Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   623 / 2208
(#) Schins hozzászólása Júl 7, 2009
Sziasztok,
Egy üzleti kéréssel fordulok hozzátok, (igaz hogy ez nem erősítő de elektroncsöves és végülis hangot lehet vele létrehozni)
Ha valaki érez magában késztetést és szeretne pénzt keresni az köldjön egy üzenetett. szeretnék csináltatni egy theremin készüléket mellékeltem egy rajzot ha segít nemragaszkodok ehez a megoldáshoz lényeg hogy csöves legyen
Bővebben: Link
Ajnlatokat várok
Elölre is köszönöm.
(#) Action2K válasza Schins hozzászólására (») Júl 7, 2009
Szia! Ez egy eyszerű kapcsolás, szerintem próbálkozz meg vele magad. Segíteni tudunk!
Amúgy nem illik ilyet kérni ezen az oldalon. Van elképzelésed arról, hogy mennyiből is jönne ki egyáltalán, vagy mennyit szánnál rá?
(#) korgs2 hozzászólása Júl 7, 2009
A mellékelt rajzon a 6sn7-es csöveket lehet helyettesítani ecc83 vagy ecc82-es csövekkel?

807_c.gif

(#) Action2K válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 7, 2009
ECC82-vel. A 83-asnak sok lenne a vezérlés (érzékenyebb cső) és torzítana.
(#) Cavalier válasza Schins hozzászólására (») Júl 7, 2009
Szerintem keresd meg Füle Csabát, ő csinált már elég sok elvetemült hangfrekis kapcsolást, talán ezt is elvállalná. Írhatsz neki a zoeldnyul27 kukac gmail pont com címre.
(#) korgs2 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 7, 2009
És hogyha pl a V2 lenne ecc82 a V1 pedig ecc83? A táp felől elég lenne egy ez81- es egyenirányítócső?
(#) kocos válasza Cavalier hozzászólására (») Júl 7, 2009
Épptheremint is csinált a múltkor, igaz tranyósat! Én isŐt javaslom! (trafókkalmiúság? )
(#) Action2K válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 7, 2009
Az sem megoldás, mert az ECC83-nak az Ri=62,5kohm, míg a másik kettőnek 7,7kohm. nem kompatibilisek ilyen szinten, át kell tervezni(méretezni az áramkört). Könnyebb két ECC82-öt szerezni, no meg olcsóbb is.
Az EZ81 Kevés neki (150mA-es) a rendszer meg kb 200mA körülit ehet minimum. Tegyél be két PY88-at (550mA-es). Ezek is filléres csövek.
(#) korgs2 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 7, 2009
Rendben akkor ígylesz. Ha csökkenetm a tápfeszt akko eléglenne 3K os trafó?
(#) rockersrac hozzászólása Júl 8, 2009
Nos,ma(vagyis tegnap) este életre kelt az EMM801 varázsszem! itt van róla pár kép,a minőségük nem a legjobb,holnap lesznek jobbak!

EMM801.ZIP

(#) Action2K válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 8, 2009
A tápfesz csökkentés nem járható út. Nem látom a rajzon, mennyi kell neki? 300V körülire saccolom.
Egyébként a kimenő trafóra gondolsz? Az 10kohm-os. Csak az nem tiszta nekem, hogy együtt a két anódé, vagy külön-külön. Szerintem 10k-10k, de kérném valaki más véleményét is.
(#) korgs2 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 8, 2009
Igen magas a tápfesz majdnem 500V Egy másik rajzhoz aminek a végfokrésze majdnem ugyanez és 300v-ról van hajtva 3-4K-írnak. A trafóhoz csináltak műhelyrajzot és 40 1500 40 1500 40 a 40 es menetek sorbavannak kötve 4 ohmra. Ez így jólenne ehez a kapcsoláshoz is vagy másfajta menetszámokban gondolkodjak?
(#) ngyzoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 8, 2009
Hali! A Kecskeméti találkozón,ha lenne nálad TO-3 alakú porcelán magnovál foglalat,lehet,érdekelne egy(vagy két)darab.Lenne épp,csak nem egyformák,s nyitott kivitelnél ez nem nagyon előnyös.
(#) EcoPityu válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 8, 2009
Akkor úgy látom,csőfoglalatot is vinnem kell néhányat...
(#) Schins válasza Cavalier hozzászólására (») Júl 8, 2009
Köszi az infót már beszéltem is vele úgyhogy lehet összejön.
Üdv
(#) Action2K válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 8, 2009
Az osztások jók. Megtudod mutatni azt a másik rajzot is?
(#) ngyzoli hozzászólása Júl 8, 2009
Elkészült a "mű". Ha minden jól alakul,s remélem így lesz,meghallgatható lesz Kecskeméten,11-én,szombaton.
(#) mark.budai válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 8, 2009
Ez gyorsan kész lett! Gratulálok! Nagyon tetszik.
(#) Imi65 válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 8, 2009
Nem rossz. Ez tud legalább 25W-ot/csatorna.
(#) Cavalier válasza kocos hozzászólására (») Júl 8, 2009
Trafókat még mindig nem tudom, a hétre ígérték, vagy már múlt hétre? Meghagytam ott a számomat, ha behozzák a csomagot, hívnak. Vagy holnap benézek, hátha elfelejtették. Vagy megsürgetem.

Érdemes amúgy ez a kapcsolás, vagyis elég ötletes megoldás, ha jól látom, nagyfrekit csinál 2 oszcillátor, amit aztán kevernek, és az egyiket elhangolva a különbségi frekiből lesz a hang? A hangerőnél meg szintén egy nagyfrekis oszci, és azt egy szűrő után egyenirányítva adja a vezérlő feszt? Ha elhangoljuk, akkor változik a hangerő. Lehet, hogy megcsinálom majd próbaképpen, bár elég macera lehet, jól kell árnyékolni, meg a tekercseket is jól megcsinálni.
(#) Einstein hozzászólása Júl 8, 2009
Üdv Mindenkinek!
Találtam egy másik kapcsolást csak nem tudom hogy a kimenő trafót át lehetne-eszámolni hogy egy fülhalgatót hajtson meg? És a kimenőtrafó ferritmagra készülhet? Bővebben: Link
(#) Danaman válasza Einstein hozzászólására (») Júl 8, 2009
Füleshez nem sok az a 3W?
(#) djhans válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 8, 2009
Elismerésem! Szép darab! Ezzel már lehet döngetni. Nekem is hamarosan elkészül ennek a kistestvére csatornánként 2 végcsővel és fele teljesítménnyel. De már a próbán bizonyította hogy már nem olyan kevés az SE-hez képest.
(#) mark.budai válasza Einstein hozzászólására (») Júl 8, 2009
A ferrit nem lesz jó, az (csak) nagyfrekvenciára való.
Ja igen! A lábkiosztás itt ROSSZ!!! Nézd ki a cső katalógusából!
(#) Einstein válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 8, 2009
Üdv!
Maradok inkább az eredeti OTL-es megoldásos fejhalgató erősítőnél, és inkább a nagy telj. trafó méreteiben bízok hogy nem lessz olyan nagyon nagy.
Találtam is egy céget aki EI 120-as vasmagot ajánlott nekem 3Kft-ért. A kimenő trafót milyen vasmagból készítik, és hogyan?
(#) fleta hozzászólása Júl 8, 2009
Veszélyben a találkozó! Valami keverés van!
Gyertek a topikra
(#) rhesus23 válasza Einstein hozzászólására (») Júl 8, 2009
Milyen cégnél lehet kapni ilyen vasat?
(#) lpcollector válasza fleta hozzászólására (») Júl 8, 2009
Úgy tűnik, megmenekült
(#) fleta válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 8, 2009
Aktion 2K előkerül akkor meg fog nyugtatni mindenkit. De hogy még nincs kinnt a plakát...?
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Júl 8, 2009
Hát nem tudom ki milyen szerepet válalt az egészben de én közel 200 kilométerre lakom !De még itt nálunk is reklámozom a találkozót!
Következő: »»   623 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem