Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MNC végfok

Témaindító: kicu, idő: Feb 3, 2008
Lapozás: OK   1 / 2
(#) kicu hozzászólása Feb 3, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Van egy MNC "Huricane" v800 tipusú erőlködőm,jelenleg szinesfémként értékelhető.A műszerész aki megnézte,azt mondta a végfok megnyúvadt.Ahogy elnéztem már valaki cserélte őket,csak az a baj hogy semmi felirat nincs rajtuk.
Ha esetleg találkoztatok ilyennel,örülnék ha megosztanátok a tapasztalataitokat velem.
(#) pb válasza kicu hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

helló
eggyáltalán nincs írva a fetekre semmi?
(#) kicu válasza pb hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

D5KD20,a 6 darab nagy pedig K2550.
(#) Sebi válasza kicu hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Biztosan van vmi típus a tranyókon, csak a lemez takarja(?)

Előbb a táprészt kell megmérni, adja-e a szimmetrikus kimenőfeszeket. Ohmmérővel az összes tranyót is ellenőrizd.
(#) kicu válasza Sebi hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Ennyi van.A hiba először csak egy csatornán jelentkezett,aztán kb.2-3 bekapcsolás után végleg elnémult.
(#) (Felhasználó 1947) válasza kicu hozzászólására (») Feb 3, 2008 / 4

Szia !

Vedd ki az összes végtranzisztort, pontosabban Fet-et.
(2SK2550)
Utána mérd át hogy a tápegység (Step-up)
rendben van-e.
Valszeg valamelyik csatorna fet-jei mentek tönkre.
Szépen átméred a feteket,és rögtön látod melyik a beteg.
Kicseréled, és készen is vagy.

Üdv ! Luki
(#) attyska hozzászólása Feb 3, 2008 /

Hello. Ilyen volt nekem is. Soha nem lett tökéletes. Nem is tudtam bele szerezni ilyen FEt-et és ha meg is csináltam utána elszállt a másik oldal...a másik... a másik.... és azóta van egy Sony. De kitartás
(#) idlob válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

A D5KD20 szerintem nem FET hanem Schottky dióda. A K2550 meg tényleg FET.
(#) (Felhasználó 1947) válasza idlob hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

Szia !

Igy van, de én a Fet-ről beszéltem, nem a schottky diódákról.
Még a dióda jel is rajta van, gyakorlatilag a hülyék is be tudják azonositani...
(#) Badboy@20 válasza kicu hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

Helló!

Egyik haveromnak van ilyen gondja. Van egy noname erősítője. Hűtés nélkül kapcsolták be, és járatták egy kicsit.... Most próbálom javítgatni. Először se kép se hang. Aztán kicseréltem 2 db IRF24-et. Asszem ez adja a tápot neki. Meg az egyik oldalon a a két tranzisztor is zárlatos volt. Ezt csak azért írom, mert az erősítő majdnem ugyanígy néz ki. Remélem tudtam segíteni.
(#) attyska hozzászólása Feb 20, 2008 /

Tudsz bele szerezni FET-et? Mert én anno nem tudtam...Igazándiból arra sem siekrült rájönni, hogy miért nem akart soha jó lenni.Elősször elszált egy oldal. Után a tápban a FET. Mindez kijavít aztán egy másik oldal..... Az alaktrész leszorító csavarokkal meg nagyon óvatosan. Nagyon könnyen meg lehet szakítani a menetet! Talán még van két működő FET-em ha nem tudsz szerezni.....
(#) scid hozzászólása Dec 16, 2008 /

A csavarok esetleges túl húzása nem gond.
Ha ilyen probléma előfordulna csak 2,5 fúróval nyogodtan mélyebbre kell furni. A 3-as menetetet ujra vágni. A hütőborda és a váz között van elég hely, hogy ne sértsd meg a borítást.
Hosszabb 3-as csavar és kész.
(#) jozsi0001 hozzászólása Jún 11, 2009 /

SziasztokRemélem jó helyen járok nekem van egy mnc sub bass erősítőm és szeretném tudni mire is képes valójában. Nevezetesen:39691 max telj:200w 8ohm aki tud róla valamit kérem írjon előre is köszi
(#) szamóca válasza jozsi0001 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

Sub erősítő 39691

2 csatornás
Frekvencia átvitel 85W-nál: 30Hz - 130Hz
Kimenő teljesítmény (0, 9% THD) 4 ohm-on: 85W
Kimenő teljesítmény (4% THD) 4 ohm-on: 125W
Max teljesítményfelvétel:230V/240W
(#) jozsi0001 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

hi! köszi a választ. és szerinted ezek valós adatok! a trafó 2x29voltot tol ki, szerinted ez elég lehet 200w max teljesítményhez?bocsi +29-29 v

Használj nagybetűket mondatkezdésre.
szamóca
(#) szamóca válasza jozsi0001 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

A trafó az AC-tad, a táp az DC-t. Ha DC +-29V az üresjárati tápfesz. akkor közelítőleg nem hidaltan 80W/4Ohm a kivehető teljesítmény. Ha AC 29V, akkor 150-160W is kivehető 4 ohmon.
(#) feccus hozzászólása Júl 8, 2009 /

hali.
Nekem is egy ijen erősítőm van de sajnos én is gondban vagyok vele,hogy ténylegesen milyen a teljesítménye,és hogy milyen mélyomót vegyek hozzá.Minden féleképpen autós subwooferre gondoltam talán MNC pentára.Szerintetek?
(#) jozsi0001 válasza feccus hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Hello! Érdemes odafigyelni én is autósat használok eléggé melegszik a hűtőborda de jól bírja. Szerintem 4ohmos 25 -sel jól viselkedne.
(#) feccus válasza jozsi0001 hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Ha minden igaz akkor sikerül egy JBL GT5-1204 BR -mélyládát szereznem olcsón. Remélem jól fog azzal is működni.Próbálgattam 20cm-es mélynyomóval 120/150-esel 4ohm-on és elég hamar kezdett melegedni a hűtőborda. Remélem bírni fogja a jbl-t.Szerinted?
(#) jozsi0001 válasza feccus hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Hi! Szerintem nem lesz gond én egy 30-as pioneert használok vele. Több órán keresztül hajtottam magas hangerőn nem volt gond! Az igazi szerintem 25-ös volna.
(#) feccus válasza jozsi0001 hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Szerinted mennyit lehet kifacsarni belőle(w)?Elvileg 4-ohm-on többet mint 8-on.
(#) jozsi0001 válasza feccus hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Igen 4ohm-on akár max 150w is kijöhet belőle megfelelő körülmények kötött, kimenőjel ....stb
(#) feccus válasza jozsi0001 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Úgy néz ki hogy sikerül egy-fent említett jbl mélyládát beszerválnom olcsón,remélem jó választás lesz.A jbl-t hallottam már szólni,igaz nem mnc erőlködővel és elég szép lágyan szólt.
(#) jozsi0001 válasza feccus hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

az mnc -vel is jól fog szólni nem hiszem,hogy fogod hallani a különbséget alacsony hangerőn,de persze fontos a jó minőségű erősítő az mnc nem a legrosszabb de nem is a legjobb ez van
(#) csuli1 hozzászólása Aug 7, 2009 /

Helló mindenkinek! Egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni, aki tud, segítsen rajtam. Adott egy MNC erősítő (39691). Ez elvileg 2 csatornás, ám nem úgy, hogy 2 mélynyomót lehet rákötni, csupán az inputja 2 csatornás A kérdésem az lenne, hogy lehetne-e sorba kötni rá még egy mélyládát? (a láda MNC Eclipse II és 200watt.) Próbáltam én, el is püfög, de hamar megsülne egy omlett a hűtőbordán :no:
(#) feccus hozzászólása Feb 24, 2010 /

Üdvözlet.
Korábban kérdezgettem egy bizonyos mnc 3691-es sub erősítőről,mostmár egy ideje azt használom jbl gt5-ös mélyládával és elég szépen hajtja. Megnéztem és tip35c(max125w) transistor van benne 2 db.,és a trafón +-29-0-+-29v látható.Az lenne a kérdésem tudja-e valaki hogy milyen trafóval és milyen tansistorral lehetne erősebbé tenni a benne lévők helyett?előre is köszönöm.
(#) kpatthy hozzászólása Márc 15, 2010 /

Hello!

Engem az érdekelne, hogy az mnc (Sub erősítő 39691) használható 4 illetve 8ohmon is?
(#) feccus válasza kpatthy hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Természetesen igen használható,4ohm-nál nagyobb a leadott teljesítménye.
(#) kpatthy válasza feccus hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Köszi a gyors választ!
(#) titi11 hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Mnc Syntax Phase II error 2 javitok egy magnot és ezt irja ki nikor cdt akarok beolvasni nem tugyátok mi lehet a baj? köszönöm a segitséget ha valaki válaszranéltat
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem