Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapucsengő soros portra kötése
Üdv!
A következő a problémám: amikor bent ülök a szobában, nem hallom a csengőt ha csengetnek, mivel messze is van a szobámtól meg általában a zene is hangosan szól. (Másik csengő felszerelése nem játszik ![]()
Ha elég a hangjelzés a mikrofonbemenetre rá lehet kötni ha dallamcsengő
![]()
Üdv!
Miért pont soros port? Oda valami mikrovezérlő kellene ami nem feltétlen szükséges ehez a feladathoz. A PC párhuzamos portja egyszerűbb lenne, annak van 5 bemeneti bitje amin akkor van logikai 1 vagy 0 ha GND re kötöd. A progi sem nehéz hozzá, töredéke egy sorosportnak. A hardver eg optocsatoló lehetne, led felőli rész egy ellenállattal a csengőre (ha van led a csengőn az előny), másik vége a bemenetre. Előttem szólónak igaza van, az még egyszerűbb, esetleg egy relét kapcsolna át zenéről csengőre.
Szia
van ugye egy olyanunk hogy: Data Set Ready, DSR és Request To Send, RTS ezek a hardware-es átvitel vezérlők az RTS-t te tudot állítani programból azt állítod 1 re plö és egy optocsatolóval rákötöd a DTR-re. ha az optocsatoló led-része kap 1-2 mA-t - ellenállást ki ne hagyd - a RTS-t és a DTR-t összeköti. a DTR-t figyeled a programod egy thread-jével (vagy főciklusban) és ha True lesz, kimész a postáért...... nem egy was ist das. ha kell megkeresem neked milyen függvényekkel lehet izélgetni a serial eme két gyöngyszemét. Üdv, G,
megj: a csudálatos JDM84 pic programozó is ezeket használja, köze nincs annak az rs232 höz (már ami az átvitelt illeti nem a feszültségeket) egy digitális csatorna vezérlésére és érzékelésére jó lehet
Csáo!
Ez egyszerűnek hangzik. Tehát ha az RTS-t és a DTR-t rövidre zárom azt elméletileg tudom valahogy catchelni. Remek ;] Írtam mrá soros protos programot, egy DS1631-es hőmérőhöz, abba ugyan ezekkel a lábakkal variáltam, köszönöm a segítséget, szerintem így menni fog. A csengő egyébként se nem dallam csengő se LED nincs rajta, de ez utóbbit nem tart ugye semeddig beszerelni ;] Köszönöm a tippeket;]
Szerintem nem kell ide sorosport. Erre a célra pont megfelel a nyomtatóport. Ha vezeték nélküli csengőd van, akkor egyenirányítod a hangot és egy optocsatolóval rákötöd a nyomtatóportra és kész is. Ebben az a jó, hogy még pascalban is lehet csinálni hozzá progit, nem egy nagy tudomány. Én is nagyon sokat használom a nyomtatóportot ilyen és ehhez hasonló feladatokra, mivel gyerekjáték a használata. Szerintem nyomtatóporton tudod a leghamarabb és legstabilabban használni a csengőt. A soros portos megoldással csatlakoznék az előttem szólókhoz, kell hozzá mikrovezérlő. Szerintem nem érdemes a soros porttal küszködni.
Csak csendesen jegyzem meg, hogy szerintem meg egyik porttal sem volna érdemes küszködni. Először keresztülvezetékeli az ember a lakást, hogy összekösse a csengőt a géppel, aztán összekínlódik egy programot, ami állandóan futva majd figyeli az adott portot, de eközben nem eszi meg a processzoridőt - mindezt azért, hogy kitegyen az asztalra egy kis ablakot
Idézet: felirattal?„Csöngettek” Ha nekem lenne ilyen gondom, vennék egy vezeték nélküli csengőt, az adóját belebarkácsolnám a meglévő csengő vevőjébe, a vevőjét pedig elvinném a géphez, és legfeljebb a tápot adnám neki onnan. Ott már csengethet, villoghat, tetszés szerint. Sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy a vevő átalakítható a meglévő csengőgomb jelének fogadására, így egy adó két helyen jelez. 400 kemény forintért már vettem adó-vevő párost a Vaterán, ennél kedvezőbb alternatíva aligha van...
Végülis az LPT-s megoldás is jó nekem, csak már soros porttal volt dolgom, ezért gondoltam arra először. De akkor ha jól értem az LPT-n is hasonlóképp működne a dolog, ahogy az előbb a soros portra javasolta a kolléga: Mondjuk a 3-as lábat rákötöm a 19-esre és akkor TRUE...
Egyik ismerősöm ezt a problemát úgy oldotta meg, hogy a szobájába egy izzót bevezettet és amikor csengettek akkor az világított. Ez szerintem biztos halható zenénél is.
Hát ez inkább workaround mint megoldás szerintem
![]()
Soros portot azért preferálnám mert a'la nature le lehet kezelni egy c++,c#,delphi,java akármi programmal. Még egy szutyok access vagy excel visual basicja is tudná. Viszont lpt-t kezelni valami külön driver kell. Pont ezért sem foglalkoztam dos óta lpt-vel.
Oké hogy be lehet szerelni wless kapucsengőt... ennyi erővel nyitva is hagyhatnék mindent. Itt az elv a lényeg.
Így van, ahogy mondod. A programot C-ben írnám linuxon, és már hasonló jellegű projectem volt is, tehát a sorosport kezelésben azért már van egy kis rutinom, másrészt ha kb épp ugyan annyi a feladat, mint az LPT-nél, hogy két lábat rövidrezárok, akkor inkább a sorosport felé hajlanék énis
![]()
Remélem már megcsináltad és működik is. Ezért bátran adhatok egy ötletet, egy olyan "ha már lúd, legyen kövér" jellegűt.
![]() Fogsz egy PIC-et, pl. egy 24-es sorozatút, mivel abban már van real time is, így ha nincs bekapcsolva a számítógéped, akkor is tudja naplózni a csengetéseket. Hogy mikor, hányszor és milyen hosszan lett megnyomva. Aztán ha már van rajta pwm kimenet is, meg jó sok memória, akkor már gyerekjáték digitalizált hangot lejátszani, pl. "nem vagyok itthon" vagy "rögtön jövök" stb ![]() ![]() ![]() A határ a csillagos ég ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |