Fórum témák
» Több friss téma |
12 váltó egyenirányitva, azaz 17V körül.
Huhh.. akkor jól tippeltem
Szerencsétlen LM317 kimenetén 2,65V van, a bemenetén meg 17, a differencia 14V felett van, ezt az árammal megszorozva kapjuk is a 4,2W-ot. Nemcsoda hogy forrong az ic kis bordával.
Kiszámoltam,és 15%hatásfokkal kb.90 mW os lett az 5mW os zöldem (csak a gyári potit csavartam föl benne!) Nem kell ide mérőműszer.
90mW 5-ből.. tudod mit, odaadom az 50-esem, csinálj már belőle egy 500-ast, oké? Sőt, ha feljebb tekered a potit lehet hogy 1W zölded is lesz!
Dehogy, a lézerdiódák imádják, ha 20x akkora áram folyik rajtuk. Biztos folyékony héliummal hűti.
Már régóta hömbölög pár lézer alkatrész az egyik dobozkámban,de most szeretném megtudni mi micsoda.
a diodát és a lencséket megismerem de a foton látható kis réz hengert benne egy lilás zöldes furcsa valamivel nemtudom mi lehet,ez volna a YAG kristály? akkora mint a henger magassága. ezzel lehet valamit kezdeni? vagy dobjam el ? ha kell tudok a diodárol is feltenni képet nem olyan mint amit a pointerekben láttam eddig de nemtudom hogy müködik e. amugy ez egy eurolite lézerben volt amit ledobtak és a nyák szanaszét töröt de sajnos összerakás után nem volt többet zöld fénye.
Viszont a lufit már eldurrantja elég a tokot hozzá érinteni.
YAG az kicsit más.. zöldben (az olcsókban) Nd:YVO4 és KTP van, ezeket összeragasztják kis teljesítménynél, és bevágják egy kis réztömbbe.
Ejj, dehogy is, addig kell tekerni a potit, amíg egy kazánlemezt át nem vág, nem állunk meg néhány száz mW-nál. Reggelre itt már wattokról akarok képeket látni. :eek2:
Ha nincs is 90 egy 60mW biztos van ,csináltam egy kis összehasonlítós tesztet ami biztos balról 420mW középen a tuningolt 5 ös ,jobbra 100mW Ultra violet ,meglehet nézni az arányokat!
kis füstben
Már csak 60mW? Remélem nem gondolod, hogy az a pointer mellette 420mW.
Ha kell, hamarosan nekem jön néhány, boltolhatunk
Eltört belül? Mit kezdjek egy rossz lámpával? Wolframom van elég, van egy öklömnyi wolframtányérom is
A választ írd meg privátba, aztán tárgyalunk erről.
De gondolom! Az egy 2.5W IR ,3.1V 2.4A es belső hűtésű ,túlmelegedés jelzős, modulálható,1-420mW ig finom beállítós "pointer" ami 20C' on 5 % stabilan tartja magát (ez tesztelve is volt),azért mondtam hogy az biztos . De most már kerítek valakit akinek van mérője és majd meglátjuk mennyi az az 5mW.
2,5W infrával már lehet 420 zöldet csinálni, de az ára sem lehet piskóta. Gondolom peltier van benne.
Amelyik 5mW-ost nagyon fel lehet tekerni, az pedig attól lehet, mert az új törvény alapján usába elkoboznak minden 5mW feletti lézerpointert, ezért a meglévő nagyobb teljesítményű készletet, hogy el tudják adni, lecsökkentik az áramot a diódán, mást nem tudok elképzelni.
EZ a lézer modul vajon tudja a 200mw ot vagy csak oda van irva ? érdemes ilyet venni komolyabb felhasználásra?
Jól látom hogy 250mA van oda írva , az én 5 ös öm most 280mA vesz fel , de az is lehet hogy 250 re van állítva de feltudod tekerni 280 ra te is mert egy kaptafára csinálják mindet. Szerintem egy jó 50 et tud mert ha utánaszámolsz kb ilyen eredmény jön ki.Persze biztos nincs igazam.
Az ára 1k és 3k $ között van, utóbbi tudja a 600mW ot (a kristályokkal érik el,nem a teljesítmény növelésével állítólag)és teljesen legális USÁ ban .Nem peltier van benne hanem egy olyan kis ventilátor ami videokártyákon van . A dioda hermetikusan el van zárva ettől.Tápnak 3,6v 2.5A -t ajánlanak.
Az összes modulhoz 250 mA van irva szoval én nemtudom,de majd veszek több fajtát és összehasonlitom.
nemlehet épiteni egy egyszerü müszert amivel meglehet mérni hány mW os ?
Minden 5mW-nál nagyobb pointer illegális az usában, a dx sem küld már oda 5mW-nál nagyobbat. Eddig is az volt, de mostmár nagyon odafigyelnek rá.
Neked megért 1000$-t? Vagy olcsóbban jutottál hozzá? 1000$-ból már legalább 1W-os zöld pointert házilag össze lehet rakni.
50mW az összes, ezt le is írják emberek, akik többet vettek, olvasd el a termékek alatti bejegyzéseket. Nekem van ötletem, hogy lehetne csinálni mérőt, de hitelesíteni lenne nehéz.
Mondjuk most van 4 darab HP 2W-os infra diódám, amiknek érdekes módon nem 2V, hanem 3V kell, és 1,5A, szóval csak az olcsóbb lézereknél lehet csak áram alapján teljesítményt becsülni.
Szerintem nem éri meg sok ilyet venni ha komolyabb felhasználást akarsz akkor érdemes kigyűjteni egy drágább de biztosabb darabra mert ezek a kis kínai játékok nem tudni meddig működnek max on folyamatosan
Nem én ezt akkor vettem amikor piacra dobták 2007 ben akkor volt a legjobb árfolyam mostmár nem venném meg .
Jah persze magadnak biztos összetudsz rakni 1k ból akármilyen lézert de hogy a piacon nem találsz (gyártó) és te sem fogod áron alul eladni az hét szentség ezzel azért tisztában vagyunk.Amikor ezt vettem kanadában itthon 3x ennyibe került volna és az egy nagy doboz volt 230v ról ,nem 3 ceruza elemről .És ez mai napig legális ,ha kiszálítja a futár ha nem a rendőr nem szolhat érte papír van róla ha hiszed ha nem.
Azért ne nagyon hidd el azt a 420 mW-ot.
Lehet, hogy a bekapcsolás pillanatában valahol ott van a teljesítmény, de a ceruzaelemekből kivenni tartósan 1A körüli áramot elég nehézkes lenne. Ha gondolod küldök képet tényleges ~400mW-os lézer fényéről. :yes:
A nagyobb pointerekbe lítiumos akksi van, az egyik 50mW-osomba pl. CR123-as.
Annak semmi értelme ha csak 1 pontot fényképezel mert úgy játszhatsz a záridővel ahogy akarsz ,inkább olyat csinálj amin egymás mellet van egy pl. 100mW os pont tal egy forma hátteren. 2A fölött vesz ki kb 20 percig cerka akkuból ,bekapcsolás után egy 7 mp mire teljesen fényes lessz.
Igen, tudom, nekem már a 200mW-os pirosban is az van. Viszont ha jól láttam a képet akkor a "nagy" lézer két ceruzaelemről megy ami kívülről van rákötve.
Teljesen igazad van, eszemben sem volt egy pontot fényképezni.
Na igen, jelenleg pointerem nincs (az utolsót elvitte Collector. ) csak egy bemért működő lézerem van, képekből pedig csak olyan amin a lézer szkennerrel van eltérítve. 20 percig 2A felett ceruza akksiból? A lesz az egy sz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |