Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
-Na még egy rondát mondok gondolatébresztőnek...korántsem kötelező PSE-nél ugyanannak a jelnek vezérelni a bemeneteit (ilyenkor a bemenetek nem párhuzamosítottak, de még PSE-nek nevezzük), keverésre is használható a PSE, bár HF erősítőnél még nem láttam (ami semmit nem jelent a mi szemszögünkből, ettől még lehet vele kisérletezni), de motorvezérlésnél már mintha láttam volna ilyet.
Csak, hogy érdemlegeset is mutassak:
SINGLE ENDED TRIODE
Csak a simple az egyszerűt, mint primitívhez közelítőt jelenti inkább, míg a single-egyszerű jelentése az egyszerű felépítésre, egyenességre, nyíltságra utal, az egyhez közelítés nem a kezdetlegességre utal, hanem a megvalósításra (pl. jelnél, szerkezetnél).
Egy simple szerkezet úgy egyszerű, hogy kezdetleges, egy single szerkezet akár brilliáns is lehet. Javítson ki, aki jól beszél angolul (főleg amerikai angolul).
Ezt meg eltitkolod ? Ejnye-bejnye. single-nem single
A Piramis eggyüttes már rég megénekelte a mi problémánkat egyébként:"csak az ellenfény az oka, hogy te másképp gondolod"
Megpróbálom "műhódról" leszedni az infót:
Lenne egy kérdésem ki tudja honnan lehet letölteni videoton rz 4900 hoz kapcsolási rajzot?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem titkoltam el semmit, no meg nem értem mit is erősít meg az alábbi link részedről.
Ez egy meddő vita, de azért a "Szerintem a single - egyszerű jelentéséből származik. " kijelentéseket mellőzzük. Amiről Te beszélsz az már egy fogalmi továbbgondolás. (Ami mellesleg nem is tiszta, ha már itt járunk... mert el kéne dönteni, hogy minek a szinonimájaként akarod beállítani a single szót, mint "egyszerű".) Hozzászólásodból arra mertem következtetni, hogy a tökéletesség jelzőjével illetnéd, illetve vonnál párhuzamot. Erre is van szó: uniquie Végezetül ami single az általában simple (hacsak nem egy unique műalkotás)
Az angol nyelvi tanfolyamot félretéve...
A single end arra utal, hogy nincs fázisfordító, így nem ellenütemű. Aztán, hogy ez már hogyan és hány csővel, vagy tranzisztorral van megoldva az már a fejlesztő baja.
Ez szép munka!
bezony! tehát válaszoltál a saját kérdésedre
Single end vagyis együtemű Push-Pull vagyis ellenütemű Üdv!
Pedig de jól hangzott, na majd ezután óvakodok.
Az együtemű nekem tökéletesen megfelel.
Ez a komoly topic srácok!
Közel 1400 oldalnyi hozzászólás /15x1400 húúú/után jön csak elő, hogy mi is az az SE.. Na ez a jó párbajtéma, csak elvertünk vele 3 oldalt... Ha jól elgondolkozok, akkor még lehet Semmirevaló Erősítő is, vagy Sejdehalkanszól Ezavacak... Jó-jó, csak a vicc kedvéért. GU81 nem lenne azért annyira halk!
Te mayky!
Ez nyáklap, vagy bakelitbe szegecselt csőszegecs halom, amikre forrasztottál, mert nagyon tutti, átlátható... Kíváncsi lennék rá felülről is!
Szép munka, a nyák másik fele telefóliás, vagy ez nem is nyák ? Felülről is dobhatnál egy képet róla.
szia
Köszönöm a segítséget de sajnos nem találom az rz 4900 as nak a kapcs rajzát.
Mérted már és mi ez a sok cső benne ?
Motoros poti , távvezérelhető is lesz ?
Meguntam a cipős dobozt, gondoltam egy darab hungarocellt megérdemelnek ezek az emittáló "micsodák"
Sejdehalkanszól Ezavacak
Jajj, Pityu! Ez már tényleg csak a vicc kedvéért, ugye?
Itt a kapcsolási rajza.
R4900_RZ4900
-És nem olvad ki, vagy nincsenek bekötve ?
Nem, ez egy speciális un. PLS hungarocell (azaz Padlásról Lehozott Szutykos hungarocell), nem olvad sehová (ha már a rövidítésekkel babráltok )
Ez több, mint 51, nem? Vagy nem Te említetted a múltkor, hogy 51 csöved van?
Oppá, nemjó linket adtam, itt az igazi (bár azthiszem egyformák). RZ4900
Pontosan 56 db van, vezetem a birtokomban levő csőmennyiséget
Mégegyszer kérdem tőletek, hogy van-é valakinek szüksége baro trafótakaró kupakokra? Ingyen vihetőek. Akad 20cm, sőt nagyobb átmérőjű is köztük.
Csak én látok ekkora fantáziát bennük?
Nos a tetejét már mutattam itt valahol, de íme mégegyszer.
Ez nem nyák, egy 2 mm üvegszálas lap tele szegecsekkel, összedrótozva. A vezetékek nagy része teflon szig. ezüstözött huzal, (a vaterán árulta valaki) Sok cső: Az alap Mullard five-ten Annyi móddal, hogy fix előfeszt kap. és most UL bekötéssel, majd kipróbálom pentódában is. Kondik ClarityCap ill orosz medveölő K40y. Még cserélnem kell majd pár ellenállatot beyschlagra. meg egy kis brumm is maradt. De szépen zenél, bár nem szól akkorát mint az EL34 vagy a 4654 PP, de ugye nem is kell. Viszont a mélyei ütősebbek Motoros poti, minden erősítőmben meg hagyom a távirányítós lehetőséget aztán majd meglátom.
Gratulálok, gyönyörű lett! Volna pár kérdésem. Miből van a fedőlemeze? Gondolom egy sík alutáblából lett kialakítva. Vagy másból? A felületkezelésről írj bővebben légyszi. Én is nemrég raktam össze az EL84PP-met, de nem látványerősítőként hanem csak dobozba. Szóval kb. egy éve én is megfertőződtem ezzel, de tényleg jobb hangjuk van. Látom magas/mély hangszínszabályzót nem raktál bele te sem. Kimondottan az enyémbe sincs, bár sajnos vannak olyan gyári CD-k ahol a hangmérnök elég botfülű volt és alapból kevés bennük a mély, ilyenkor azért jól jönne pár decibel. Hangfalként mit használsz? Milyen vason van a kimenőd?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |