Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Kaptam javításra egy Nokia 6681-est. Szétszedni még nem tudtam mert pont nincs itthon a csavarhoz való fej.
A probléma a következő: mielőtt meghalt egyre gyorsabban merült az akksi. a meghalás a következőt jelenti: nem hajlandó bekapcsolni, a hard reset-es bill kombinációkra nem reagál. Lényegében semmit nem csinál. Az akksiról jön a 3,7 V. Mivel még nem szedtem szét így nem láttam a belét. Lehet hogy zárlat? Légyszíves segítsetek! Előre is köszönöm!
Servízleírás #1
Servízleírás #2 Ezek talán segítenek. Ha még a burkolatát sem vetted le, tenyérjóslásra inkább nem vállalkoznék!
Köszi! Lehet hogy ezek is kellenek. Most kaptam szét a gépet. És a két oldalsó gombnál(az egyik az on/off a másikat nem ismerem) nincs kapcsoló
a helye megvan és látszik is hogy gányoltak vele. Ezért nyomkodtam én eddig akkor? Remélem ittvan a probléma. Most rakok oda egy mikro kapcsot.
Na! Raktam oda egy mikro kapcsolót. Lássatok csodát mi történt? Semmi. Ígysem kapcsol be. Amúgy arra gyanakszom hogy a kapcsoló zárlatos volt és ez lehúzta az akksit. Ezért merült le olyan gyorsan. A kapcsoló meg kiesett mikor a gazdája leszedte a hátulját. Szerintem. De nem értem most mért nem megy egy mikroval. Délután megyek unokatesómhoz neki is hasonló telója van azthiszem. Hátha ilyen kábel kell hozzá. rádugom a gépre és megnézem mit mutat. Amúgy azt olvastam, hogy lehet szoftveres hiba is. Mégpedig: Szoftvert frissítesz a telefonon az kikapcsol és már nem kapcsol be. Ilyenkor jön a képbe a formázás amit szintén próbáltam és szintén semmi. Délután jelentkezem!
Hali!
Ha jól látom a szervízdoksiból, akkor az a gomb opcionális, azaz lehet, hogy gyárilag nincs rajta. (Típusfüggő)
Hali! Értem. De akkor mivel kapcsoljam be?
Amúgy sajnos u.tesómnak nem ilyen kábele van Venni meg nem akarok. Gazdájának sincs.
Vagy mégis rosszul gondoltam?
Passzolom...
Valószínű hogy rosszul gondoltad mert a rajzokon is van kapcsoló. Majd ha lesz hozzá erőm akkor leszedem a régi motorolámról. Annak is voltak oldalt gombjai. És vmi hasonló a kapcsoló is. Remélem lesz vmi. Megpróbálok hozzá szerezni kábelt. Néztem 1200-2500 Ft.
Kezdem feladni. A gazdája végül nekem adta. Aki megteheti....... Nemtudom mitévő legyek. Gombokat most cseréltem ki. Ezekre sem reagál.
A belinkelt információkban minden adat megvan a javításhoz. Csak megfelelő tapasztalat és műszerek kellenek. Ezek nélkül viszont eléggé reménytelen.
Ha meríti az akkut a DC-DC konverterét ellenőrizd először.
Nem h meríti. Be sem kapcsol. Am meg van 1 multiméterem. Meg persze forrasztó stb. De műszerből csak az van Ha részletesebben leírnád mit hogy azt megkösznném.
Ittvan a rajz. Légyszi karikázd be mit kéne jobban megnéznem. Így már csak sikerül:S Remélem. Előre is köszönöm!
A nagyobb file 98. 99. és 100. oldalát nézd át. A rajzon megtalálod a szükséges mérendő feszültségeket. Nézd át a 98. oldalon a charger-től jövő feszültségre rakott diódát , biztosítékot. 99. oldalon az akku -ról jövő VBAT vonalat ellenőrizd.
A 100. oldalon a világítás konverterét is ellenőrizd .ezt így távolról nagyon nehéz. Fogj egy multimétert és a rajz alapján ellenőrizd le. A régi tulajtól próbáld megtudni milyen módon halt meg, voltak-e előjelei és ha igen mik voltak azok.
Szia!
Én megpróbálnám ezzel: zöld gomb (hívásindító) + * gomb + 3-as gomb együttes nyomása a telefon kikapcsolt állapotában, majd nyomvatartásuk mellett a telefont kapcsold be! A kijelzőn megjelenik a "FORMATTING" felirat. (mindegyiket nyomva kell tartani és a megfelelő sorrendben nyomkodni!) Nokia 6600 bejött nekem mivel symbianosak szerintem 6681 nél is beválhat mert a symbian az mindenre képes szerintem még ilyenre is. Viszont a töltőn azért legyen rajt mert a esetleg bekapcsol és elkezdene formázni közben meg lemerül az nem lenne jó. A telefon memórián tárolt adatok elvesznek.! Sok sikert!
Hali! Voltak előjelei igen. Egyre gyorsabban merült le. Vége felé már csak 3-4 órákat bírt. 6 akksival lett próbálva szóval az jó. A Töltő felől jövő feszt mértem stabil 1V gondolom ez sem vmi jó.
VRubenX: Ezt már próbáltam. De semmi. Most akkor nekiállok feszt mérni!
Áhh ez reménytelen. Hozzá sem férek normálisan az alkatrészekhez. Nincs oszcilloszkópom. Nem tudom mi az a VXO-sor. stbstbstb.
Azért köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
nokia 6020-as biztonsági kódot nem tudom módosítani, mert nincs meg a kódja.Vki tudna segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |