Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mini légpárnás

Témaindító: Braf, idő: Okt 7, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) Balázs válasza gergoo hozzászólására (») Nov 5, 2006 /

Leírást azt nem tudok. PWM=Pulse Width Modulation, vagyis impulzusszélesség-moduláció. Ez egy olyan négyszögjel, ahol változtatjuk a kitöltési tényezőt. És ezt a jelet adjuk a motornak. Értelemszerűen - minél kisebb a kitöltési tényező, annál kisebb a fordulatszám.
(#) Báddzsó válasza gergoo hozzászólására (») Nov 5, 2006 /

pwm: nagy frekin (pl 5kHz) ki be kapcsolgatod a motort, a kívánt fordulatszámnak megfelelő kitöltési tényezővel. azaz ha azt akarod, hogy a motor a max furdulatszámának a felével pörögjön akkor ugyanannyit tartod bekapcsolva mint kikapcsolva. pl 1ezred másodpercig kap áramot következő ezredmásodpercig nem. =50%
olyasmi mint ha fele akkora feszről működtetnéd mint amennyit bír.
(#) gergoo hozzászólása Nov 6, 2006 /

köszi a válaszokat.. asszem mostmár kezdem érteni
(#) Braf hozzászólása Nov 7, 2006 /

keszen lett!
egy aprocska video + kepek itt ha valakit erdekel
link
ezen nincsen rajta a szoknya mivel mire odaig jutottam hogy megcsinaljam a videot "elkopott" meg tobb helyen kiszakadt
most pici kis falecekbol van neki kialakitva a szoknya ideiglenesen de megteszi
ha nagyobb helyen hagyom gyorsulni nemtudom lehagyni futva
mar csak a szoknyat kell normalisra megcsinalni (ujra) és mehet vizre is:yes: jelenleg elsullyed
(#) fureszk válasza Braf hozzászólására (») Nov 7, 2006 /

hali!
Ez nagyon király, gratula! Érdekelne, hogy mennyi pénz összehozni egy ilyet?
(#) Braf válasza fureszk hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

nemsok ha van elfekvoben egy vagyis 2db x-twin motorod a tobbit max 3000ft bol ossze lehet hozni
(#) Norberto válasza Braf hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

Én a lényeget, a LÉGPÁRNÁS részt nem látom...főleg a képeken...

A videón annyi látszik, hogy talán 4-5 mm-t van elemelekdve a "talajtól" a járgány...ez nem kevés egy kicsit? Sokkal magasabb szokott lenni egy ilyen eszköz légpárnás része...vagy nem?

Egyébként nagyon jól megy, szépen manőverezhető! Lehetett volna szebb videót készíteni, ami közelebbről is megmutatja a járgányt, illetve egy nagyobb terepet találni neki
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

a szoknya, mint olyan:
Idézet:
„ezen nincsen rajta a szoknya mivel mire odaig jutottam hogy megcsinaljam a videot "elkopott" meg tobb helyen kiszakadt”

N.C.
(#) borvendeg hozzászólása Nov 8, 2006 /

Hello!
A légpárnás távirányításához tudna valaki távirányítóhoz rajzokat küldeni (kezdő vok jó lenne ha minél egyszerűbb lenne)

hello megint én
ebben a fórumban már többször szóbakerültek a minicar-ok arra gondoltam hogy ha vennék egy ijet akkor
kibelezném és kivenném belőle a távirányító részt kérdésem a következő ezzel meg lehet oldani a légpárnás vezérlését?
(#) Balázs válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

Olvass vissza! Braf pont így csinálta!
(#) Braf válasza Balázs hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

bocsesz nem figyeltem
(#) Braf válasza Norberto hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

ha lenne 4-5 mm max ennel jo esetben ha kesz lessz a szoknya lessz max 0.1mm es az szuper lessz, a nagy emberek szállitására használatos lépárnásoknál van olyan 3cm
azert van megemelkedve mert van az alján egy keret ha nem lenne nem "lebegne" emiatt meg sem mozdulna mivel a teljes felulet leérne a talajra és nagy lenne a súrlódás image
amugy kb 1mm magasak azok a lécek

hello ugy tudom, hogy ha van egy X fordulatu motorom és ha a szimpla légcsavar helyett duplát teszek a motorra akkor az ojan mintha megdupláztam volna a motorom fordulatszámát Jól tudom?
(#) Braf válasza Braf hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

amugy egy pár jo ötlet:
ha nincsen 3db motorod meg lehet csinalni 2 motorosra is amit legegyszerubben 1db emelomotor ral 1db tolomotorral ámde itt az irányitás kérdése amit ugy lehet megoldani hogy kell egy rossz cd-rom meghajto ebbol ki kell bontani az optikát aminek a tetején van 1 lencse mozgato valami azt szépen kivenni a lencsét kipattintani es kell ezzel építeni egy kormánylapátot amit a tolomotor mogé kell rakni image
ez 6 iranyba kepes elmozdulni : bal-,jobboldalra,le,fel,balra-,jobbracsavarodni
ezzel egyszeruen lehet megoldani akár 1 repulogep magasági es oldalkormányának mozgatását
3 fajta szoknya van amit én ismerek az elso az "1" csatolt file ban le van rajzolva ezen nincs "szoknya" mivel azt a lefele aramlo levego hozza létre teha egy levegolefuvással szoknyát hozunk létre es a bent rekedt levegon lebeg
a 2. az uriember megoldása link
ez a nyitott légpárna ilyen volt a legparnasomon vizen használhatatlan csak sik feluleten mukodik es minden mozdithato dolgot felszed es a hatuljában marad
és a 3. (amit én is szeretnék az enyémre) az a "2" csatolt file ennek van a legnagyobb akadálymászo kepessége és a legstabilabb is

1.JPG

2.gif

(#) Braf válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 8, 2006 /

ha noveled a legcsavar feluletét akkor az hasonlo mintha dupla lenne a fordulatszám de ezt csak akkor lehet megtenni ha a motornak van elég nyomatéka mivel ilyenkor nagyobb terhelést kap de ha nincs akkor nem fog tobb toloerot/emeloerot szolgáltatni sőt! meg kevesebbet is es le is éghet a motor mivel tul van terhelve (nekem sikerult leégetnem 1 minimotort 2 tollu legcsavarral szuperul ment de mikor ra kerult a 4 tollu akkor erosen melegedett hangosabb volt es par perc utan leégett)
link

amugy az "ojan"-t azt ly vel kell irni mert igy olyan amilyen
(#) Braf hozzászólása Nov 8, 2006 /

namigaz hogy mindig elromlik valami a taviranyito az a gombja romlott el amivel a jobb motort tudom kapcsolni ez nem is lenne probléma kiforrasztom berakok egy masikat es kesz ámde ez telivan smd alkatrészekkel amik korbefogják a kapcsolo lábait es nemtom kiszedni hogy veletlen hozza ne erjek az eggyik alkatreszhez mind1 megoldom
(#) davidka hozzászólása Nov 11, 2006 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni! Tudom hogy a kérdés nem elektronikaához kapcsolódik, de a témába beleillik!

A Griffon 2000TDX modelt szeretném megépíteni és azt írja a magyar leírás hogy 0,8-as RL kell hozzá

És nem tudom hogy mi az a 0,8-as RL. A rétegelt lemezig eljutottam de azt nem tudmo hogy a 0,8 az milyen mértékegység vagy mit jelent.

Ebben kérem a segítségeteket!
Előre is köszönöm.
(#) Balu válasza davidka hozzászólására (») Nov 11, 2006 /

Gondolom ide jutottál: link
Valahol mintha láttam volna magyarul is..
szerintem 0,8 cm vastag... és valszeg balsa fa.

Itt a magyar oldal : link

De a leírásban meg írja hogy a 0,4 -es RL-t meg hajlítani kell. Szal nem tom. itthon néztem ilyet de a rétegelt lemez (legalábbis ami itthon van) az nagyon kemény anyag.

Senki se tudja ?
(#) szabi83 válasza davidka hozzászólására (») Nov 11, 2006 /

felületesen olvastad át(csak a képeket nézted?), nem mindig vezet eredményre!

Idézet:
„A ventillátor csatornájának belső fal 0,4 mm es RL, amit a lyukakba összetekerve kell belerakni először ragasztó nélkül. Ezután jelöld meg az átfedést ceruzával. Vedd ki a lapot, vágd el a jelölés mentén és rakd vissza most már ragasztva.”

tehát mm
RL hát rétegelt lemez, de inkább ez fúrnér lesz.

lásd itt:
[link=http://www.heatwave.hu/furner.html]http://www.heatwave.hu/furner.html[/link]

üdv

Köszönöm szépen a választ!
(#) dB_Thunder hozzászólása Nov 12, 2006 /

Szerintetek lehetne egy 1.5 cm3-is OS (147gramm) mocival is építeni iyet??
(már +van jópár éve, de bejáratva lett csak...)
Ugye az a kérdés hogy elbírja-e a tank súlyát...
Meg le kéne mérnem pontosan a tolóerejét, amit kb 2 kg-ra becsültem .
(#) Braf válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 13, 2006 /

szerintem lehetne
itt ha nagy az alapterulete a legparnasnak akkor kis motor is elég de ha kicsi az alapterulet akkor nagy motor kell
nekem pl nagyon pici a motorom de nagy az alapterulet (ez viszonylagos )
(#) Ant hozzászólása Nov 14, 2006 /

HI!

Nem tudja valaki, hogy kb. mekkora fordulatszámú , teljesítményű motor kell emelőnek, illetve tolónak, ami ezen az oldalon található légpárnáson van?
És valaki nem tudja megmondani, hogy milyen anyagot használjak a szoknyájához?
Ant
(#) szabi83 válasza Ant hozzászólására (») Nov 14, 2006 /

szerintem az RC-s fórumba elöbb kapnál ezekre választ.

üdv minden jót
(#) Ant válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 14, 2006 /

Kössz!
(#) szabi83 válasza Braf hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Hello!

mekkora a mérete a gépnek, és a motor súlya hány gramm(toló motoré)?

üdv
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem