Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia 6681 probléma

Témaindító: bazsoo, idő: Aug 18, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bazsoo hozzászólása Aug 18, 2009 /

Hali! Kaptam javításra egy Nokia 6681-est. Szétszedni még nem tudtam mert pont nincs itthon a csavarhoz való fej.
A probléma a következő: mielőtt meghalt egyre gyorsabban merült az akksi. a meghalás a következőt jelenti: nem hajlandó bekapcsolni, a hard reset-es bill kombinációkra nem reagál. Lényegében semmit nem csinál. Az akksiról jön a 3,7 V. Mivel még nem szedtem szét így nem láttam a belét. Lehet hogy zárlat? Légyszíves segítsetek! Előre is köszönöm!
(#) Dudus válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 18, 2009 / 4

Servízleírás #1

Servízleírás #2

Ezek talán segítenek. Ha még a burkolatát sem vetted le, tenyérjóslásra inkább nem vállalkoznék!
(#) bazsoo válasza Dudus hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Köszi! Lehet hogy ezek is kellenek. Most kaptam szét a gépet. És a két oldalsó gombnál(az egyik az on/off a másikat nem ismerem) nincs kapcsoló
a helye megvan és látszik is hogy gányoltak vele. Ezért nyomkodtam én eddig akkor? Remélem ittvan a probléma. Most rakok oda egy mikro kapcsot.
(#) bazsoo válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Na! Raktam oda egy mikro kapcsolót. Lássatok csodát mi történt? Semmi. Ígysem kapcsol be. Amúgy arra gyanakszom hogy a kapcsoló zárlatos volt és ez lehúzta az akksit. Ezért merült le olyan gyorsan. A kapcsoló meg kiesett mikor a gazdája leszedte a hátulját. Szerintem. De nem értem most mért nem megy egy mikroval. Délután megyek unokatesómhoz neki is hasonló telója van azthiszem. Hátha ilyen kábel kell hozzá. rádugom a gépre és megnézem mit mutat. Amúgy azt olvastam, hogy lehet szoftveres hiba is. Mégpedig: Szoftvert frissítesz a telefonon az kikapcsol és már nem kapcsol be. Ilyenkor jön a képbe a formázás amit szintén próbáltam és szintén semmi. Délután jelentkezem!
(#) titi válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Hali!
Ha jól látom a szervízdoksiból, akkor az a gomb opcionális, azaz lehet, hogy gyárilag nincs rajta. (Típusfüggő)
(#) bazsoo válasza titi hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Hali! Értem. De akkor mivel kapcsoljam be?

Amúgy sajnos u.tesómnak nem ilyen kábele van Venni meg nem akarok. Gazdájának sincs.
(#) titi válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Vagy mégis rosszul gondoltam?
Passzolom...
(#) bazsoo válasza titi hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Valószínű hogy rosszul gondoltad mert a rajzokon is van kapcsoló. Majd ha lesz hozzá erőm akkor leszedem a régi motorolámról. Annak is voltak oldalt gombjai. És vmi hasonló a kapcsoló is. Remélem lesz vmi. Megpróbálok hozzá szerezni kábelt. Néztem 1200-2500 Ft.
(#) bazsoo válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Kezdem feladni. A gazdája végül nekem adta. Aki megteheti....... Nemtudom mitévő legyek. Gombokat most cseréltem ki. Ezekre sem reagál.
(#) Dudus válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

A belinkelt információkban minden adat megvan a javításhoz. Csak megfelelő tapasztalat és műszerek kellenek. Ezek nélkül viszont eléggé reménytelen.

Ha meríti az akkut a DC-DC konverterét ellenőrizd először.

Nem h meríti. Be sem kapcsol. Am meg van 1 multiméterem. Meg persze forrasztó stb. De műszerből csak az van Ha részletesebben leírnád mit hogy azt megkösznném.

Ittvan a rajz. Légyszi karikázd be mit kéne jobban megnéznem. Így már csak sikerül:S Remélem. Előre is köszönöm!
(#) Dudus válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

A nagyobb file 98. 99. és 100. oldalát nézd át. A rajzon megtalálod a szükséges mérendő feszültségeket. Nézd át a 98. oldalon a charger-től jövő feszültségre rakott diódát , biztosítékot. 99. oldalon az akku -ról jövő VBAT vonalat ellenőrizd.
A 100. oldalon a világítás konverterét is ellenőrizd .ezt így távolról nagyon nehéz. Fogj egy multimétert és a rajz alapján ellenőrizd le. A régi tulajtól próbáld megtudni milyen módon halt meg, voltak-e előjelei és ha igen mik voltak azok.
(#) VRubenX válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szia!
Én megpróbálnám ezzel:
zöld gomb (hívásindító) + * gomb + 3-as gomb együttes nyomása a telefon kikapcsolt állapotában, majd nyomvatartásuk mellett a telefont kapcsold be! A kijelzőn megjelenik a "FORMATTING" felirat. (mindegyiket nyomva kell tartani és a megfelelő sorrendben nyomkodni!)

Nokia 6600 bejött nekem mivel symbianosak szerintem 6681 nél is beválhat mert a symbian az mindenre képes szerintem még ilyenre is. Viszont a töltőn azért legyen rajt mert a esetleg bekapcsol és elkezdene formázni közben meg lemerül az nem lenne jó.
A telefon memórián tárolt adatok elvesznek.!

Sok sikert!
(#) bazsoo válasza Dudus hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Hali! Voltak előjelei igen. Egyre gyorsabban merült le. Vége felé már csak 3-4 órákat bírt. 6 akksival lett próbálva szóval az jó. A Töltő felől jövő feszt mértem stabil 1V gondolom ez sem vmi jó.

VRubenX: Ezt már próbáltam. De semmi. Most akkor nekiállok feszt mérni!
(#) bazsoo válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Áhh ez reménytelen. Hozzá sem férek normálisan az alkatrészekhez. Nincs oszcilloszkópom. Nem tudom mi az a VXO-sor. stbstbstb.

Azért köszönöm a segítséget!
(#) karni hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok!
nokia 6020-as biztonsági kódot nem tudom módosítani, mert nincs meg a kódja.Vki tudna segíteni?
(#) Dudus válasza karni hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Újra kell tölteni a szoftverét "refurbish" módban. Kell egy szervíz ahol van hozzá flash adapter, esetleg szedsz le phoenix szervíz szoftvert és megpróbálod "dead phone" módban USB kábellel.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem