Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi!
Már csak azt áruld el hogy csináltad
Borzasztó "bonyolult" volt:
Körbekerítettem a csoport kijelölő eszközzel, majd a törlésre klikkeltem, végül jobb gombbal a furathely jelölőre. Ja, és utána elmentettem, és feltettem ide.
Bakker... mindent kpróbálta már, kerítgettem én körbe, de ez kimaradt
Köszi még1x
Igazán nagyon szívesen, de nincs mit...
Sziasztok.
Most ismerkedek az eagle-el. . . hát több kevesebb sikerrel. na mindegy kérdésem lenne egy olyan Pices áramkört álmodtunk meg itt egy másik topicba amiben lenne uln2003-as De az eagle eszköztárába nem találom. lehet valahogy bővíteni vagy hol keresem?
Ha nem találod az adott alkatrészt a telepített eagle-ben akkor érdemes körülnézni az eagle oldalán ha itt sem találod, ezen cikk alapján meg tudod rajzolni magadnak.
Bari
Köszönöm, probálkozom, bár még nagyon kezdő vagyok.
Ha elakadok jelentkezem
Benne van alapból! ULN-UDN.
Csak nyomd meg az U betüt az alkatrészkönyvtárban és egyből odaugrik!
De az is elég ha az alaktrész neve mellé ír egy *-ot.
De ahhoz előbb meg kell találnia! Nem értem mi értelme a csillagnak, az csak a keresőben működik...
Az én verziómhoz nem kell a kereső sem, csak rákattint valamelyikre a listában és nyom egy betűt, de ha elég gyors, akkor sorban benyomhatja az U L N betűket és akkor konkrétabban odalép, mint ahogy a pin-nél szoktam...
Helló kedves fórum társak!!!
Nagy bajban vagyok az Eagle 4.13 ezzel az üzenettel nem enged hozzáférni egyik kapcsolásomhoz se (kép mellékelve) Ha valaki tudna nekem segíteni igen hálás lennék!!
Van egy-két verzió a megoldásra!
Rakj fel egy újabb verziót, ellenőrizni kell a kapcsolási rajz és panelrajz fájlait, hogy nem sérültek-e, meg kell nézni van-e elég szabad hely a c:\ meghajtón, esetleg felhasználói korlátozások vannak-e az operációsrendszerben. Az üzenet végén felmerül a hamis, kalózmásolat Eagle futtatása is. Ha gondolod megtámogatlak téged is egy újabb verzióval, de csak is kizárólag PÜ-ben!
Rendben benne vagyok lehetőleg valami 4.x-es mert nekem az 5.x-es nem vált be és am ezt azóta csinálja mióta felraktam az Electrát megcsinálom a kapcsit utána a nyákot elmentem utána nem enged hozzá férni
Sajnos nekem pedig csak 5.XX-ek vannak, már alapból az 5-össel indítottam, viszont tudom, hogy rengeteg hibát javítottak az 5.6-ban, kis odafigyeléssel nem veszik el a kapcsolat a schematic és a board között. Hogy más program bezavarná, arról nem tudok.
Najó akkor megint megpróbálom az 5.6-ot hátha sikerül vele összebarátkozni...
Ott van a hibaüzenet utolsó sorában:
Idézet: „...edited with an illegal copy of EAGLE.” Tessék nem feltört verziót használni.
Lehet, ha itt a falunkban vagy Kecskeméten árulnák valamelyik elektrós, vagy info boltban megvenném, de mivel itt senki sem árusítja, ezért felejtős, mellesleg a "hazugság" hazája ez a ország!
Nem hiszem, hogy 300.000Ft-ért megvennéd.
10cm*10cm-es panelt enged csinálni a letölthető verzió is, csinálj akkora panelt, hogy beleférjen, esetleg modulárisan. Én sem raktam egybe a pic demó panelt, csináltam rá csatlakozókat, arra fel lehet dugni azt ami éppen kell.
Nekem nincs bajom a tört verzióval, sem a méretekkel, egyébként is csak A4-ig tudok gyártani a nyomtatóm miatt, ja és a fólia miatt!
Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani, hogy a kész nyákból egyszerre többet nyomtassunk ki egy adott méretű lapra?
Kíváncsi lennék hány ember van itt aki bort iszik és vizet prédikál. Van egy sejtésem, nem lepődnék meg az eredményen
Nem kizárt dolog! Egyáltalán örülök, hogy kezelni tudom valamennyire, nemhogy még megvegyem...
Na mindegy nagyon jó kis program ez, támogatni való, de átlag amatőrök és profik sajnos nem rendelkeznek kellő perspektívákkal a program hozzáféréséhez!
Tudom,hogy nincs benne semmi izgalmas,de a képen látható rajzban olyan 10órányi munkám van.És mivel most nagyon átláthatatlan...kezdhetem újra.
Szerinted átláthatatlan?
Roppant egyszerű elrendezésű! Mit mondja a most tervezés alatt levő mátrix paneljaimról! 64x256mm méretű panelen 18db smd 74595, 145db 1206-os smd ellenállás, 144db smd tranzisztor, 18db smd kondi és még pár csatlakozó. Ezeket kell szisztematikusan elrendeznem ezen a kis méretű panelon, mivel a kijelzők adták meg a panel méretét! Viszont a panel területed széléig nem érdemes kirakni egyes alkatrészeket, meg lehet, hogy néhol túl nagy méretű (fizikailag) ellenállás van bent.
A korlátlan méretű, profi verzió ára, autorouter nélkül, kb. 300 ezer. 47 ezer lehet a hobbi verzió, igaz az csak 10 x 16 cm panelig enged tervezni.
Az érthetőbbség kedvéért picit belejavítottam a szövegbe. Kérésre javítva, pontosítva.Frankye
A Cadsoft honlapján a download részen az ULP-k között keresd meg a panelize ulp-t. Vagy a Group és a másolás paranccsal másold át az egész panelt, vigyázz a rétegekre, az eredeti mellé. A kapcsolási rajzot előbb kapcsold ki, mert reklamálni fog a konzisztencia miatt.
Sziasztok.
Első áramkörét tervezem rajzolom eagle-be és az a gondom hogy vagy a sematikus rajzon helyezem el ugy az alkatrészeket hogy ne legyen sok keresztezés és érthető legyen a rajz de akkor a nyomtatottáramkör olyan hogy ember legyen a talpán aki kiigazodik rajta vagy pedig a sematikust kuszálom ugy össze hogy már magam se tudom hogy hol járok és akkor az áramkör valamivel letisztultab de. . Szerintetek hogy csináljam?
Sziasztok.
Első áramkörét tervezem rajzolom eagle-be és az a gondom hogy vagy a sematikus rajzon helyezem el ugy az alkatrészeket hogy ne legyen sok keresztezés és érthető legyen a rajz de akkor a nyomtatottáramkör olyan hogy ember legyen a talpán aki kiigazodik rajta vagy pedig a sematikust kuszálom ugy össze hogy már magam se tudom hogy hol járok és akkor az áramkör valamivel letisztultab de. . Szerintetek hogy csináljam?
Húha! Azt tudom, annak idején én is játszadoztam a programmal mire rájöttem a dolgok nyitjára!
Először is a funkciókkal és működéssel kell tisztában lenni, no meg az alap áramköri dolgok, mértékegységek (inch, mm, mil). Leginkább a program kezelése okoz gondot eleinte sok embernek, érdemes napi 30percet bütykölgetni a programban és rá jössz a dolgokra! Érdemes gyártáson kívül is tervezgetni panelt a gyakorlás miatt, rögzítőfuratokkal, egy/kétoldalasban, furatszerelt és SMD kivitelben... Nagyon sok alapdolog van a programban: vezetékelési minták, vastagságok , alkatrészek elhelyezése, forgatása, mirrorolás, az elhelyezési koordináták, pozíciók kezelése, alkatrész attribútumok, nevek, értékek... Milyen verziót használsz?
Az eagle 5.6.0 ás verzíóját. angol nyelvő és elvileg demo. kezdek arra jutni hogy rajzolok egy sematikus rajzot utánna meg rajzolok egy board rajzot, külön-külön csak ami a gondom az az hogy a board nézetnél nem találok meg sok alkatrészt. . talán azért mert ott nem is alkatrészek vannak hanem csak a formája és a lábkiosztásának megfelelően a "vetületi rajza"?
VAgy nem tudom vagy melyik verziót használjam? és melyik nézetbe rajzoljak áramkört? |
Bejelentkezés
Hirdetés |