Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3 lejátszó akkumulátor-cseréje
Lapozás: OK   1 / 2
(#) csaadaam hozzászólása Nov 16, 2006 /

Hali!
Szeretném lecserélni az mp3 lejátszóm aksiját. Belső, li-ion, 180mAh, kb 2*3*0,3cm. Lehet kapni ilyen pici de nagy kapacitású aksit? Hol keressem vagy valami?
Thx
(#) Mate78 válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

Gyártó,típusszám van rajta?Vagy esetleg egy képed róla?
(#) szabi83 válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

mercury ?
(#) Gatery válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

Szerintem csak egyszerűen menny be a lomexbe vagy a konthába és rakd ki az asztalra, hogy neked egy ekkor akku kellene (x voltos, litiumos). Ha van akkor öülj nagyon ...valszeg ha lesz is akkor sem lesz a csatlakozó rajta olyan amilyen neked kell de azt csak egyszerűen átforrasztod.

Szerintem egy próbát megér...
(#) csaadaam válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

"DIGITAL MP3 PLAYER". dobozon: vmi Ilmary | 40081 | AoL-CI | 10
(#) csaadaam válasza Gatery hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

ez is be van csak forrasztva . hol van üzletük? Nincs esetleg árlista ilyesmikről v vmi?

(#) Gatery válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 16, 2006 /

Azért jobb esetlek ha elmész hozzájuk személyesen, hogy ha nem is ugyan akkorát adnak hanem monsjuk csak kicsivel nagyobbat akkor megnézhetet, hogy belemegy e.

a lomex:
lomex.hu
leher tértől egy megállóra a villamossal, gyalog max 5 perc
van letölthető árlista

elektrokontha:
elektrokontha.hu
a klinikáktól 3 percre
van letölthető árlistájuk
(#) csaadaam válasza Gatery hozzászólására (») Nov 17, 2006 /

nem láttam egyik oldalán sem. Hol keressem? Modellbolt?
(#) csaadaam válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 17, 2006 /

(#) csaadaam válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 17, 2006 /

itt van két kép a belsejéről. Ekkora aksi kellene nekem, és li-ion. Erre nincs írva h az lenne. Lehet h nem?
Vagy nem lehetne megoldani külső aksival? Az a baj h nagyobb lenne az aksi mint a lejátszó.......
(#) Muri válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 18, 2006 /

Sziasztok!
Esetleg mobiltelefon akku? Régebbi nokiáknak van hasonló.(?)
(#) Muri válasza Muri hozzászólására (») Nov 18, 2006 /

A képek alapján az nagy lesz!
(#) Nightmare hozzászólása Nov 18, 2006 /

valamelyik régebbi telónak van olyan aksija amit 3 darabba lehet szétszedni nekem abból kettő vitte a walkman-t 1.5 napig igaz csak 1.2 volt-os 1 darab de a walkman ugye többet eszik a mechanika miatt....

de ha rám halgatsz csak 1 csatlakozót raksz az mp3 lejátszóra! 1et az aksira is és akkor van 1 külső bónusz aksid bár 1 kapcsolóval nem árt kiiktatni a gyárit

lent kép arról az 1.2 voltosról ésn rajzoltam szal

névtelen.JPG

(#) csaadaam válasza Nightmare hozzászólására (») Nov 18, 2006 /

'-' pólus?
A bibi hogy ennek 3,7V kell....
(#) Nightmare hozzászólása Nov 19, 2006 /

milyen mp3 lejátszó ez? tudomásom szerint az mp3 lejátszók 1 darab aaa elemmel mennek na mind1 a külső megoldás akkor is jónak tűnik
(#) szabi83 válasza Nightmare hozzászólására (») Nov 19, 2006 /

az enyém is belső aksis, mint a fenti típus is... usb-n lehet tölteni.

üdv

hát akkor azt tudom mondani mint az előbb ha másféle csatlakozót nem találsz és ha érdekel a megoldás akkor épits be 1 jag dugó foglalatot.
már ha esztétikailag nem zavar raksz 1 jag-et az aksira és kész bár én bekötnék 1 kapcsolót a gyári aksira
nem lenne szép de a cél szentesiti az eszközt

egyébként nekem megt van 1 videoton lr104 256 mb playerem és arra lennék kiáncsi hogy tudnék rajta szoftvert cserélni (firmware) vagy mi régebbit akarok hátha az jó
(#) csaadaam válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

jaja usb-n tölt. hálózatról usb adapterrel. Már mondtam, hogy 3,7V, lehetetlen egy db aaa elemről mivel az csak 1,5V. 3,7Vos, >180mAh akksi kéne. Attól félek hogy nem lehet ilyen piciben kapni. De mégis zavaró, hogy egy napig tölteni kell és alig 4 órát bír.....
(#) Nightmare hozzászólása Nov 20, 2006 /

nekem 1szer bejött a téma... figyelj operáld ki az aksit majd köss rá 1 villany motort vagy bármi elektromos eszközt led izzó vagy akármit merítsd le az aksit csontig de úgy hogy az adott rákötött eszköz már ne működjön! ha ez megvan 1 telefon töltővel vagy akármivel töltsd fel újra az aksit teljesen de vigyázz hogy ne töltsd túl! és ha minden jól megy rendben lessz már utánna az aksi!
amúgy meg 3.7 voltos aksit is rá tudsz kötni külsőleg ahogy mondtam csak esztétikailag nem lessz 5 csillagos.....
(#) Nightmare hozzászólása Nov 22, 2006 /

1ébként nem tudjavalaki honnan lehetne szedni firmware-t videoton mp3 lejátszóhoz ?
(#) csaadaam válasza Nightmare hozzászólására (») Dec 11, 2006 /

ha írsz egy pontos típust akkor keresgélhetek neked

egyébként
driverguide.com
(#) tothi89 válasza Nightmare hozzászólására (») Dec 12, 2006 /

Isten őrizz, ne beszélj már ilyen hülyeséget, ha a il-xx aksikat kisütöd 2.7-2.7 V-ra, akkor dobhatod is a kukába egyből, mert itt már károsodik a cella. Előbb olvass utánna, és csak utánna irkálj, az sem mindegy, hogy hogyan töltitek.
li-on:4.1 V-ig áramkorlátozással, utánna feszültségkorlátozással, ez összesen 180 percig tarthat a túltöltés elkerülése érdekében.
li-ion:4.2V-ig áramkorlátozással, utánna feszültségkorlátozással, ez összesen 180 percig tarthat a túltöltés elkerülése érdekében.

Nekem van egy pár tucat ilyen aksim, ez tapasztalat(modellezek) és nem csak az enyém.
(#) csaadaam válasza tothi89 hozzászólására (») Dec 12, 2006 /

de ha nincs ráírva h ni-mh v li-ion akkor honnan tudom h milyen?
1ébként nemtod honnan lehet szerezni ilyen piciben nagyobb kapacitásút?
thx
(#) csaadaam válasza csaadaam hozzászólására (») Márc 16, 2007 / 4

msotmár mindegy. vettem egy ipod nano-t.
ezt meg elhagytam a szobában vhol....
(#) abareus hozzászólása Nov 22, 2008 /

Sziasztok!
Akkumulátor-kérdésben kérem a segítségeteket. Vagy két éve (használtan vettem) használok egy Telstar UFM 661-es típusú mp3 lejátszót.
http://kepfeltoltes.hu/view/081122/5720800815_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" />
Főleg előadások felvételére kell, amit elméletileg tökéletesen meg is old (128 k mintavételezés, 11 óra felv. idő). Viszont, a beépített akkuja egyre kevesebbet bír. Kezd lepukkanni, s 2-3 óra használat után újra kell tölteni (igaz ekkor elég egy óra, hogy bírjon megint vagy kettőt), ami nem mindig megoldható.
Megpróbáltam reparátorhoz vinni, de kiröhögtek, mondván nincs ilyen akku.
Kép: Hivatkozás
Kép: Hivatkozás
Elkeseredésemben kitaláltam, hogy akkor kívülről kötök rá egy nagy tápot. Hasonlóan jártam el, mint a #50221 hozzászólásban.
Mivel az esztétikum nem annyira lényeges, azt találtam ki, hogy veszek egy AA akku-foglalatot, (3 db kell, ugyanis az eredeti Li akku is 300 mAh, 3,7 V-os), odaforrasztom és jó lesz. Közbeiktattam egy kapcsolót is, mint a #50127 hosszászólás is ajánlja, nehogy egyszerre két helyről menjen bele az áram - lehessen így is, úgy is használni. Úgy terveztem, csinálok neki egy kivezetést, és csak ha kell, teszem rá a külső tápot.
Beforrasztom, kép (a kis piros nyilak jelzik a helyet Kép: Hivatkozás), s alig kezdenék örülni, (még jó, hogy hozzáértem) tűzforró lett a chip pillanatok alatt. 3 db LiMH AA, 1300 mAh-s akkukat használtam, szépen sorbakötve. Azonnal szétkaptam, s gyorsan hűtöttem, ahogy lehetett. Szerencsére nem károsodott a chip. Kimértem a feszültséget mindkét akkun, a beépített cca. 3,5 v-on állt, az általam készített 3,6 V-on. Tehát nem feszültséghiba okozta, csak sejtem, hogy itt valami ellenállási, áramerősségi gond lehet. Mivel alapvetően ehhez tökhülye vagyok (ez egy külön tudomány, a gimnázium ehhez édeskevés...), nem jutottam dűlőre.

Kérdéseim: mi okozhatja ezt a (gondolom, feszültségfüggetlen) chip-felhevülést? (Valószínűleg valami nagy áramátfolyás, de mitől?) Ezt hogyan lehet orvosolni? Miért nem izzítja fel a szegény chipet a saját Li-akkuja, míg egy LiMH igen? Be kell kötni valami ellenállást, vagy nemistudoménmit? Esetleg használjak valami más akkut? Ha igen, milyent javasoltok? (Külsőleg.) Csak hallottam róla, hogy különböző típusú akkumulátoroknak más és más a belső ellenállása - (hogy ez pontosan mit jelent, fogalmam nincs) lehet, hogy valami ilyesmivel függ össze? S ha igen, akkor mi a megoldás?
(#) abareus hozzászólása Nov 22, 2008 /

Bocsánat, elszúrtam a képek linkelését. A fenti hiányzóak sorban:
(#) abareus válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Szia! Köszönöm gyors válaszod!
A sorbakötés bizonyos, hogy nem állt fenn, ugyanis az eredeti akksit teljesen kiforrasztottam, úgy próbáltam bele a külső tápot. Nagyon figyeltem a pólusokra is. Szépen beletettem a tartóba a 3 AA akksit, s ha véletlenül nem érek hozzá, hát biztos megsül, tűzforró lett pár mp. alatt. Azonnal kikaptam az egyik akksit, így megszakadt az áramkör.

Igen, ez az - ilyenre gondoltam, amit lerajzoltál! Ilyent szerettem volna összerakni, de ahogy rákötöttem a 3 AA akksit, elkezdett hevülni. Az eredeti akksi még nem volt hozzácsatlakoztatva. Próbáljam újra? (Lehet, hogy én voltam a mafla, és mégis összeért valami drót?)Biztos nincs valami olyan különbözőség a NiMH akksiban, ami lényegileg eltér a Li-ion akkutól? (Hamarosan megint előadás, és nem szeretném ha megsülne addigra...)

Nagyon köszönöm segítséged! Még egyszer nekifutok, - megpróbálom fotóval is illusztrálni - s beszámolok, hogy sikerült. Köszönöm!
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem