Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TechTools ClearView Mathias égetési probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Net_Boy_debr hozzászólása Júl 14, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Egy nagy problémával fordulok felétek. Kaptam egy TechTools ClearView Mathias nevű égetőt mellyel PIC16F877-es PIC-re írnék programot. Ehhez az eszközhöz megvan a PIC16F877-hez a megfelelő family modul, de sajnos nem tudok vele égetni. A probléma az, hogy az alapegységhez van csatlakoztatva egy 28/40 pin xx Modul, melynek a 28 PIN jelű csatlakozójából egy szalagkábel vezet ki és ennek a végén egy lábakkal ellátott csatlakozóba vezet.
A kérdésem, hogy hogyan tudom ezt csatlakoztatni a 40 lábú PIC-hez és hogyan tudom azt égetni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv
(#) aderka válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Üdv!
Mérd ki azokat a csatlakozókat! Meg kell keresned az MCLR, az RB6, RB7, VDD, VSS lábakat, és ezeket a 877-es PIC-nél jó helyre kötni. Remélem jól értelmeztem a kérdésed.

üdv: Dávid
(#) adam1212 válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

A PIC adatlapjában a Special Features of CPU menüpontban megkeresed az ICSP almenüt, ott elolvasgatod a programozói lábakat, továbbá a Mathias adatlapján is elolvasod a lábkiosztás, majd felfedezed az azonosságokat, és kiépíted a fizikai kapcsolatot is. Az alábbi funkciók vannak: Vpp +5V 0V Clock Data
(#) potyo válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Javaslom figyelmedbe: Link
(#) Hp41C válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Júl 15, 2009 / 4

Szia!

Az alábbi összeköttetéseknek kell meglennie:
  1. ICSP       16F876             16F877
  2. jel         Dip28             Dip40
  3. +5V        20                   11,32
  4. GND        8,19                  12,31
  5. Vpp          1                    1
  6. PGC         27                    39
  7. PGD         28                    40

Szia
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem