3 ezer Forintért, ami 12V-ról megy.
Úristen! Úgylátszik nekem még reggel van, de nagyon.
Miért is akartam én vizet pumpálni? Ez jó kérdés.. Köszi a felvilágosítást. Azt hiszem akkor már nincs akadálya a rakétának Már csak többlépcsőset kellene csinálni...de az nem ide tartozik
CCCP-ban gyártottak fémmembrános permetezőgépet, ami egy tartályba megkevert permetszerben úszott. Akár 8m-re is hordott, bár a hangja 100dB feletti volt.
De létezik ilyen nyomásúban is ez a fajta. Nálunk hangyasavat porlasztanak vele.
Na de az fémmembrán és nem gumi. Nem is ez volt a célom a kijelentéssel. Viszont 5 bart előállítani házilag készített szivattyúval, elég lehetetlennek tűnik. :yes: Ezek az ipari membránszivattyúk meg elég magas áron vannak, egy házi "játékhoz" nem hinném hogy megérné.
Az nem karburátor helyett van. Az csak a tankból szívja fel a benzint az úszóháznak nem nevezhető helyre. Ott az a kevés vákuum, ami szivogatja rugó ellenében azt vékony membránt, nem hozhat létre valami túl nagy nyomást.
Nem is muszáj helyben felpumpálni az üvegeket. ha a palack bírja a nyomást, akkor otthon is elkészítheti azt a pár palackot és akkor azt ott lövi ki, ahol akarja.
Azt úgy is hívhatjuk hűtőgép kompresszor, neked ideális, de vegyél hozzá egy biztnonsági szelepet ha nem akarod felrobbantani az üveget. Amúgy PET palackokkal szórakozás elég veszélyes mutatvány!
Nem kellene egy irányba elindulni!
Miért kellene kompresszor? Sokkal egyszerűbb egy reduktorral ellátott CO2 palack, amit kimenetén akár egy tűszeleppel finoman szabályozható a túltöltés mértéke, persze a reduktorra is figyelni kell, mi az a maxi nyomás, amit kibir a szódásflaska |
Bejelentkezés
Hirdetés |