Fórum témák
» Több friss téma |
Fuse sehol és a meghajtó tranyó(FQD19N10L) D Lábán megvan a 12V csak a vez.IC-n nem találok semmit de gondolom annak nincs külön biztije.Sokat segítene ha tudnám az IC tipusát,hogy hol keressem rajta a tápot.
Köszi. JETHRO
Fuse mindig szokott lenni, max a masik panelon.
Be tudnal-e tenni egy kozeli, JO MINOSEGU, ELES fotot? Az IC-n nincs fesz, talan mert a vezerloresz nem ad neki, talan mert mondjuk egy tranyon at kapja es az nem kap vezerlest. Ugye, ugy mered, hogy be van kapcsolva az LCD (tehat nem standby-ban van es jelforras is van rajta - ennek hianyaban egyes lcd monitorok par sec mulva kikapcsolnak)? A ket fetet nezd meg, hogy sima haromlabuak-e vagy smd 8 labu sima vagy komplementerek. Ha azonosak, akkor ossze tudod hasonlitani, hogy elpukkant-e valamelyik. A 12V-ot probald leterhelni egy 5W-os autoizzoval, hogy tartja-e a feszultseget.
Sziasztok!
A cimben szereplő monitor tápegység rajzát vagy hasonló tipus rajzát keresem illetve tanácsokat kérnék.Tegnap került hozzám a monitor , a tápkábel bedugásának pillanatában a power LED felvillan aztán semmi.Én az LCD hátérvilágitásának nagyfesz elöállitására gyanakszom mert ugy tapasztaltam hogy ha ez a feszültség nincs rendben akkor tilt le a táp.Elöre is köszönöm a segitséget és az ötleteket!
A cimben nem szerepel monitortipus...
Szerintem nem a nagyfesz resz, hanem a 220-as tap szallhatott el. Egyebkent huzd le siman a hattervilagitos reszt (vagy ha nem kulon van, akkor a hattervilagitasi resz biztositekat forraszd ki) es igy probald. Ne tegyel ra jelforrast, akkor sok monitor standby-ban marad.
Bocsi! De én uj témát nyitottam csak áthelyezték ide ott volt a tipus. Egyébként ez a tipusa:Belinea 101580.
A 220-s rész megy mert 5 és 12 voltot előálitja.Már ültem azota rajta pár órát és arra jutottam ,hogy a föpanel kapcsolná be két tranyon keresztül a nagyfesz rész IC-jét ami BIT3105 tipusú. /pontosabban tápot ad az IC-nak/ .De ez nem történik meg.Aztán probáltam én megtáplálni az IC-t de igy sem gyulladtak ki a neonok. Tulajdonképpen arra gondoltam ,hogy valamilyen külső áramkört kellene készitenem amivel begyujtanám a neonokat és akkor meglátnám ,hogy egyáltalán van e kép.Mert ha egyáltalán nincs akkor nem érdemes kinlodni vele.
Adj neki PC tápról 5v-ot és 12v-ot
Üdv.
fény felé fordítva, vagy elemlámpával megvilágítva látszik hogy van-rajta kép. egyetértek a bbalázzsal, valszeg a 230V táp környékén van a hiba, nem a nagyfesznél. a pwr led független a nagyfesztől, ha nem virit akkor a táppal gáz van,
ha a nagyfesz leold, de kép van, akkor a pwr led még világít
Beszéltem olyannal aki már sokat szivott monitorokkal és azt mondta ,hogy ez nem egészen igy van mert bekapcsoláskor a proci méri a neonokon átfolyo áramot mert igy szabályozzák a fényerőt és ha valamit nem talál rendben akkor letilt mindent.Ugyhogy sajnos nem ilyen egyértelmű.
Üdv !
Következő problémára keresek megoldást. Adott egy ACER AL1511 LCD monitor, bekapcsolás után (vga nélkül) LED átvált zöldre és megjön a háttér világítás, majd néhány másodperc mulva lemegy suspend módba (LED sárga). Szintén pár másodperc és újra bekapcsol a háttér. A kép fehér és elkezd foltosan feketébe átmenni (mint valami elfuserált fraktál demó) a LED továbbra is sárga. (Gondolom ebben a módban kéne kiírnia, hogy "NO SIGNAL" vagy ilyesmi). VGA jelre nem reagál, de gondolom a proci az megy, mert ugye power gomb műxik, ill. azt is észreveszi, hogy nincs jel. Szóval kérdés, hogy van -e értelme vele foglalkozni, vagy qka? Válasokat előre is köszönöm.
Legtobbszor nem igy van. Nagyon sokfele konstrukcio letezik, de jellemzoen a hattervilagitas kap egy bekapcsolojelet (TTL) es egy fenyerojelet (PWM).
Aztan o maga meri az aramot, ha tul sok vagy keves, kikapcsol, vedve magat a zarlat, ill. a tulfesz ellen. De igazad van, egyes esetekben lehet igy, de nem jellemzo. Talan ugy gondolkodnak, hogy ha a hatter nem kapcsol be, ugysem latszik semmi a kijelzon...
Úgy próbáld meg elinditani hogy közbe adod neki a vga jelet.
Üdv
Szerintem kuka. Ez tapasztalataim szerint maganak a kijelzonek a hibaja, valamilyen kontrasztfeszultseg nem jo.
Esetleg lehet kontakthiba is, akkor valami vezerlojel nem megy el a kijelzoig. Szedd szet es a kisfesz reszt tapogasd, mozgasd, probalgasd, hogy tortenik-e valami.
Sziasztok.
Adott egy Nfren 17" monitor. A tápja nem indult, csak kattogott. Az inverter kapcsoló fetjei voltak zárlatosak ( FDS8958 ) Ezeket leforrasztottam, ezek után már elindult a táp, de a vezérlő panelen eldurrant egy 470µF 16V kondenzátor. Kicseréltem az is eldurrant, ezután kicseréltem a tápban lévő kondenzátorokat is. Most jónak tűnik ha úgy forgatom akkor látszik a kijelzőn van valami. A kérdés mitől szállhattak el a fetek? Az inverter trafójának ellenállása: szekunder 1K ohm primer 0,1 ohm ez normális? Ha kicserélem nemfognak újra tönkremenni? Előre is köszönöm a választ/ válaszokat.
Nem lehet hogy menetzárlatos lett a trafó és a feteken túl nagy áram folyt át?
Nem, már működik a monitor. Nem bírtam ki, egy másik monitorból szedtem ki feteket név alapján nem találtam adatlapot, de a bekötése ugyanaz volt kipróbáltam és működik. Most rakom össze és jöhet egy huzamosabb teszt.
Üdv !
Bocs, a kései reagálásért, mostanra volt időm tüzetesebben megnézni a belsejét. Alapjában 3 panel van benne, mégpedig a táp, a vezérlő és a frontpanel néhány gombbal és egy leddel. Minden panel forrasztása hibátlan, és elég jó minőségű, hibát még nagyítóval sem találtam rajta. A hibajelenség nem változik, hiába tapogatom, vagy mozgatom a vezérlőpanelt. Teljesen mindegy neki, hogy van-e VGA jel vagy nincs.
Akkor jon a durvabb resz: A KIJELZOROL vedd le a femes burkolatot es ami alatta van, azt tapogasd jol benyalazott ujjaddal. Azt, amibe a szalagkabel megy, az a zold panel a kijelzo aljan. Az a resz lesz erdekes, ahol a kis diszkret alkatreszek vannak, nem a proci.
Ok, ezt megpróbálom.
Közben azon gondolkodom, hogy ha a procis panel jó lenne, akkor a VGA jelre reagálna (sárga led zöld lenne) függetlenül attól, hogy az lcd panel mit csinál nem?
Tisztelt Kollégák!
Kedvenc XA7-17i monitorom újabban bekapcsoláskor 1-2 percig csak csíkokat rajzol, ugrál, majd amikor feltehetően egy elkó megszívja magát, attól kezdve hibátlanul működik. A gép belső tápos, megpróbáltam szétszedni, de a hátán lévő 2 db csavar kiszedése után sem akaródzik neki szétjönni, szétbarmolni meg nem szeretném. Ha esetleg valaki szedett már szét ilyen készüléket, szívesen venném az útmutatását, hogy hogyan lehet maradandó nyom nélkül felbontani?
az üveget kell felfelé (vagy lefelé) eltolni hátlaphoz képest
Arrol nem volt szo, hogy VGA jel eseten is sarga marad...
Idézet a szombati hozzászólásomból:
" (Gondolom ebben a módban kéne kiírnia, hogy "NO SIGNAL" vagy ilyesmi). VGA jelre nem reagál, de gondolom a proci az megy, mert ugye a power gomb az működik, ill. azt is észreveszi, hogy nincs jel. "
Igazad van, nem olvastam el rendesen. Akkor inkabb a videoproci kornyeket kellene tapogatni. A kijelzo sokvezetekes? 2x18 koruli?
Sziasztok
azzal a kérdéssek fordulok hozzátok hogy kaptam egy LCD MONITORT de sajnos a tépját azt nem adták hozzá és ahogy néztem ennek a monitornak a tápcsatija olyan mint a DVD-en az S-VIDEO csatlakozója kérdésem annyi lenne hogy véletlenül nem tudja-e valaki hogy hogyan kell rákotni az ilyen csatlakozásra a tápfeszt annyi van a monitoron hogy kell neki 12 illetve 5V segitséget előre is köszönöm
Helosztok
Van egy AVALON UK 713 LCD monitorom . Ha be kapcsolom 10-15 másodperc múlva ki kapcsol a háttérvilágítás.Mi lehet a baja? Segítségeteket előre is köszönöm
fénycsőre gyanakodnék, esetleg nagyfesz trafózárlat
Szétszedtem a kijelzőt.Ha csak magában van be kötve a kijelző vagyis nincs rá kötve a háttérvilágítás tökéletesen működik. Csak alig lehet látni valamit .
szét kell szedni, meg kell nézni a tápszűrő kondik polaritásából, feszültségéből lehet következtetni.
általában 2 egymás melletti érintkező tartozik minden polaritáshoz nem inkább olyan mint a ps2? csak 4 pólusú, vagy 6? |
Bejelentkezés
Hirdetés |