Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egy elem eleg neki nem hiszem el hany wattos. nagyon jo lett.
Sziasztok,
Üzemképes lett az új erősítőm, és megmutatom. Ez afféle kezdő erősítő, ugyanis nem igazán vagyok jártas az erősítőkben. Ez a cucc tulajdonképpen jól mintázza, hogy mit lehet TDA ícékből kirakni. Minden része ícés, kivéve a kijelzőt, bár a kivezérlésjelzőben az van. Természetesen nem audiofil hangzású, de nem is ezt vártam. Tulajdonképpen ez az első "komolyabb" erősítőm... A felhaszált IC-k:7805, 7812, TDA1524a, TDA 7375, TA7666 .A vicc kedvéért: a táp külön van, és a cucc plexitetős. A végfokot egy kiszolgált PII-es hűtő hűti. A kijelzője többfunkciós, és egy bistabil váltja a kijelzendő dolgokat. A kijelzőket pedig diódákból (80 db) álló VAGY-kapuk hajtják
Na ez tetszik. HD vezerlos kijelzot lecserelnem sima 7 szegmenses LCDre, meg kevesebbet zabalna.
Huáhh ! Igaz ez is erősítő, de ötletes, 21. században diódás rom. Na ez már valami. És miket tud még kiírni a kijelzőre ? A festés lehetne szebb picit, de a gombok, az elrendezés, meg két oldalt a fa az jól néz ki !
Hát, mivel a kijelzője gyakorlatilag három funkciós, úgy működik, hogy alul a világító L és R betűk után van a kiv. jelző, ez folyamatosan látszik, de felette kettő sor van kirakva miniatűr Led-kijelzőkből, ez az első állásnál a hangerőt jelzi 0-tól (ez egy vonal) 8-ig, alatta pedig azt, hogy mono, vagy sztereó üzemmdban van-e, a következő állásnál pedig azt, hogy melyik bemenetről szól, 1-től 4-ig, és azt, hogy némítva van-e a végfok-ugyanis ilyenkor a fülhallgató-kimenet nem hallgat el. Dobok fel pár képet még róla. Az a sok diódás a kijelzőegység hátulja. Ott látszik is, amint a bistabil egyik ledje világít. Valamint, a másik képen a forgókapcsoló, ami hangerőszabályzó poti hátuljából áll ki...
Ragagsztópisztoly és azért mhogy ne ugorjon szét...
Rossz az IC?
Ne már Amúgy,felfirkantottad,vagy rávasaltad a fóliarajzot?
Sziasztok!
Lehet, egy kicsit off leszek, de annyira örülök, hogy eddig eljutottam! Most egy ATmega32, illetve egy 2x16-os kijelzővel játszottam... A mellékleteken az áramkörről és a működéséről láthattok képet/videót, más hozzáfűznivalóm nincsen, funkciója egyszerű. Legközelebb már egy kész projectet mutatok be, aminek lesz célja is, nem csak a gyakorlás! További szép estét! A videóhoz megfelelő codec szükséges...
Üdv! Igen, elég neki egy db. 1.5 V-os elem. Alig tizennéhány milliwattot fogyaszt. A nagyobbik hangszóró 8 w-os, a kisebbiket nem tudom, nincs ráírva.
Ha változónak integer-t használsz, akkor már 32767-ig fog számolni
Amúgy nem rossz, szerintem mindenki valahogy így kezdi. :yes:
Főleg ha előjel nélküli intet használ.
Általában ledet villogtatnak a kezdők. LCD-nél meg jön a "Hello world!" (Persze ez így van rendjén.) zolee1209 Szép munka, csak így tovább!
mikroproci terén gondoltam, de tényleg, a hellót kifelejtettem
Sziasztok!
Elkészült a függvénygenerátorom, amely 1Hz-től 1MHz-ig képes szinusz, háromszög és négyszög jeleket előállítani. Az áramkör lelke az EXAR által gyártott XR2206 IC. A frekvenciát kondenzátorok értékével 3 állásban 1Hz-től 100Hz-ig, 100Hz-től 10kHz-ig, és 10kHz-től 1MHz-ig kapcsolhatjuk. Az egyes állásokban pedig potenciométerrel változtathatjuk. Érdekesség, hogy ez az első vasalásos technikával készült NYÁK-om, ami szerintem elég jól sikerült. Képek Kapcsolási rajz Sziasztok!
A jelalakokra én is kíváncsi lennék, elég egyszerű és olcsónak tűnik a dolog.
Próbáltad oszcilloszkóppal? Ha igen tennél fel képet a jelalakokról?
Nekem a faterom csinált még az egyetemi évei alatt egy függvény generátort ezzel az IC-vel. Azt mondta, hogy csalódott benne, mert volt egy ponton egy pici törés a színusz alakjában. Az kérdéses, hogy most AZ IC-ből vagy a kapcsolásból kifolyólag jött ez létre nála.
Kíváncsi lennék én is, hogy milyen jelalakokat produkál a tiéd. Amúgy szép munka, grat.
Kezdetnek szerintem is jó. Amit nagy hátránynak nézek benne, az hogy semmi nem védi az ic-t. Én meg vagyok vele elégedve, bár kicsit más kapcsolást építettem. Bővebben: Link
Integer, nem integer, sajnos mindent nem tudok! , de nekem ez C-ből rémlik... Én assemblyben csinálom még. Egyszerűen egy nyolcbites regiszter értékét növelem eggyel, azt felbontom egyes, tízes, százas helyiértékre, majd egy táblázatból kiolvasom az LCD-hez szükséges kódot, ami a megfelelő decimális számot adja vissza.
Köszönöm mindenkinek a bátorítást, dícséretet! :yes: ui.: A "HELLO WORLD" helyett egy barátom nevét írtam ki, az nem volt olyan nehéz, így inkább ezt mutattam meg!
Sziasztok,
most készültem el az órámmal. Nem csak ez időt mutatja, hanem be lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon be és mikor ki egy relét.
Sziasztok!
Készítettem néhány képet a jelalakokról. 1kHz-es szinusz, háromszög, négyszög jel.
Nagyon jó kis cucc, ezzel az IC-vel én is építettem már generátort, de az csak 100kHz-ig megy el, úgy tudom, hogy ez az IC 1MHz-nél már eléggé torzít, de ki lehet fogni jót is belőle, mindenesetre akkor is használható kis műszer, szép igényes munka gratulálok.
Itt az enyém is. Üdv.
Szia!
Érdekalne a kapcsolási rajza,ha lehetséges Levilágitóba kellene
Egy tanacs ha szabad.A kijelzo melletti csatlakozot tehetned lefele is.
Köszi a tanácsot, ezen én is gondolkodtam. Innen már kicsit körülményes/nehézkes lenne az átalakítás. Esetleg ki lehetne szedni a csatlakozót, és a kábelt odaforrasztom a felső panelhez, csak akkor meg ott lenne az a sok kifúrt lyuk. A következő példánynál már nem így lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |