Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Itthon leszek egész nap írj nyugodtan, CsemanAttila kolléga vagy bárki más vagy én biztos segítenek majd.
Aludj autórádióval!
Üdv, újra itt vagyok, levettem a kábelek feletti lapot, és most látom, hogy 8 kábel van kiszakadva, van 2 fehér és 2 piros, azok tőből vannak kivágva (nem bíztos, hogy kellenek, mert olyan, mintha eredetileg is ki lett volna vágva, és még 3 fekete, de mintha eltépve lettek volna, valamint egy vékony zöld, ami a kiszakadt antennakábelé, a zöldet visszacínezem, de a többivel mi lesz?
még egy dolog, a kocsiban megkaptam a hangszórók kábeleit, és az antennáét, de más kábel nincs, ami szabadon lógna, nem tudom, melyik lesz a +12.
esetleg ha nem kapok más megoldást, akkor direktbe is behozhatok az akkuról egy kábelt, vagy megpróbálok hozzá férni a szivargyújtó kábeleihez, de jobban már nem tudok a műszerfal alá benyúlni. Had ne keljen már egy értelmes embert figyelmeztetni a nagybetűs mondatkezdésre! szamóca
Reggelt!
Jó lenne valami jobb kép arról a csatlakozóról meg nincsenek ott számok? Szivargyújtó is jó lesz csak az szerintem akkor megy amikor rajta van a gyújtás és a rádió a memóriáját szerintem elvesztené hogy ha megszűnne az áram a gyújtás levétele után a sárga vezetéket azt valami olyan +12V ra kellene kötni ami mindig ott van. Esetleg a gyújtáskapcsolóhoz ha hozzáférsz akkor ott találsz +12V. Testet meg ha más nincs jó a az autó fém kasznia, valami csavarral odafogatni. Ui: Nem tudom, hogy kipróbáltad már a rádiót de azt jó lenne még az asztalon mert ha nem jó az érdekes lenne.
Helló, Próbáld meg kicsit megbontani ott a rádió környékét. Gyári vezetékeknek kell ott lenni. Ha nagyon nem találsz semmit, akkor biztosítéktáblában keresd meg a rádió biztosítékát és próbáld követni a vezetéket ami arra megy. Direktbe inkább ne. Napokban csináltam egy ladát, szivargyújtóra kötötték a rádiót, és hiába kapcsolta ki az illető, leszívta az aksit
Egy Suzukival én is jártam már így de. De ha olyan az a Dacia, hogy csak gyújtás után van áram a szivargyújtón akkor szerintem ott is jó. :hide:
Még mielőtt bekötném, kipróbálom az aksin, akkor végül is melyiket kössem az aksira? A sárgát, a bíztosítékos narancssárgát, és a feketét a kasznihoz, plussz a hangszórók, egyéb kell-e?
Igen azt, hangszóró nem fontos de azért próbáld meg valamelyik kéteres vezetékre köss rá egy hangszórót meg abba az antenna csatlakozóba dugj bele valami vezetéket mert különben csak sisteregni fog bár nem árt rákeresni valami csatornára majd.
kipróbáltam, és működik, viszont rákötöttem egy hangszórót a bal kéteresre, kazettát is tettem bele, és fórgatta a kazettát, de hangot nem adott ki magából, pedig érintkezett a hangszóró, belevitettem a kazettába is, mégsem volt hangja.
Akkor ott lesz valami talán, ha kipucolod kicsit lehet hogy segít de lehet hogy komolyabb.
Ne keseríts el, már úgy bele éltem magam, remélem nincs baja a rádiónak
Nem akarlak elkeseríteni de végül is ha nem jó esetleg a kazetta része attól még a rádiót tudod használni.
Felrakom a kapcsolási rajztat, de így látatlantba nehéz megmondani mi ért nem szól.
Sziasztok
Lenne egy kérdésem tudna vki segíteni hogyan kell bekötni egy szivargyújtó csatlakozót... azt nem tudom a csatlakozó vége a hegyes az a negatív vgy a pozitiv vég e? Válaszotok előre is köszi
Hát most már tényleg nem tudom, mit tegyek, azóta sem tudtam értelmes hangot kicsalni belőle, ha a kék kábelt hozzáérintem a testhez, akkor a hangszóró lő egyet, de ennyi.
Kössz a rajzot, de nem értek hozza, ha még valami egyszerűbb baja lenne, de így azt hiszem a szemetesben végzi.
Üdv. A hangszóró vezetéket ne érints a testhez mer ha eddig még meg is úszta a végfok most nyírod ki. Általába a végfokok föld függetlenek tehát nem testelhetők mert zárlatot csinálsz vele. Kérdés hogy hol laksz ? Segítenék szívesen .Öreg T
Na igen pontosan ezt tudom én is mondani amit Öreg T.
De azt mondtad pár hsz-el ezelött hogy a rádió szólt csak a magnó nem most már az sem jó?
Sziasztok!
Van nekem egy sony xr-u400rds típusjelű autórádióm. Megtudnátok mondani hogyan kell ezt bekötni, életet lehelni bele, mi az a back.up és acc a service manualjában? Mit kell oda bekötni? Képen mellékelve mire gondolok. Előre is köszönöm.
Udv!
A back-up-ra köss állandó +12V-ot, az ACC-re a gyújtásról vegyél le +12V-ot(vagy autótól függően a gyújtáskapcsoló ACC állásában, mikor elfordítod a kulcsot, de még nincs gyújtáson) Üdv! Tomi
Hali mindenkinek!
Én még új vagyok, és az a kérdésem lenne, hogy mi a kódja egy Blaupunkt rádiónak, aminek az imei (vagy micsoda) kódja: BP275027999721 Előre is köszi a választ
És megy is! Köszönöm!
Próbáld meg ezt bár ez nem az a topic ami neked kell.
5989
Nagynehezen szereztem kábelt a panasonicomhoz, 5000ért akartak adni, végül 1500ért szereztem, de a HQ-s árnak még ez is a duplája, nade ez van.
A CD váltó bemenetet szeretném aktiválni rajta, gondolom valamit a 8 pólusú DIN csatlakozón kell babrálni, de nem tudom mit. Testre vagy tápra vagy rövidre zárni valamit. aki tud kérem segítsen
Hello Milyen pana? írj egy model számot kérlek.
Bővebben: Link Itt kezdődik a sztori...az egyik képen láthatod a típust is.
Simán összekötöd egy szabványos vezetékkel.A 8 pólusú DIN bekötését néhány oldallal előbb megtalálod itt is.
Vagy megveszed készen,vagy megcsinálod.Mindenképpen jó minőségű vezetéket vegyél,ezen nem érdemes spórolni.
Üdv mindenkinek!
Egy Silvercrest CRE-720 típusú autórádióval kapcsolatban lenne kérdésem. A készüléknek éppen lejárt a garanciája, amikor észrevettem, hogy nem játsza le az mp3-as adatokat. Egy évig semmi gond nem volt vele, azóta csak az audió cd-ket viszi. Felismeri a csatlakoztatott eszközöket (USB, SD card, CD), de nem hajlandó lejátszani. A kijelzőn pedig egy ERROR06 üzenet jelenik meg. Ha esetleg valaki találkozott már hasonlóval, vagy van valami tippje mitől lehet ez, ne kíméljen.
Sziasztok
Ha tudtok,legyetek szívesek segíteni.Akkumulátorcsere után kód hiányában nem tudom használni az autórádiómat. Minden a készüléken látható adatot felírok. MAY 02 FORD 260 719 FD 3000V M236909 SERIAL NO 96FP-18K876EC VCA e11 020025 Segítségeteket előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |