Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
bundzsy..
Scarton is ugyan az mint tuneren. az r426 a videoproci 49-es lábán van ar r639 az LFB kör kicsatoló ellenállása mellette a c653 a hidegítő kondi v. osztója ,Ezek az imp. trafó szekunder oldalán, a rajzon bal körépen találod. A D606 a raszter körben van ,ez egy korábbi még nem javított hiba okozója volt(párnás kép) Lehet hogy a videóprpci makkant meg? Eepromot próbáltam, hátha de nincs köze hozzá (nem tudok karikázni reader-ben. Kipipákom a funkciót és semmi)
Szia a service menube ha minden igaz Mute, 1, 8, 2, power kombinacioval tudsz belepni ott keresgelj
szia nagyon köszönöm hogy szakítottál rám időt minden elismerésem a tiéd én nem találtam semmit különben meg már nem is kerestem mert a ventivel tökéletesen működik nagyon lusta vagyok most ahoz hogy keresgessem a hibát meg járjak boltba alkatrész után és vagy jó vagy nem igy most tök jól működik ezért békén hagyom de ha valakinek van ötlete hogy hol találok ebbe tv-be 12v-ott a ventihez annak örülnék de ha nem megoldhato akkor maradok a mostani verzionál hogy adapter bedug ha bekapcsolom a tv-t kihuz ha kikapcsolom nagyon köszönöm a segítséget
Már szinte átkondiztam az egész TV t. Csak a hang kf és videóerősitő modulokban nem cseréltem ki szinte az összes elkót. Át is forrrasztgattam a lábakat a potikat megtisztogattam de a hiba még mindig meg van.
moltam........
Ar elterito panelon kicserelted a kondikat? (C407, 408, 409, 411,) A gyanus az hogy vegig er a vizszintes csik, mikor kiveszed az elterito panelt. /ha jol ertelmeztem/ Amikor bent van a panel osszeesik az egesz kep..... Ha ez igy van akkor merd at a tapokat, a panel nelkul. Minden tapot! Ha rendben vannak, probakeppen csereld ki a 1170-et, Nem konnyu kiforrasztani! Van rendes felszerelesed hozza? Mindent jol le kell szivni, mert az oreg foliak konnyen levalnak. Aztan johet a ganyolas. De ha a atmerted szolj, hogy mik a tapasztalatok, mielott cserelned az IC-t..........
Szia!
Én nem gányolnám szét a képeltérítőt..
Szia!
Mivel ennél a TV-nél a képeltérítő szinte csak akkor áll le, ha a tápfeszültség egy bizonyos szint alá csökken, mielőtt bármit csinálnék a képeltérítővel, feszültséget mérnék a sorpanel R611-es ellenállás két végén. Az egyik végén kb. 24V-ot a másikon kb. 19V-ot kell mérni. Ha a képeltérítés megszűnésekor a 24V is leesik, az annak a jele, hogy a terhelés nem a képeltérítő felől jön, mert akkor a 24V nem esik, ráadásul a képeltérítő hibája esetén a 250mA-es biztosíték kiolvad. A 24V leesésének az oka a pumpa-tápegység hibája szokott lenni, pl. nagyfesztekercs, esetleg a sorpanelon lévő sönt stabilizátor, de ekkor az R8 fűt mint a bolond. A C601 kondit érdemes kicserélni 1000µF 40V-ra.
Már abban is kicseréltem minden kondit. Rámérek R611 re.
R608 és R605 nagyon melegszik.A lábaik körül fekete a NYÁK.
lapose..........
Hogy volt ez annak idejen? Azt hiszem leakasztottuk a bu-t es 24 voltot tettunk fel akkor is ment ez a TV! Ha jol emlekszem ez volt az Uranus nevu.........Ugye? Csak mar arra nem emlekszem hova tettunk 24 voltot. a Trafo 25V-os labara, talan......... Szerinted? Hogy van ez?
Nagyon jó kinyirtam a kinai multimat.
Próbáltam neki hálózati táplálást csinálni de valami gond volt a 7809 el és a multi többet már nem kapcsolt be.Megpróbálok valahonnan feszmérőt szerezni
Szia!
Le kell kötni a nagy BU-t És a C601-re, vagy a sorkimenő 11-es lábára kell 24V.
Igen minden kondit.Igaz bontott NYÁK ról szedtem őket mert itt nem lehet kapni. Találtam TDA1170 et rossz B&W monitorban, ha mégis ki kéne cserélni. Igaz hogy ez N es nem S es de szerintem olyan nagy külömbség nincs.Sajnos ónszippantóm az nincs de lehet hogy hétfőn tudok szerezni. Általában ha csavarhúzval alányúlok és fokozatosan kiszedem nem szokott megsérülni
Szia!
Melegedniük is kell.. Ha szereztél műszert, mérd meg a feszültséget a C601-es kondin. Kb. 24-25V-nak kell rajta lenni. A sorkimenő melletti sarokban lévő nagy potival tudod beállítani a feszültséget. Ha van kondid a C601-et cseréld ki.
Igen láttam a kapcsrajzon.De azt irja nulla sugáráramnál kell beállitani bemelegedés után. Le kell tekerni minimumra a fényerő potit?
Hali mindenkinek!
Van egy grundig tv amiben rossz a tápícé melynek tipusa tny253p. Találtam itthon tny264p és tny255pn tipusú tápícéket! Az lenne a kérdésem hogy valamelyikkel mennie kellene e?
Sikerült kiszedni a bontott panelből az 1170 et.Pinllanatpákával (mert csak az van ) és egy tollból eszkábált ónfújóval.
Annyira nem volt meleg remélhetőleg nem perkáltam meg
Szia!
Idézet: „De azt irja nulla sugáráramnál kell beállitani bemelegedés után.” Az csak a finombeállítás, lényegtelen... Ha túl nagy a buszterfeszültség, nagyon beterheli a tápot, mert a söntszabályzó nagyon kinyit. Hidegen sem lehet nagyobb kb. 25V-nál. Mérted a feszültségeket?
Ezek szerint a ventilátor kizárólag a képcsövön lévő panelt hűti?
Mert ha igen, lehet hogy nem is kell a javításhoz semmit sem venni. Még egy kérdés. Mielőtt beadtad szervizbe, amikor ment a tv-d rendesen, mármint nem csíkozott és adtál rá fényerőt, akkor nem kezdett megváltozni a kép? Ezalatt azt érten, hogy nem e kezdett egy picit negatívossá válni az egész, vagy valamelyik szín, főleg a fehér, vagy életlenné válni.
Kéne egy kis segitség.Egy képcsöves itt tvn nem jön be a kép csak középen egy vastag csík valaki nem tudja mi baja lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm
R611 egyik lábán 25V van a bekapcsoláskor. De ez fokozatosan lecsökken 20V körüli értékre. Ha nincs adás akkor elkezd 25V és 13V között ingadozni és a videóban látható módon egy csikba összemegy aminek a hossza lecsökken majd megnő és egy pillanatra visszajön a kép.
szia igen a venti a panelt és a képcsövet hűti, olyasmit a képel kapcsolatban nem vettem észre mert akkor adtam rá fényt mikor elment a fény persze akkor nem sok értelme volt egyébként még mindig tök jó a kép már csak azt kéne megoldani hogy amikor bekapcsolom a tv-t akkor kapcsoljon be a venti is szóval valahogy a tv tápjából kéne rákötni a ventit és megelégednék vele ha van erre ötleted azt nagyon megköszönném de most elutazok és kb 1hónap mire hazajövök úgy hogy lehet nem tudok majd válaszolni kösz szépen
C601 en bekapcsoláskor a fesz 25V de ez lemegy 13 voltra és 12 V nál leáll mindkét eltérités.Ezután kép sincs még 1 pont sem a kép közepén...
De honnan tudhatnám hogy nincs eltérités ha nincs eltéritendő elektronsugár De a sipoló hang az megszűnt ebből gondolom.
Az a csik vizszintes,vagy függőleges?
Idézet: „Kéne egy kis segitség.Egy képcsöves itt tvn nem jön be a kép csak középen egy vastag csík valaki nem tudja mi baja lehet?” Első olvasatra körberohant a szemem a fejemen, mert a "képcsöves" megfogalmazásra aszociáltam, amiből azonnal következik, hogy rossz a képcső. Eltartott egy darabig mire értelmeztem. Ahogy elöttem szoló irta vizszites vagy függőleges, mi a "vastag" fogalma? fényes éles vagy nem annyira intenzív a fénye? Az ITT-n belül egy tipusszámmal többe mennénk. És ha nem tudod, hogy függőleges, vagy vízszintes akkor tegyél egy fotot fel a csíkról. Azzal tőbbre mennénk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |