Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dvd kijelzőt pc-be

Témaindító: antal27, idő: Júl 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) antal27 hozzászólása Júl 24, 2009 /

Sziasztok.

Lenne egy elég egyszerű kijelzőm amit szeretnék a Pc-re kötni,szerintem az ltp portra.Igazából első kijelzőm lenne,amit szeretnék bekötni,éppen ezért nem is lényeg mit írna ki csak működjön.6 szál vezeték van rajta amiből 2 a táp" 5V ".
Szívesen fogadnék minden ötletet a bekötéssel kapcsolatban.

Köszönöm.
antal27

DSCF4149.JPG

(#) nikolatesla válasza antal27 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia úgy tudnád rákötni pc-re,hogy veszel egy pic-et és be programozod így a legegyszerűbb.
(#) antal27 válasza nikolatesla hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia.
Köszönöm a gyors választ.Elvileg van benne vezérlő IC.
(#) levy_k válasza antal27 hozzászólására (») Júl 24, 2009 / 4

Meg kellene határozni a kijelző vezérlőjének tipusát, majd annak adatlapja alapján lehetne illeszteni egy mikrovezérlőhöz vagy PC lpt-re.
(#) nikolatesla válasza antal27 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

De az a vezérlő a dvd panelé de te forraszd ki a kijelzőt és keres egy pic-es kapcsolást és úgy.
(#) geri12 hozzászólása Júl 25, 2009 / 4

Üdv!

Elnézést hogy beleszolok, de szerintem semmi értelme nincs ezt és más ilyen fajta kijelzőt rákőtni. Miért nem csinálsz szövegkijelzős LCD-ből??? Egy 2X16 karakteres 1-2000Ft között van jobb helyeken. Itt a HE-n például van egy ilyen kapcsolás:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/lcd_kijelzo_a_pc-re.html

A kapcsolásban 4X20-as van, de ahogy ott is van írva sok fajta méret létezik. Kisebb esetén nyilván kevesebb dolgot lehet megjeleníteni egyszerre.

Geri12
(#) antal27 válasza geri12 hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Sziasztok.

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
Igazából ez lenne az első ilyen munkám amivel próbálkozom.Gondoltam az alapokat egy ilyen kapcsoláson hamarabb megértem mint egy nagyobb vagy bonyolultabb kapcsoláson.Szívem szerint mindenkinek elfogadnám a válaszát de még várok hátha lesz valami ötlete valakinek.Gondolom PIC nélkül nem lehet megoldani egy kijelző meghajtását.
Vagy ha valakinek van egy linkje amin szájbarágósan le van írva,hogy kell megcsinálni azt is megköszönném.
(#) zenetom válasza antal27 hozzászólására (») Júl 25, 2009 / 4

Hali!
Én már vezéreltem 4 jegyű 7 szegmenses kijelzőt CSAK számítógép LPT portjával. Ahhoz viszont tényleg kell program, meg kell határozni milyen mátrixba vannak a szegmensek és ahhoz kell csinálni egy progit ami multiplexelve tud rá kiírni akármit, viszont ez eléggé processzor éhes feladat, ezért kéne neki legalább valami léptető IC, ami váltogatja a kijelzőket és az LPT portnak csak az lenne a feladata hogy a megjelenítendő adatot küldje ki. Ajánlom olvasd át a cikkek közül a multiplex meghajtást (dinamic drive azt hiszem...).
(#) Medve válasza antal27 hozzászólására (») Júl 25, 2009 / 4

Hello. Az én véleményem az, hogy elavult, tényleg jobb helyette egy (soros) LCD, viszont ujjgyakorlatnak nagyon jó egy ilyen. Nem kel hozzá PIC, csupán az LPT port, amelyen a soros kommunikációt megvalósítod. Hogy hogyan, azt a vezérlőchip adatlapján megláthatod. Az a soklábú, a panel hátoldalán...(Mi annak a típusa?) Tehát nem a LED eket kell vezérelned, csupán az IC regisztereit kell feltöltened az SDA, SCL, CS lábak használatával.
(#) antal27 válasza Medve hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Szia.
A vezérlő típusa "CS1694EO"alatta "C76B4S04"de ez gondolom már nem kell hozzá.
Adatlapot néztem de a rengeteg találat közűl nem találtam letölthetőt.
Rakok egy képet is.

DSCF4193.JPG

(#) MaSTeRFoXX válasza antal27 hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Emberek! A képen látszik hogy az SMD vezérlő IC hajtja a kijelzőt, le kell olvasni a típusszámot, és imádkozni hogy a google ad rá értelmes adatlapot, valamilyen soros protokollal hajtják ezeket.
Ha nincs adatlap, vagy túl bonyolult vezérelni akkor kiforrasztani és közvetlen vezérelni LPT-ről

hopp, azóta lett típusszám is...
(#) MaSTeRFoXX válasza antal27 hozzászólására (») Júl 25, 2009 / 4

Megvan az adatlap,Bővebben: Link

Rá kell ereszteni egy google translate-t mert kínai nyelven van.
(#) antal27 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

És ahhoz milyen progi kell és ,hogy kell rákötni az LTP portra?
(#) Medve válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Na ez fíínom, a titok az ötödik oldalon van. Sőt még billentyűzetet is olvas...Én irtam egy efféle programot az ilyen eszközök tanulmányozására, amivel gyorsan, könnyedén ki tudod próbálni változatos adatokkal...

például.JPG

(#) levy_k válasza antal27 hozzászólására (») Júl 25, 2009 / 4

Én mondjuk a "Din & Dout" lábat kötném pl. a D0-ra, a Clk-t a D1-re, Stb-t a D2-re. Aztán nekiállnék megírni a progit vmilyen nyelven, legegyszerűbb VB-ben.Persze ha XP vagy Vista megy a gépen, kell majd egy driver, ami "kienged" az LPT-re.Innen már szinte minden szegmenst és nyomógombot el tudsz érni a CS1694 belső regisztereiből.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem