Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Kapcsolok egy doksit! RIAA korrektor,egyik ismerősőm ugyan ebböl az IC-böl(NE5532) épített,aztmondja nagyon meg van vele elégadve. Én is ebböl fogom építeni,csak egy bolti(KIT) fóliarajz alapján. Mellékelve a doksi! Üdv!
Szia!
Ha megjelenik a cikkem, olvasd el. Remélem hasznos ötleteket fogok majd adni a számodra. ![]() ![]()
Sziasztok!
Megosztanék egy kis videót veletek, amin egyrészt rajta van a KD Mester féle VF2 mod erősítőm, és a kivezérlésjelző próbája,ezt szeretném megmutatni nektek. (ez az első videóm, és hát nem lett a legjobb sajna, de majd a kész cuccról jó lesz már). Sikerült szereznem egy Kollégától IN-13 bárgráf csöveket, és azokkal tervezek egy sztereo kivezérlésjelzőt csinálni. Ma sikerült is az oldalon lévő kapcsolás átalakításával működésre bírni, nagyon látványos, az biztos ![]() A video És egy két kép még a csőről üzem közben ![]() Hamarosan remélem már kész lesz az erősítőm, és akkor már a kész dobozról tudok szép képeket feltenni, addig a végfokról nem is teszek fel képet, majd csak a szép kész eszközről ![]()
Szép cső, ilyet még nem láttam működés közben. Nekem nagyon tetszik. Gratulálok, várjuk a kész műről a videót.
Szia!
Szerintem is nagyon jó! Kapcsolási rajzot hol találtad? Nekem is van egy nagy az IN-9 .. ha jól emlékszem csak ciril betűvel írva.. Üdv!
Ez marha jól néz ki!
![]() ![]() Zoly15: Így van írva? "ИН-9"
Alapkapcslásnak itt az oldalon levő kivezérlésjelző kapcsolást használtam, az hajtja a deprezt, meg vezérel egy tranzisztort, ami a cső áramát szabályozza. A cső bekötése és egy mintakapcsolás az adatlapjában megtalálható.
Az IN-9 is szép lehet
![]() Örülök hogy Nektek is tetszik, nekem is nagyon ![]() A hétvégén megkapom a dobozt az erősítőhöz, úgyhogy lesz mit csinálni a jövő héttől...
Sziasztok!
Elkészült az LPT portos LED-mátrix kijelzőm. Egy txt fájlba írt szöveget ír ki scrollozva. Az oszlopok léptetését 4017-es IC-vel oldottam meg. Videók: Itt még ékezetes betűk nélkül Itt már ékezetes betűkkel is Üdv.: vegyészmérnök
Sziasztok!
Most lettem kész a Skori által tervezett feszültségnövelős áramgenerátorral ami a 10W-os ledemet hajtja. A lelke ennek is egy 555-ös IC ami rendkívül jól végzi a dolgát és így nem kellett cél ic-t rendelnem erre a célra. A 12V-os akkufeszből 14V körüli feszt állít elő ami már elegendő a lednek és az áramot is pontosan be lehet állítani.
Marhajó...
Kapcsolási rajzot kapunk? Meg szoftvert? ![]()
Szép munka!
![]() --használod valahova a ledet, vagy csak játszol? //mindkettő jó móka
Skori még nem tette ki az oldalra mert csak én tesztelgetem, mivel ez az áramkör egy hosszú mailezést követően jött létre. Ő adott egy kapcsolást és én mindíg írtam, hogy mit lehetne változtatni, Ő pedíg segített a beállításban. A led amúgy egy bringalámpában fog szolgálni ha megérkezik hozzá a konvex szelncse és lesz valamiféle házam is hozzá. Ha kész lesz akkor arról is teszek fel képeket.
(holnap megyek a bolhásba és megpróbálok olcsón hozzájutni valami kínai "luxeonos" lámpához mert azt könnyedénm át lehetne alakítani)
A jó öreg IN-13...
Nekem is itt pirít 2 a cuccos tetején... ![]() Furcsa, itt még nem is találkoztam olyannal, aki épített volna ilyet! Széééép ![]()
Gondoltam dicsekedek egy kicsit a ma délutáni munkámmal...
A nyák is a délután munkája.. (tervezés).. Egy Nixe csöveket meghajtó DC-DC konverter ez.. A kapcsolás GTk órájából származik.. Bővebben: Link Lenne egy kérdésem is! A meghajtó FET D és S-je között van az az 1K és a 82pF 500V os kondenzátor.. Nekem csak 220pF 400V os van ezt beletettem és működik.. Használhatom vele? Üdv! UI.: Annyi hibája van a nyáknak hogy a felirat a nyákon el van írva de rendesen.. Már arra gondoltam erősen hogy mindjárt kész erre írtam a hülyeséget mégpedig : Anód+ Anód- --> Katódot írhattam vonla.. Ez már így veszett.. ![]()
Szép munka, bár szegény elko az ...1 és ...2 kép jobb szélén kicsit többet ihatott a kelleténél, hogy így megborult.
![]() ![]() A logod továbbra is tetszik! ![]()
Köszönöm!
A logó betonkeverés közben született bennem majd megalkottam ![]() A kondiknak az a baja hogy 5mm-es lábtávot terveztem bele, de nem néztem meg a tényleges méretét ami csak 2.5mm... ![]() Mostanra már merőleges az elkó a panelra.. Üdv!
Szia !
Nagyon jo lett! Foleg hogy arnyekoltad, ez nagyon tetszik benne! Legalabb csillapitja a nagyfrekis zajt, es nem hallod. Sajnos ezek a toroid magok ezen a frekvencian is (~44Khz) tudnak futyulni. En a nixi oraban kicsereltem a toroid magot szigetelt induktivitasra, mert annyira idegesitett a futyulese. A mostani induktivitassal a kiveheto teljesitmeny is jobb es nem hallom hogy futyulne. Keszitettem egy merest, csak azert hogy erthetobb legyen miert kell az RC tag. A lenyege hogy a DSen keletkezo nagyfrekis zajt -lasd a kepen a 2 csatornat- csillapitsa. A Gate frekvenciaja fole szoktak meretezni. (Varom masok velemenyet is ezzel kapcsolatosan) Hagyhatod ugy nyugodtan. A mellekelt kepen a "2-" a Drain, "1-" a Gate jelalakja. (Ez mar VFD tapegyseg, de lenyegeben ugyanaz a kapcsolas mint a nixi tapegysege.)
Szia!
Köszönöm! Árnyékolni azért árnyékoltam mert szeretnék egy "gyári" cuccot összehozni ![]() Még nagyfesz jel is fog rá menni! ![]() Nekem egyáltalán nem sípol a mag.. Te nem tudnál valamit mondani arról hogy a FET D és S-je között van az az 1K és a 82pF 500V os kondenzátor.. Nekem csak 220pF 400V os van ezt beletettem és működik.. Használhatom vele? Üdv!
Jaaa, hogy ez az, valahogyan átsiklottam felette
![]() Köszi hogy szóltál ![]()
Mint látható, próbanyákra építettem az áramkört, rajzom nincs hozá. A forrasztási oldal sormintára hasonlít az átkötések miatt.
![]() ![]()
Az első tesztköröket rója a nixi, sajnos az 1Hz-es jeladó 555-ből nem épp úgy viselkedik ezzel a fajta táppal párosítva, ahogy kéne, így kicsit több mint kétszer olyan gyorsan telik rajta az idő, de ezt is kijavítom nemsokára
![]() Ahogy elkészül a doboza, mutatom kívül-belül a dolgokat, egyelőre ennyi... (nagyon úgysincs mit nézni rajta, egy halom SMD-s cucc van az alján)
Egy nixe csöves hőmérőt tervezek építeni..
![]() neked a fet mennyire melegszik? Van rajta hűtés? Én kiperforáltam a dobozt mert melegedett, de inkább az induktivitás.. Ja hülye kérdés.. Ott a cikk.. meg is nézem Üdv! UI.: Miért úgy írtad hogy "mi a csoda lesz belőle"?
Mivel tápolod meg, hogy megelgszik a FET meg a tekercs?? Csak érdekel, mert nekem a 6 csőnél nem melegszik semmi...
De ugye végül azért nem 555 lesz az időalap ?
Én is alkottam, összedrótoztam próbapanelen egy frekvencia mérőt. Igazából még nagyon nincs kész, lesz majd neki nyákja. A függvénygenerátoromba lesz beépítve egyszer ha elkészül. Jah, és ebben az időalap 4.194304 MHz -es quartz + CD4521. Szerintem órához is jó lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |