Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Egy 8 MHz-es kvarc és 2 db 27pF -es kondi megfelelő?
Ismét itt vagyok, és az eredmény semmi! mellékeltem egy képet. Esetleg lehetséges, hogy túl hosszú a printerkábel? mer úgy láttam sok helyen a dugóból egyből a nyákra ment a dolog vezeték nélkül. Lehet ez gond?
Kabel a celhardver es a programozo kozott?
Vagy a PC es a programozo kozott? A PC es a celharver kozott asszem 75 cm lehet puffer nelkuli esetben.Pufferelve lehet tobb is,viszont a celhardver es a programozo kozott asszem 30 cm lehet.Ez nem bizti.
100nf legyen az avren es a puffer ic-n is + es gnd kozott minel kozelebb az ic-hez.
Idézet: „a celhardver es a programozo kozott asszem 30 cm lehet.” Lehet tobb mint 30 cm hosszu a kabel a programozo es a celhw kozott,hiszen nalam is tibb mint 50 cm van.
Nekem 1 méteres printerkábellel is gond nélkül ment, de mostanában úgy használom, hogy raktam egy DB25-ös apa csatlakozót a panelra és direktben bedugom a laptop printerportjára. Az asztalon szépen megáll. A kábel, amivel az AVR-hez csatlakozom az bő 50cm és ezzel sincs gond.
Igen a 8 MHz-s kristállyal, ha a FUSE bitek rendben vannak mennie kell.
hát nekem 2 méters kábelem van. az még elfogadható, vagy cseráljem rövidebbre? Ja és + 30 centi a programozó és az avr közt.
FUSE bitekkel nem variáltam semmit (azt se tudom miaz) Tehát legyen egy-egy 100 nf -es kerámia az avr mindkét +és gnd -je és egy a pufferkondi lábai közt? azaz három kell? (Szépen díszítődik azért a nyákom lassan már mindenhonnan alkatrészek állnak ki belőle)
Én ezt a kétfélét használom.
Az egyik egy PIPI féle JTAG+KANDA_ISP A másik egy Detre Őrs féle megoldás egy RJ11-6P csatlakozóval, ami egyszerűvé teszi a ká bel csatlakoztatását. A FUSE bitekről olvashatsz részletesen az adatlapokon, melegen ajánlom !!!! Zoli
Helló!
Egy olyan problémám lenne, hogy a 8 bites AD áttalakítás eredményét kellene 0,00V - 5,00V formátumú számértékre konvertálni. Azon gondolkodtam, hogy lerakok a programmemóriába egy táblázatot, és indirekt címzéssel ugrálok benne. Ezzel a megoldással csak az a baj, hogy sok időt és memóriát vesz igénybe, és pont ez a kettő az, amiből nekem nem túl sok van. Ezért szeretnék egy ihletet, hogy hogyan lehet ezt elegánsan megoldani. köszi: brejti
a második jól néz ki, bár elég bonyi...
Ugyanaz, mind a kettő, csak a JTAG-et vágd le a másodikról tú in ván, de csak, mert egy panelra rakta a tervező, hogy mindíg kéznél legyen a két résznek semmi köze egymáshoz.....
A kapott értéket oszd el 2^8-nal és szorozd meg 5-tel. A kijelzést rád bízom
ez egyszerűen borzasztó! picet elsőre sikerült programoznom, avr -el pedig ennyit kell szívnom.
Amúgy tényleg mekkora az esélye annak, hogy az avr hibás?
Idézet: „mekkora az esélye annak, hogy az avr hibás?” Szerintem nem sok rá az esély...2%...
Szerintem olvass a FUSE bitekről, lehet, hogy kizártad magad. Valamit félrekötöttél, gázos a program, USB-s a printerportod....anyi minden lehet. Ezt így nehéz megmondani, de szerintem sem az AVR.
Nekem pont fordítva volt AVR ment elsőre a PIC meg nem tudott magával ragadni
rengeteg mindent ki lehet próbálni, bár örülnék, ha megtalálnám a tuti megoldást. Az a szar, hogy semmit nem reagál a az avr legalábbis azt írja ki ponyprogbanm, hogy az eszköz hiányzik, ismeretlen vagy hibás... a csatoó próbánál viszont azt mondja minden oké. ezekszerint csak a chipnél lehet valami krach.
önmagam kizárása - honnan tudohatom , hogy ha télleg ez van és hogy oldhatom meg?
má tele van aggatva kerámiakondikkal... mint egy karácsonyfa..
Az avr.tavir.hu -n olvastam már fuse bitekről de nm lettem sokkal okosabb... sajnos fogalmam sincs mit kezdjek vele
Ahhoz, hogy magad kizárd legalább 1x hozzá kellett férni az avr-hez. A legegyszerűbb kizárási mód, ha elállítod a proci órajelforrását pl. belső RC oszcillátorról külsőre, és nem építed be a megfelelő elemeket.
Ha még sohasem fértél hozzá az avrhez elvileg minden alapértelmezésen van, nem zárhattad ki magad, feleslegesek a külső kondik is. Ha a vezetékelés rendben van én arra tippelnék, hogy a kisérlezetgetés során -ami ugye tart már egy ideje- egyszer véletlenül fordított tápot adtál neki, vagy a pc 12V-ba kötötted be és elszállt. Próbáld ki egy másik avr-rel. Azt hiszem sokan egyetértenek velem abban, hogy az avr-eket sokkal könnyebb programozni, mint a PIC-et, egyszerüen nem éretem hogy nem sikerül még mindig, ha jó az IC. Üdv
helló
talátam két programozó rajzot, amik eltérnek az általam használttól, de hasnolóak. Lehetséges, hogy esetleg ezek egyikével menne? [link=http://www.lancos.com/e2p/betterSTK200.gif]http://www.lancos.com/e2p/betterSTK200.gif[/link] [link=http://www.lancos.com/e2p/avrisp-siprog.gif]http://www.lancos.com/e2p/avrisp-siprog.gif[/link](ez szerintem úgyse menne, bár lehet) Ja, és amúgy nem kapott fordított tápot, swe túlfeszt, mivel van benne stabic (5v). Mindig alaposan átnéztem a tápcsatit, mielőtt áram alá helyeztem.
Nezd.Nehanyunknal mukodik az a programozo amit megepitettel.
Azt tudom ajanlani hogy nezz at mindent alaposan ujra es ujra.Cserelj avr-t.Mukodnie kell.
Hát igen, működnie kell! A gond csak az nemtom hol a hiba, igy viszont rengeteg minden lehet ennek lehetséges okozója. Át fogok nézni mindent még párszor, és ellenőrzök minden alkatrészt, és remélem megtalálom a bűnöst.
Szerzek másik avr-t , megpróbáolom avval is, ha nem megy azzal se, akkor nálam elszabadul a pokol... Addig amig lehet szerelgetni, forrasztgatni, addig megvan a jókedv, meg a hobbi öröme, de ha már meglévő szar cuccokat kell hibamentesíteni és azokkal napokaig szívni, akkor már kevésbé van meg az az öröm... üdv
"Barátom", az elektronika nem csak jókedv, vidámság és móka összessége...
...az a jó "szakember", aki a saját hibáit megtalálja, ki tudja javítani és tanul is belőle.
teljesen igazad van! (csak néha felidegesít az ilyesmi)
Hol laksz? Hátha van a közelben valaki, aki tudna segíteni.
Gondolom mar nehanyszor atnezted az aramkort,de kevesbe nezted at azt pl. hogy az lpt kabelnel helyesek -e a bekotesek,a megfelelo lab van-e a megfelelo helyre kotve.En ezzel mar szivtam.
Igen, az áramkört már úgy ismerem..........., annyiszor átnéztem már, és mindig jónak talátam. most már úgy csináltam, hogy az lpt dugót közvetlen a panel peremére forrasztottam, és így jól át lehet látni, de az eredményen nem változtat semmit. Szerintem valami a csip körül van biztos, mer mindig Could not Identify Chip üzenetet kapok. ma rendeltem mégegy mega 32 -est, ami hétvégére remélhetőleg itt lesz. Akkor eljő majd az igaság ideje...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |