Fórum témák
» Több friss téma |
Vannak kis műanyag csöveim amire nyomtatok lézerrel de így a csövek statikus töltés kapnak.
Kellene valami olyasmi kis masinát csinálnom hozzájuk ami leszedi rólluk ezt a töltöttséget mert így van amelyik taszít és van a melyik vonza a másikat. van e ötletetek vagy kapcsolásotok ilyen problémára?
Ha megmunkálás után egy földelt fém tálcába dobálod őket, az nem elég ?
Az kevés.
Láttam egy ilyen kütyüt az egy fém kis dobozvolt de a 220v bele volt vezetve. Szóval valamit csinált benne az áram. de abba csak bele gurult nyomtartás után és már nem is volt statikus töltöttsége. szóval valammi árammal való megoldás érdekelne.
Szia! Édesanyám műanyag- feldolgozó üzemben dolgozik. A nagy extruder gépek, amik a fólia tömlőt készítik, el vannak látva "antisztatizáló" berendezéssel. Ez annyiból áll, hogy két fém (vagy valamilyen jól vezetó kemény anyag, nem tudom pontosan), henger között a fóliát átvezetik. A két hengeren nagyfeszültség van, szemmel látható a villamos ív a hengerek között. Nem tudom mekkora feszültség lehet (jónéhány kV biztosan), illetve milyen más jellemzői vannak még a feszültségnek. Gondolom itt azért használnak ilyen nagy feszültséget, mert relatíve gyorsan kell nagy felületet "antisztatizálni". Ebből kifolyólag kisebb felületre elég lehet kisebb feszültség is. Ennyit tudtam segíteni!
Elektrosztatikus teret csak elektrosztatikussal tudsz eltüntetni szerintem amit a műanyagfeldolgozós hozzászólásban írtak jó csak nem egyszerű.
Kell két fegyverzetet készíteni és az úgy fog viselkedni mint egy kondenzátor ha arra nagy egyenfeszültséget kapcsolsz akkor a fegyverzetek között lévő térerősség minden közötte áthaladó műanyagot egyformán polarizál így azok nem fogják vonzani egymást. Szerintem ebből kéne kiindulni, remélem segítettem.
Szia!
Most lehet égbekiáltó hülyeséget fogok mondani, de úgy emlékszem, hogy helyenként, gyártósorokon, ahol bonyolult dolgokat vittek és nem volt megoldható pl érintéssel a töltések elvezetése, ott ionizált levegővel fújták a dolgokat ami elvitte a töltéseket! Ha jól emlékszem gyártás-automatizálás órán a tanárom még mondta is, hogy nyugodtan próbáljuk ki asszony ION-os hajszárítóját! Mert ugye ott is az a lényeg, hogy asszony szép hosszú frissen mosott szőke haja ne álljon úgy mintha a konnektorba nyúlna! Csak keress egy olyat amit úgy hirdetnek, hogy IONos.
Köszönöm a segítséget ezt a nagyfeszes dolgot fogom kipróbálni a hétvégén majd referálok hogy sikerült hátha másnak is tanulságos lesz vagy szükséges.
Most olvasom simpi válaszát. Amennyiben UV fénnyel is megoldható, az megmagyarázza a villamos ív használatát. Mivel az ív nagymértékben bocsát ki UV fényt. Gondolom olyan gépekben amit említettem, gazdaságosabb és eredményesebb villamos ívvel közvetlenül az anyag "felületén" dolgozni, nem pedig más UV fényforrást alkalmazni!
Azért csak óvatosan kísérletezz a nagyfeszültséggel! Ilyen kis méretekben biztonságosabbnak tartom simpi ötletét! :yes:
Kaptam egy gyárit!
35W-os 220v primer fezsültségű trafó van a secunderén 7,5KV -os és 5mA ad le. Ezt vezetik rá egy rézcsőben lévő rúdra melyen ritkán tüskék vannak és ott ki van furkálva a rézcső 1.5cm-es átmérővel. ez alatt halad el a műanyacső. A rúd anyaga pontosan nem meghatározható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |