Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Nemrég értem haza. Egész nap a Szent István-díj átadóünnepségén dolgoztam. Az esztergomi vár lovagtermében voltunk. Pár kép a technikáról, azaz a vezérlőkről (meg munka közben). Kezdetektől fogva én vagyok a felvételvezető, s természetesen a hangosítás is. Már tegnap este hattól szereltük be a technikát. A legnagyobb cumi az, hogy miután vége volt a díjátadónak, jött az Al Di Meola koncert, úgyhogy a technikát már csak holnap reggel szerelhetjük le. Megyek is aludni, mert korán kelek. Holnap is jó hosszú napom lesz.
pedig a youtúbon is van fent egy pár, és a vaterán is gyakori vendég az a két LP, valahol nekem losslessben is megvan.
Egyébként mostanában is járt itt, minden évben jön kb legalábbis az utóbbi 3 évben 3-szor.
Öhöm, ez szerintem nem az aminek látod. Már mint ők akarják ezzel a saját magukat védeni, tisztára mosni. Azok akik "másolnak" neked. Ha jól értettem így este, fáradtan.
Aláírom, de ez a MAHASZ állásfoglalása, főleg a cd-s
A vatera-lemez kombinációban nem bízok. Mi van, ha karcos és agyonteslázott? Eddig én általam kézbe fogott lemezt vettem csak meg antikváriumban. A youtubéról csórok is flv formátumban download helperrel. Köszönet Gé-nek! Annó ő linkelte ide az offba!
Az nagyon rossz dolog
Együtt tudok velük érezni
Lvileg kaptam ajándékba két R. S. LP-t, de még nem ért ide hozzám.
Szia!
Én magam nem emlékszem, hogy milyen lemezt adtak ki akkor. Én apám lemezei között találtam tőle ezt a lemezt. Sokáig nem is tudtam róla többet. Én azt hittem, hogy férfi. Nem tudom miért de azt gondoltam, hogy ilyen zenét nő nagyon nem játszik. De akkor ezek szerint mégis. Nézz körül itt talán megtalálod a borító alapján.
Én vagyok a legnagyobb hímsoviniszta a világon - szerintem a barátaim alátámasztják. Abban az esetben, ha egy nő például valamiben jobb, mint 100 férfi együttvéve, természetesen elismerem. Meg egyébként is, ha a nők jobbak valamiben, megérdemlik az elismerést. Jó esetben ezt tőlük is megkapjuk viszont, de sajnos ismerek pár véresszájú feministát ( az egyik legpofátlanabb egy 18 éves), talán ezért lettem hímsoviniszta.
Ilyen Rhoda Scott. Régóta hallgatok sokféle zenét. Így bizton állíthatom: ő a világ legjobb hammond orgonistája. ja és köszi. Én adatbázisokban kerestem, az eszembe nem jutott, hogy nem angolul, hanem franciául jelent meg, és hogy a google képtalálatokat is megnézzem. A rózsaszín borítós van meg nekem magyar kiadásban (Pepita SPLX 17966)
Üdv!
A kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani, hogyha a motoron fullosra húzod a gázt, akkor ne rántson meg, milyen áttétel, vagy energiatároló, vagy mi kell oda? Amúgy egy régi Babetta 210-esről van szó..
Kérdésedre konkrét választ ugyan nem tudok. De szerintem abban már gyárilag benne van, hogy ne "rántson"
Műszaki adatok Jawa-Babetta (210-es Típus) Motor Léghűtésű, egyhengeres, kétütemű motor, résvezérléssel. Keverékolajozás, egy, körtolattyús Jikov karburátor 12 mm torokátmérővel. Megszakító nélküli, tirisztoros gyújtás, dinamo 6V 20 vagy 30 W (12 V 65 W), indítópedál. Furat x löket: 39 x 41 mm Lökettérfogat: 49 cm3 Sűrítési arány: 9:1 Névleges teljesítmény: 2,4 LE (1,75 kW) 5000/min-nál Erőátvitel Primer hajtás bordásszíjjal, röpsúlyos, száraz automata tengelykapcsoló, kétsebességes automata váltómű, szekunder hajtás lánccal. Összáttétel 1. fokozat: 1:24,42 Összáttétel 2. fokozat: 1:13,73 Pedáláttétel: 1:0,692 Futómű Acélcső váz. Elöl teleszkópvilla 17 mm belsőcső átmérővel, hátul acélcső lengővilla, két oldalt felszerelt rugóstag. Elől/hátul 85 mm-es dobfék. Drótküllős (Alumíniumöntvény) kerekek. Rugóút elől/hátul: 60/60 mm Abroncsméret elől/hátul: 1.50 x 16 Gumiméret elől/hátul: 2.25 - 16 /2.25 - 16
Üdv mindenkinek!
Én szeretnék kérni valami képnézegető programot. Eddig a Nero 6-ot használtam amiben volt képnézegető. Most már Nero 9 et használok. Kellene nekem valami jó képnézegető. Amiben egyszerű a méretezés. Valaki tudna ajánlani valamit? Előre is köszönöm!
Én az Irfan view-t használom ilyen célra. Bővebben: Link
Köszönöm szépen!
De ez nekem valahogy nem jön be Esetleg tud valaki valami mást?
Picasa esetleg?
Ma megint felhúzták az agyam a marhasággal. Egy 14 éves kissrác írkált nekem msn-en, hogy miért írok ki olyan hülyeségeket, hogy megszólalt az 5W-os erősítőm. mert hogy neki 5W az semmi. Erre mondom neki, hogy 10W már elég egy normál méretű(4X4méter) szobába, amin lehet zenét hallgatni. Erre ő bevágja, hogy neki 600W van a szobájában. Na én meg el is hiszem. Esetleg 600W P.M.P.O. És ez még semmi. Azt mondta, hogy 5W meg sem mozdítja a hangszórót. Persze lehet, hogy az övét nem, de az enyémnek bőven elég. Nekem ami most van csöves erősítő, kb 2X2,5W-ot tud és az egész házban hallani, olyan hangos. Akkor mire kell 600W? Az ilyen marhaságokkal fel tudnak húzni, amikor a hozzá nem értő akar kioktatni.
Köszönöm!
Ez tetszik! Már csak arra kell rájönnöm hogyan kell vele méretezni
Nyugi, ilyennel én is találkoztam csak weblap ügyben.
Azt hitte hogy egyik oldalam sem én csináltam hanem vagy feltörtem vagy megkértem írja át - komoly volt ilyen - vagy mindegy csak nem én írtam Elég nagy hülyeségeket kitalált. Erre ő belinkelt egy "g-port@l"-os sz__t hogy azt ő csinálta. Mondom persze... az biztos... de azért különbség is van a kettő között. Erre mutattam neki pár forrást képen, akkor nagy nehezen de elhitte... Nyugi, az ilyenekkel együtt kell élni, vagy: majd kinövi az álomhazudozást Én csak így hívom az ilyen eseteket
Azt nem tudom, nem is nagyon szoktam vele szórakozni, csak gondoltam a Picasaweb-re, és ahhoz kell a Picasa. de már régóta megvan, jó kis program. Nekem a vörösszem állítás tetszik benn, nem kell a fényképezőn szórakozni.
Idézet: „Rhoda Scott. Régóta hallgatok sokféle zenét. Így bizton állíthatom: ő a világ legjobb hammond orgonistája.” Állítólag a legenda szerint a húga jobban játszott, de soha nem állt publikum elé. De Ethel Smith sem volt piskóta! Ő nagyon sokat tett ennek a hangszernek a népszerűsítésében.
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy láthattam és hallhattam Rhoda Scott-ot játszani.....de ez a nő /Ethel Smith/ sem semmi.
Elképesztő amit csinál.
Mázlista vagy! Itt mondjuk látszik a playback, de valóban elképesztő játéktudása volt. Van fenn néhány riport vele a youtube-on, ahol öreg korában mesél az életéről.
Én pl. a basszusjátéka miatt tartom nagyon jónak R. S.-ot.
Szép Jóestét Mindenkinek!
Éppen itt ülök a számcsógép előtt, amikor egy éles fényjelenséget láttam az ajtó ablakán keresztül. Gyorsan ki is ugrottam, azt hittem tüzijáték, de nem az volt. Egy hatalmas meteor lehetett, ekkorát még nem láttam, ilyen zöldes-kékes csóvája volt, sőt, még szerintem hangja is volt (!) Mindjárt fogom magam és kiülök nézelődni a szabad ég alá, de egyedül nincs kedvem. Nem jönne valaki?
Én megyek, ha nekem is tekersz egyet... :smoke:
Vagy egy titkos NASA műhold volt? :hide:
szerk.: Mit kell tekerni? Trafót vagy hangszórót?
De csönd van. Amúgy leesett a poén elsőnek, direkt írtam a trafósat
Jóreggelt mindenkinek. :kalap:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |