Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ciklusszámláló soros porton

Témaindító: tzetko, idő: Júl 20, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tzetko hozzászólása Júl 20, 2009 /

Sziasztok!
Szeretnék megoldani ciklusszámlálást com1-en keresztül.
Excelben egy adott cellába szeretném a beérkező impulzusokat kiíratni, és egy hangjelzéssel a ciklusonként jelezne.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Moderátor hozzászólása tzetko hozzászólására (») Júl 20, 2009

Ez, úgy sejtem, inkább programozás jellegű kérdés.

Akkor viszont a prog.hu-n van a helye.
(#) idlob válasza tzetko hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Topi mutatott egy hasonlót a ki, mit építettben, bár az - ha jól emlékszem - valami billentyűzetvezérlő hack volt.
(#) Hp41C válasza idlob hozzászólására (») Júl 22, 2009 / 4

Szia!

Az impulzust vezetsd rá valamelyik modem vezérlő bemenetre. A modem vezérlő jelek változására lehet megszakítást kérni, le lehet olvasni az állapotukat programozottan is. Egy program bizonyos ideig számlálja a impulzusokat. Az excell -be pl. DDE-vel is lehet adatot küldeni.
(#) kissi válasza tzetko hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Ezek voltak a kívánságok, mit tudsz hozzá?
( segíséget csak az ismereteid alapján tudunk adni, mert ez a fórum nem arra való, hogy feltesszük a kérdést és ki csinálja meg! ) --> írd le, hol akadtál el, mire gondoltál!

Steve
(#) tzetko válasza kissi hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Köszönöm a hozzászólásokat a témát lezártnak tekinthetitek a problémám megoldódott.
(#) bladzser2 hozzászólása Jan 5, 2010 /

Helló!
Énis szeretnék ilyen számlálót, soros portra.
Tekercselőgépre kötném rá.
Nemtudom hogyan fogjak neki. Gondolkoztam azon a megoldáson is ami nem számítógéphez kötött, de minden számláló amit néztem PIC-es volt, az olyanokhoz megmég nemértek.

Trafót tekercselnék és ehhez kellene valami számláló.
Pc ott van a közelben és ha ugyvan rádugom a cuccot sorosportra és írhatná nekem egy programba, vagy egyszerűbb esetben excelbe.

De most prog.hu-n nemértenek az elekronikai részhez... szóval azt itt kellene valahogy összehozni .
Ebben kérnék ötleteket.

Végülis a lényeg az hogy nekem csak egy reset gomb kéne, felfelé kellene számolnom, és a számláló fel gombját kivezetném (ez egy mikrokapcsolólenne ami a tengely holtpontjában kapcsolna)

Szóval egyszerű konstrukció kellene, ez amit küldtél ez nekem már túl magas.
Az áramkört összerakom simán, a PIC-et meg megpróbálnám magam is, egyszer csak meg kell tanulni olyat is programozni.

De egyszerűbb kapcsolást nem tudnál nekem mutatni?
egy reset gomb, egy up gomb, meg egy kijelző legyen, a tápfeszt meg megoldanám valahogy...

Tudnál még segíteni ?
(#) kissi válasza bladzser2 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Szia!

Ilyen kérésekhez szokták javasolni az egyszerű számológépet: 1+= és ahányszor megnyomod az egyenlőséget, annyi lesz a kijelzőn ( az egyenlőségjelet kiviszed pl. egy REED reléhez, amit a tekercselőgéppel együtt forgó mágnes működtet) !

Steve

Számológép... nem is rosz ötlet van itthon egy kazallal

Csak milyen forgó mágnesről is volt szó... az minek.
Azt tudom hogy számológépben olyan érzékelővalami van, nem pedig gomb.

Azt az érzékelőt mágnessel lehet összezárni?

Illetve hogy vezessem ki, rátudok forrasztani az érzékelőre két vezetéket, a vezetékek végére pedig forrasszak rá egy másik számológép paneljéből oldalcsípővel kivágott kocka darabot?

Így gondoltad?

Nekem tetszik az ötlet ha így ez működik!
(#) tzetko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Sziasztok!
Korábban felvetettem egy témát a ciklus számlálóról soros portról hogyan lehetne egyszerű kis progival megoldani. Volt kronkét jelenkező is aki elkészítette volna a progit, bár nekem az ár elgondolkottató volt, mert ennyiből akár el is volt készíthető.

A fórumozóknak egy kis érdekesség

Letöltőlink : http://data.hu/get/2048570/Programozhato_ciklusszamlalo_mpeg2video.mpg.html

A videón a ciklusszámláló 50 Hz van meghajtva (ez volt kéznél)

A ciklusszámlálót én terveztem és építettem.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem sokkal könnyebb és gyorsabb egy progit megírni és a szükséges illesztést elkészíteni mint egy ilyet elkészíteni.
Hát ennyi és mégegyszer köszönöm mindenkinek a pozitív és negatív véleményeket egyaránt.

Tibor

(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

... és már létezik is!
Bővebben: Link
(#) kissi válasza bladzser2 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

A hagyományos kapcsolók egy nyomásra több impulzust is adnak, ami téves számolást eredményezhet ( bár lehet, hogy ez ki van küszöbölve a számológépeknél!), ezért nem javasoltam a sima mikrokapcsolót jeladóként!
Jobb megoldás, ha a kapcsoló helyett reed relét használsz ( egy cső, amiben két érintkező záródik mágneses tér hatására ), ennek a működtetéséhez kell a mágnest felszerelned ( mint egy mechanikus bütyök ) a tekercselőgépedre és a reed érintkezőit meg rá kell kötni az egyenlőségjelre ( valószínűleg rá lehet valahol forrasztani, anélkül, hogy "kockát" vágnál ki belőle!
A reed helyett még jobb, ha Hall-jeladós nyomógombot tudnál használni, de ha nem tudsz valahonnan olcsón beszerezni, akkor az akár húzósabb is lehet, de szerintem a reed-el működnie kell, esetleg egy pergésmentesítő kellhet még ( akkor mikrokapcsolóval is jó!) !
Reed patront ( magát a csövet ) pl. utánfutó visszajelzőkben használtak előszeretettel, de beszerezhető.

Steve
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem