Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Akkor inkább átnézném a drótozást, már a csatlakozás miatt, annyi ott a drót, hogy én bizti összekeverném. Biztos egy printerkábelt szedtél szét. Úgy látom az AVR-ed belső oszciról jár. Be van állítva? Alapban a belsőről járnak 1Mhz-n, de ha már átállítottad máskor, akkor így nem fog elindulni a programozás.
Igen, azt szedtem szét. amúgy képeken mellékeltem miket ír ki..
próbálj rátenni az AVR-re kristályt vagy rezonátort, hátha beindúl
hány mhz-et?
ha vmi hangkértyából vagy ilyesmibőkl kiforrasztok egyet az is jó neki?
Hangtrágyából kristályt?. Lehet! Valahonnan csak le tudsz szedni 1-4Mhz között frekit. 555-ös kapcsolás?
A proci két XTAL lábára forrasz rá egy kvarcot 1-4Mhz-ig és ugyanezt a két lábat 22-27pF kondival húzd testre
Modjuk én már programoztam 10Mhz-n attiny2313-at :yes:
esetleg 14,**** Mhz -s kvarc is jó? mást nemnagyon tudok találni.
Hááááát, aztat nem tudom! De mivel 16Mhz-es a Mega32 ezért lehet elindul.
próbát megér. baja úgyse lehet
sajnos nem jártam sikerrel asszem átnézem a kábeleket
Üdv!
A kondikat nem felejtetted el? 22-27 pF-ig, de bele kell tenni.
En hasznaltam mega8 -at 4****MHz kristalyal.MUkodik rendesen.
Hallottam olyat is hogy zavarszuro kodi hianyaban nem mukodott az egeto.
Amik voltak mellette a kártyán smd kondik, azokat forrasztottam rá
hi!
hogy kell beállitani a bascomba LCD 8 bites módban a db3-db0-ig a portokat? Üdv.: Hurka
valaki, akinek van egy működőképes programozója, megtudná mondani, hogy a 2*5 lábú tüskesor pontosan h ova van van kötve a pprogramozandó áramkörben? lehetséges, hogy azt terveztem rosszul...
mellékeltem egy képet a nyákról.( a vcc-t a tüskesor 2. lábára azóta már rákötöttem)
Én az STK200 névre halgatót terveztem meg, működik ahogy kell neki. Tömörítve csatoltam a doksit róla! Nézd meg, talán segít!
MINDENKINEK!: Ha van valakinek jól használható karakteres LCD "header" fájlja C ben íródva, ATmega irányzékkal, azt megkérném, hogy dobjon meg vele! Köszi!!!!!
Nekem is hasonló a dolog, csak nincs benne ennyi alkatrész. asszem átépítem ilyenre. Azok az 1k ellenálások az lpt port után milyen célt szolgálnak?
Én ezeket is átnézném, illetve az egyik mellékletben megtalálod a kiosztást.
Szia!
Nekem az allabbi programozo van megepitve es tokeletesen mukodik. Szerintem ellenorizz le minden vezeteket a nyakon,hogy nincs-e zarlat, meg ilyenek. En igy csinaltam
Nekem nem tetszik hogy a rezonator kabelozva van.
Tovabba lehet hogy tul zajos a tapod.Rakj ra meg egy 470µF kondit.100nf kondit sem latok,vegyeszmernoknek pontosan ezert nem ment volt az egetoje ha jol emlekszem.
Az 1k ellenálások megvédik az IC-t ill. visszafele a párhuzamos portot. A pic programozómba nincs benne és már szált el egy párszor.
Nem működik az LCD link, vagy csak nekem nem??
helló
Számítógép tápról etettem, abba gondolom van ilyesmi kondi. Az égetőn ott van a 100 nf-es kerámia kondi. de kipróbálhatom másik tápról is 470uf-es kondival, hátha elindul. Amúgy mi a gond a kvarc vezetékkel való bekötásável?
A kapcsolós tápot szűrd meg, ahogy ajánlották jó nagy kondival, meg egy pici kerámiával is, minnél közelebb az AVR-hez, ami a tápodban van az egy picit "messze van".
A hosszú kábellel az induktivitás a gond. Minnél közelebb próbáld rakni az AVR-hez és tedd be az adatlapon ajánlott kondikat a quartz lábai és a föld közé.
4700uf elég?
Ezer köszi a drivert!!! Ez pont azt tudja amire nekem van szükségem!
Persze, csak minnél közelebb rakd a szűrést az áramkörhöz...és a kristály madzagjairól se feledkezz meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |