Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jó lesz ez még valamire (újrahasznosítás)
Lapozás: OK   6 / 27
(#) omikron válasza Action2K hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Szervusztok! Valahogy az ilyen nagy kondenzátoroknál, főleg ha régi szerkentyűkből származnak, mindig az az érzésem támad, hogy kiszáradtak és használhatatlanok. Előfordulhat, hogy egyáltalán nincs így egy-két darabnál, de mégsem mentem meg őket. Nekem is van egy-két rádió- és tévécsövem, a dobozukkal együtt, nem tudom, jók-e, szerintem nem fogom őket semmire használni (szívesebben tartanék Nixie-csöveket ), mert nem értek hozzájuk:
DY 86, EF 184, PY 88, PCL 86

bbatka: Múltkor én is elővettem egy SMD panelt, mondom, leműtöm a kis alkatrészeket, sikerült is, de elvesztek, amikor véletlenül kiborult az az edényke, amelybe gyűjtöttem őket. Majd talán máskor...
(#) mark.budai válasza omikron hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Ha PCL86-ból van kettő, akkor tudsz sztereó csöves erősítőt építeni, nagyon szép a hangja . Ha azok a nagy kondik nem kellenek, nekem elküldheted . Ehhez először nem kell érteni, én sem értettem, de most már tudom, hogy mi, hogy van. Azért rajzot még nem terveznék... Ha érdekel gyere a "Csöves erősítő készítése" témába.
(#) omikron válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Rendben, ha lesz felesleges kondim, Tiéd lehet! :yes:
Csövek: Köszönöm, de maradok a félvezetőknél. Ismerek egy embert, aki annyira beleszeretett a csövekbe, hogy csak abból építkezik és minden pénzét arra költi. De ígérem, benézek a topikba, mert érdekes világ az izzó katód világa
(#) mark.budai válasza omikron hozzászólására (») Jún 3, 2009 / 1
 
1000 Köszi!!!
Idézet:
„... minden pénzét arra költi”

Ő aztán elszánt csöves lehet!
(#) gulyi88 válasza Szebence hozzászólására (») Jún 3, 2009 / 1
 
A DVD és a beltéri dobozát érdemes megtartani, de ha már a doboza megmarad, akkor elfér benne, ami bennevan, nem kell bántani, amíg nincs szükség belőle valamire (vagy a dobozára)..

Én mindenből kitermelem a csavarokat, a nagyobb komolyabb kondikat (feszre és/vagy kapacitásra, de csak az új fajtákat), nagyobb félvezetőket (méretre), hűtőbordákat, biztifoglalatokat (jobbik fajtát), induktivitásokat, ferrit trafókat/folytókat, reléket.
Mechanikákból a motorokat, rugókat, csapágyakat szoktam kitermelni (fogaskerekeket viszont nem)
(Az ilyen filléres dolgokkal énse foglalkozok, mint az SMD/furat RC alkatrészek, legeslegutolsó estben mindig van egy-két panel, ami még nincs a kukában...)

Ha találsz valahol nyákba forrasztható csúszósarut az mindenképp vadászd ki belőle (elég kicsi a választék belőlük)

csá
(#) Szebence válasza gulyi88 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Rendben!
Köszi!
(#) Action2K válasza omikron hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Szerbusz földi! Már ha jól látom, hogy Te is esztergomi vagy.
Idézet:
„Ismerek egy embert ...”
Ő is környékbeli?
Idézet:
„De ígérem, benézek a topikba ...”
Meg esetleg elnézhetsz hozzám is majd, ha érdekel. Most még csak deszkamodellek, de nemsokára testet öltenek a csövecskék. Ja és nem csak a csövesek érdekelnek.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Május 19.-e körül én is Esztergomban voltam. Gondoltam is Rád!
(#) omikron válasza Action2K hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Látom, Te is hol laksz! Nem, ő nem esztergomi, budapesti. Egyszer szívesen benéznék Hozzád, mert még sosem láttam működő elektroncsövet
(#) Iszkakof István hozzászólása Júl 11, 2009 /
 
Üdv mindenkinek
Egy kedves ismerősöm lomtalanított. Az eredmény az lett, hogy kaptam tőle két tv-t, egy fekete-fehéret és egy színest. A színes egy régi Radiola Ra 66 K734/02 még azt is írja azon a kis címkén NFO2 . Nagyon jó lenne egy kapcsolási rajz. Keresgéltem a Google-n és a Google Chrome-n, sok mindent találtam, de kapcsolási rajzot nem találtam hozzá.
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy mit tehetek ezzel a tv-vel. Van-e, vagy rövid időn belül lesz-e muzeális értéke? Arra is gondoltam, hogy sok alkatrész van benne,érdemes lenne elbontani, de mit kezdek az alkatrészekkel. A padlás félig tele van mindenféle kacattal, neki is jut egy fél négyzetméter?
A választ előre is köszönöm.
(#) nagymha hozzászólása Júl 12, 2009 /
 
Üdv mindenkinek,

látom nagy a"jó ez még valamire" -tábornak, én is ide tartozom. Amiért írok mostmár leginkább tapasztalat, hogy amit összegyűjtöttem, forrasztottam, dédelgettem félreraktam azok az alkatrészek lassan tényleg csak porfogónak jók, és bizony fájó szívvel, de időről időre ki kell őket selejtezni, mert nem férnék tőlük és nem találom azt ami igazán kellene. (pl Videoton fekete fehér tv panel, régi videó és azonosítatlan panelok) persze az értékesebb nagyfesz tranyók-kondik stb.nélkül. Biztos ti is voltatok-vagytok ilyen helyzetben
(#) Gyimate hozzászólása Júl 12, 2009 /
 
Sziasztok!
Van a városunkban egy számgépes bolt ahol jóban vagyok az eladóval. Egyszer bementemhozzá hát éppen ki akart dobni egy nyomtatót meg egy régi képcsöves monitort, amint megláttam le is stoppoltam. Mellesleg monitorból már 2-t szereztem, mind a kettőnek a sorkimenője ment ki,de nem érte meg javítgatni inkább szétszedtem. Még annyit, hogy nálunk még sosem láttam az utcán eldobálva értékes guberálni valót (sajnos).
(#) Szebence válasza Gyimate hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Rossz DVD írót (lehetőleg 16x-os vagy annyál gyorsabb) nem tudsz küldeni, ha megoldom a postaköltséget?
(#) sprofan hozzászólása Júl 22, 2009 /
 
A múlt hétvégei körutam alkalmával meglepően sok dolgogra sikerült rátennem a kezem. MM 100µF bontatlan zacskós fekvő kondi 100db, MM 47µF bontatlan zacskós fekvő kondi 100+100db. Továbbá 100db sosem használt Remix fekvő poti vegyesen. 2 doboz Remix 2W-os ellenállás, 22K és 2,7R. Meg egy nagy halom nagy teljesítményű elenállás, amit a potikkal együtt felajánlok annak akinek kell ingyen.
Itt vannak képek: Bővebben: Link
(#) Action2K válasza sprofan hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Szia! Lehetek a jelentkező? Természetesen a postát állom, meg még valami üdítőt is. Köszi!
(#) sprofan válasza Action2K hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Persze, írtam privátban.
(#) Action2K hozzászólása Aug 12, 2009 /
 
Rég nincs senkinek semmije, ami jó lenne valamire? Akkor én mutatok valamit. 1215Ft-omba került (postával)
Ugye mondanom se kell, hogy mire is lesz jó.

VFD.jpg
    
(#) SALáta válasza Action2K hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Óra lesz majd belőle?
Én egy elég nagy laptopot kaptam hogy rossz, vigyem el mert útban van, valóba az aksi nem menthető de a többi működik kis modifikálás után. Most is erről írok, bios aksi kivétel után gond nélkül működik. bár zavar a kijelző hajlik nagyon, láthatóan, pár hibás pixel van szerencsére jó helyen nem zavaró. Internetezni bőven elég.
(#) Iszkakof István válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Elakadt a lélegzetem. Elektroncsöves rádiót javítottam én is, de ilyenről, hogy létezik, még csak nem is hallottam.
(#) moltam válasza SALáta hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szerencsés vagy Én is egy P3 as laptopot akarok szerezni de sajnos csak netről tudnám megvenni. Més egy 166MHz snek is örülnék netezni azzal is lehet netelni. Végigkérdeztem az összes városi PC boltot kivéve a centrum pc t ott még meg fogom próbálni.
(#) highand válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szia!

Én tudok olcsón Compaq Evo N400c-t, dokkolóval, tök újat.
(#) mark.budai válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Én egy laptop LCD-jét szeretném majd feléleszteni, valahogy egy dobozba (videó, beltéri, vagy ilyesmi) Beszerelni az alaplapot, tápot, aztán ott a PC. Egér meg bill van itthon, alaplap is, csak táp nincs. Beltérit meg tudok szerezni rosszat.
Csak az LCD-t nem tudom, hogy hogy tudom éleszteni. Egyelőre nincs itthon, de beszerzés alatt. (Rokonnál van)
Vinyó is van, RAM is (vagyis remélem, de ramot könnyen szerzek). Így lenne egy olyan gép, amit nem sajnálok, mehet rá PC szkóp, stb...
Lehet, hogy nem a világ legjobbja, de a 16000Ft-os alaplapomat, a 23000-es procimat egy "kicsit" féltem.

(#) SALáta válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Nagy mákom volt. Ez egy kicsit nagyobb, 3500+ AMD 64 proci, 512 ram, 60 Gb hdd, 64 Mb videókártya külön memóriával rendelkezik!, wlan, kártyaolvasó, dvd író(?).
(#) moltam válasza SALáta hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Létezik, hogy valaki csak úgy odaadja mert foglalja a helyet :eek2:
(#) mark.budai válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
N félj, én is elkunyerálom a rokontól azt a HP laptopot...
(#) SALáta válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Ha egy kókány szervíz alapból azt mondja hogy alaplap csere, 40 e + 5 a munkadíj. Dolgoztam neki jó pár napot ingyen, ez volt a fizetség, csak a hdd miatt hoztam el. De azért előtte mielőtt szétkaptam volna végigolvastam a laptop javítás témát és írták hogy bios elem, igaz 90 % az volt a hiba hogy befagyot a bios, vagy mivel sérülés van rajta a mem elmozdult. Rosszalkodik de szerintem ez csak a sys miatt van. A kijelző is sérült, de nem zavaró, észre sem lehet venni azt a jó pár pixelhibát. Vett másikat, lemondott róla. Így kicsit nagyobb lett a fizetség, a régi tulaj tudja hogy jó, örül hogy meg bírtam csinálni, majd pár nap ingyenmunkát besegítek neki.
(#) SALáta válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
A hp oldalán fent van a service manual, egy marék csavart ennek segítségével tettem vissza. Én a 23000 ft villanyszámlát csökkentem ezzel. Tápot tudsz venni vakeráról.
(#) kezdofiu hozzászólása Aug 13, 2009 /
 
Hy! A prociban lévő kristály jó valamire?
Aranyat, hogy lehet "kinyerni a gépből"? Nem tudom ki írta már.
(#) sprofan hozzászólása Szept 6, 2009 /
 
Találtam a pincében 2db 7inch képátlójú képcsövet, elég furcsa mert a képernyő viszonyalg kicsi, de a képcső nyaka meg 27cm hosszú és a képernyő hófehér színű. Típusuk:
P16LSG03HKA
P16LSG03RJA
Miből származhatnak ezek? Egyáltalán érdemes megtartani őket?
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 6, 2009 /
 
Ez volt ráírva de megnézem a vonalzón az hány centi, egészen pontosan 17.7cm a képátló.
Következő: »»   6 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem