Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Gondolom nincs műszered, de szerezz egy 12v-os izzót, vagy egy próbalámpát. Ezzel ki tudod lámpázni jelenleg melyik vezetéken mi van jelenleg. Ha a lámpa egyik vezetékét biztos testhez (pl: a szivargújtó testje) érinted, akkor fog világítani, ha a másik vége +-on lesz. A rádiónak kell egy állandó test, egy állandó + a memóriához és egy gyújtáskapcsoló által kapcsolt + a ki és bekapcsolás vezérléséhez. Ha nem az lett volna a benyomásom az alapján amit írtál, hogy nem lett a csati piszkálva, ezt már egy rádióval korábban is javasoltam volna.
Itt a link a bekötésről. Bővebben: Link Sok sikert!
Sziasztok!
Adott két egyforma autórádió, minden paraméterükben megegyeznek (ugyan az a tipus), csupán az előlap szinük más. Felcserélhető az előlap különösebb gond nélkül? Vagy ezek az új rádiók már csak a saját előlapjukat fogadják el? Esetleg gondolok olyanra, hogy nem-e tartalmaznak egy kódot vagy valamilyen védelmet.
Üdv.Ha a számok megegyeznek igen, pl: JVC - KD-G 421/422---722/721 stb. Pioneer nél a szám után a betü jelzi a megvilágítás színét.Öreg T
A piros és a citrom a plusz (egyik fix, másik kapcsolt, tipustol függ, hogy melyik, mindkettöt kötheted fixre), a fekete a minusz.
Szerintem örülj, ha nem tetted tönkre az elözö kettöt, ne kisérletezz egy harmadikkal is.
Én is arra gondoltam elöször, hogy a csati volt piszkálva, de sajnos nem tudja, melyik szin micsoda. Elég veszélyes igy kisérletezni.
Belinkeltem neki a csatlakozó bekötést, nem a színeket kellene néznie, hanem a helyet. Láttam már "maszekban" bekötött cuccot, ami háromszor váltott színt a biztitábláig. Arra kell koncentrálni, hogy a megfelelő "lyukban" a megfelelő polaritású "delej" legyen.
Köszönöm a tippeket.
Most még nem tudom kipróbálni, mert a nővéremnek kellett a kocsi, de ha itthon lesz kipróblálom a leírtakat. Egyébként a csatlakozóhoz nem lett hozzá nyúlva, régebben ugyan ilyen állapotban működött vele a rádió. De azért megpróblom átkötni úgy ahogy leírtátok, lehet hogy úgy lesz a jó.
Még két kérdés milyen típusú az autó és miért lett kivéve belőle a rádió?
Üdv . Ha a csatlakozó nem lett piszkálva akkor a legelső verzió amit mondtam , a hótsó hangszórók aktívak és a táp vezetéken van zárlat.Nem értem miért titkolózol csak segíteni szerettünk volna. Viszont ha mérni nem tudsz kár kisérletezned sokkal olcsóbban megúszod ha szakembertől kérsz segítséget. Ha a bekötés vagy mérés gondot okoz akkor a rádiók javítása hidd el sokkal többe kerül. Gyere el és segítek. Öreg T
Helló,
A rádió egy Samara-ba van, és azért lett kivéve belőle, mert télen ritkán jártunk vele, és a rádió kijelzőjének kikapcsolt állapotban is van egy kis "hangulatvilágítása", és ne merítse az aksit.
Üdv.
Bocsi, nem szerettem volna titkolózni, elnézést. Mérőműszert tudok majd kérni egy haveromtól. A táp vezetéken a zárlatot mi okozhatta és mit lehet vele csinálni ? A vezetékekhez amennyire hozzáfértem, átnéztem, nincs a boritásuk megsérülve.
Ha hozzáférsz, újra is kötheted az egészet. Ha a szivargyújtóhoz hozzáférsz és az folyamatosan kap feszültséget (próbáld ki) akár arra is kötheted. Szerintem neked csak a piros és a sárga vezetékre kell egy +12volt, ami a szivargyújtó középső pontja, a fekete zsugorcsöves vezetékre (ha jól láttam fehérben folytatódik) pedig egy test a szivargyújtó házán levő csatlakozóról. A másik két vezetékre szerintem a Samaránál nincs szükség. Maximum a kijelző világításhoz, ami szintén ott van a gyújtónál, az oldalán levő kis izzóra kötve. Ez a rádió csatid narancssárga vezetéke.
Oké, köszi az ötletet. A napokban kipróbálom.
Sziasztok
Tudna valaki valamit mondani arról hogy a gyári cd-s autórádióba mikor cd-t hallgatok miért csak az egyik fele szól a hangszóróknak? Ha a rádió szól akkor az öszes hangszóró szól. Ez 1 gyári skoda rádió. Előre is köszönöm
Hali!
Valahol az előerősítő és a CD között keresendő a hiba, ami lehet akár sima kontakthiba is, de hibás alkatrész is. Látatlanba ennyi...
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne egy bizonyos Philips RC 819 es fejegységgel kapcsolatba. Eléggé kopott a bekötési rajza és gondoltam inkább először megkérdezem tőletek : Tudtok e tiszta normális bekötési rajzot küldeni? Illetve a bekötési rajz alapján jól értelmezem ,hogy a legfelső csatlakozón belül a bal felső a negatív és az alatta lévő a pozitív 12 V??? Illetve ,hogy van ebben a fejegységbe be és kimenet egyáltalán (RCA kábelek nincsenek)? Bocsi ,de kezdő vagyok. Válaszotok várom. Előre is köszi.
Szia, az ISO csatlakozóról már tettem be egy linket lejjebb, de mivel a Google a barátom, itt van 3 kép is róla.
Hali!
A te rajzod szerint igen, jól értelmezted, csak annyival egészíteném ki, hogy a "kulcs" emblémával ellátott csatlakozóra pedig szintén +12V kell, amit általában a gyújtáskapcsolón keresztül szokás, de köthető direktbe is. Szerintem nincs RCA kimenet, ha a rajz szerinti helye üres. (Line out)
Gyorsan válaszoltatok ,addig aludtam egyet.
Rendesek vagytok. Köszi a segítséget!
Visszatérve van még kérdésem.
Az első ISO csatlakozós nyert tehát a carISO.jpg féle van nekem. Most ilyen ISO csatlakozót hol találok ,mert google nem segít. Mindenféle van ,de pont ilyet még nem találtam. Másik kérdés : Gondolom Mp3 lejátszót rá fogok tudni kötni így ,hogy van AUX bemenet (rajz). Válaszotok előre is köszi.
sziasztok
volna egy olyan problemam hogy van egy daewoo autoradiom es a fejegysegen levo csatlakozo tonkre ment,ilyet szeretnek szerezni vagy javittatni ha lehet de sajna meg a nevet sem tudom milyen csati ez elore is koszi
A táphoz és a hangszóróhoz sok helyen, autófelszerelési áruházaktól kezdve a Auchan-ig, a harmadik csatlakozóra nincs tippem. Kérdés még, annak ellenére, hogy van csatlakozó a rádión, valóban van-e aux-in benne amit menüből be tudsz kapcsolni.
Üdv. Ez az előlap érintkező sor.Csak a sajátja a jó ,mert a felfogatás és a kábel résznek is meg kell egyezni.Pontos tipus kell . Öreg T
Sziasztok! Van egy Grundig WKC 5600 Rds típusú autórádióm. Mikor bekapcsolom a következőt írja ki: "error 1". Valahol azt olvastam, hogy az epromja defektes. Egy alap-epromot már letöltöttem a netről, de nem tudom, hogy hogyan kell feltölteni, egyáltalán mi kell még hozzá? A segítséget előre is köszönöm.
a tipusa DAEWOO DCA-8200DV ,akkor ebyben kell ezt megvenni valahol mert az elolapon jo csak a fejegysegen ment szet
Üdv. Elképzelhető hogy valamilyen más géppel is megegyezik, de ezt lát kell. Öreg T
udv
ilyet tudok valahol venni vagy szervizbe kellene vinnem?azt sem tudom ki foglalkozik ezzel a tipussal hova vigyem
Üdv. A kijelölt szervízek de úgy kezdődik minimum hogy 2500Ft/ Oh. (+) anyag költség Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |