Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Volna egy kérdésem lehet vajon olyat csinálni,hogy usb-re valamilyene meghajót kötni.(pl.:winchestert,flopit,dvd író/olvasó) Mint egy külső merev lemezt!
IDE 2 USB téma!!! De én már próbáltam. (Bár elhalasztottam a projektet.) Texas Instruments TUSB6250-es IC-jével van egy kapcsolás-féle.
TUSB6250 adatlap Meg építesz egy 5V, 12V-os tápot, és kész is! A floppy-hoz nem jó!
Ajánlom még figyelmedbe a Cypress "CY7C68300C" nevezetű IC-jét.
De nem olyan egyszerű ám ez az IDE->USB dolog. Előbb még a 24C256-os IC-be kell egy program is. Szerintem az tárolja az azonosítót, meg egy boot programot... Ha nem is ezek, de valami kell a memo IC-re. A legjobb megoldás egyébként az ilyen cuccoknál - szerintem - hogyha megkeressük az IC-hez tartozó "Demo Board" doksit, abban biztos van kapcsolási rajz...
Szia!
Megvallom, elsőre nem nagyon értettem mit is akarsz. A kérdésedben benne volt a válasz. pl.: Bővebben: Link Nekem is ilyen van. Bármely 2.5; 3.5 " IDE és SATA felülettel rendelkező eszközt, tehát HDD -k és Optikai meghajtók csatlakozását oldja meg USB -re.
Egy kicsit elgondolkodtatott a kérdés, hamár egyszer építkezünk .
2 dolog : Nagyon olcsón lehet külső hdd- venni usb portost , manapság az 1 Tb kapacítás is elérhető árú. Sokkal inkább látok fantáziát egy RJ45 -ös kábelen ,etherneten csatlakozó hálózati merevlemez megépítésében. Egy routeren keresztül elérheti az összes gép ,laptopok wlanon, médialejátszó stb. Csak úgy még off ként , érdemes rákeresni a popcorn média lejátszóra , ha valaki még nem ismerné. Engemet nagyon meggyőzött...
USB2.0 re mar minden kutyut raakasztanak , meg mini porszivot is.
Lehet vasarolni keszen kisfogyasztasu kulso HDD-t . 500 GB -os nalunk ott a polcon a boltba es megy lefele az ara most eppen 100 Euro .A 150 GB-os 50 Euro ,olcso kicsi konnyu nem melegszik most vettem egyet a notebook-hoz mert a SD Card-ok meg a USB stick -ek lelassulnak 30MB adatcsere utan pedig a legjobbakbol vasaroltam aztan nagy volt a meglepetes mikor latom hogy lelassul. ( gondolom mert nincs flash memoriajuk amugy letesztelve egy szoft-al gyorsak de ez csak kis adatforgalommal teszteli). Az SSDD meg szornyu draga , az lenne az elegans megoldas . Egy normal HDD-t ratenni az USB portra kulon kellene a tapot kihozni .Az USB port 500mA visz ez csak +5V -ot szolgaltat . Ja elfelejtettem , van normal HDD-hez is kulso USB-re kotheto adapter ( doboz) amit sajat adapterrel a 230V-os halozatrol taplalnak.Ebbe csak belecsusztatod a HDD-t es a csatlakozo kabelt az USB -hez. De eft ilyen doboz 25-50 Euro igy olcsobb ha direkt egy USB kulso HDD-t veszek .
Egy csomó router eleve támogatja, hogy USB-s háttértárat köss rájuk.
Bocsánat a butaságomért, lehet, hogy másra gondolsz, de én nemrégiben vettem egy USB-s mobil racket, amibe egy 2.5"-es vinyót tettem be.
Az IDE vinyós változat:1410huf A SATA-s változat: 2550huf (Persze a legolcsóbbak) Ráadásul szépen is néz ki, így most van egy usb-s vinyóm, amit tetszés szerint átdugaszolhatok mindenhova. Ha nem erre gondoltál, akkor elnézést kérek! Üdv! Balázs
Nem mondod!
Azt az RJ45-öt meg csak úgy simán beletuszkolod a winyóba?!? BRAVO tehát váram az építő jellegű válaszokat. köszönöm
Amikor az előbb említett esetemhez egy mobil racket kerestem, akkor a kínálatban találtam olyan külső racket is, amin van ethernet csatlakozás. Igaz, nem nagyon jártam utána, hogy mit tud ez a rack és van-e benne valami trükközés, hogy hálózati meghajtóként üzemeljen. Úgy rémlik, hogy 7-8000huf körül árulták sata-s vinyókhoz.
Ha nem a te szinteden folyik az eszmecsere jobb ha befogod ,és nem szólogatsz be feleslegessen.
Hálózati meghajtó külön operácios rendszerrel rendelkezik ,ami általában linux ,és free . Azért is kerül ilyen sokba. Külön IP címe van neki ,amit a netről bárhonnét is elérhetsz. Az RJ45 -öt meg simán dugd bele...
nafene
mindenki erősködik, vagy csak a java?!? nem tudom, szerintem nem jól tehettem fel a kérdést, akkor tehát még egyszer: Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet venni, építeni...stb egy olyan készüléket, ami segítségével a merevlemezt a hálózatról tudnám elérni. Előre is köszönöm! Ha ebből is csak a kötekedés esik le egyeseknek, akkor azt sajnálom, bíztam benne, hogy ide normális fórumozók járnak, akik tudnak, akarnak, szeretnek segítséget nyújtani gyengébb embertársaiknak.
Hogyha megtanulnál helyesírási hibák nélkül írni , és a leírt mondataidból nem érződne az arogancia továbbra is , biztosan nem kaptál volna ilyen választ.
Inkább vegyél egyet.
miki79: NAS Meghajtó? Nézz szét, én is tervezek egyet venni
Nem, azt hittem létezik egy olyan átalakító, hogy RJ45 to IDE.
Simpi: nagy gép nélkül akartam volna megoldani, egy routerra rátéve. USB-sen tudom hogy megoldható, csak kíváncsi voltam erre az RJ45-ös dologra. Ptesza: A középsővel javítsd ki légy szíves.
Létezhet, de nem olcsó...
Veszel egy Ethernet-USB szervert, majd veszel egy USB-IDE átalakítót, összedugdosod, adsz tápot az IDE-adapternek, és kész. De akkor már inkább egy távoli gép LAN-os ébresztéssel, és megosztott vinyóval, szerintem...
Sziasztok. Engem is érdekelne asz USB to IDE ártalakitó. Vettem egy vékony PS2-játékkonzolt és azthallottam, hogy usb-sen lehet rá csatlakoztatni winchestert. Aztgondolom, hogy 1 próbát megérne szétvágni 2úsb csatlakozót és egy olyan kábelt, ami a gépben a winyóhoz megy, hogy összerakjam... De csak aban az esetben, ha valaki tudja a belső felépitését... Tudna nekem valaki ebben segiteni? Megvenni nem érné meg, mert vagy 6ezer forint.. :S
A mellékletben van, hogy mire gondoltam. UI: Gondolom,ezen azért van 2 USB, mert párhuzamosan van kötve, így nagyobb az áram.. Üdv: Fodor
Vao... ezt nem nagyon értem.
De ha jól veszem ki, akkor egy PS2 konzolra szeretnél USB-IDE átalakítóval winchestert kötni? Szerintem kizárt dolog... Vagy az a kérdésed, hogy hogyan köss össze egy USB kábelt egy IDE kábellel hogy ráköthesd a PS2-re?
Igen, igen.. erre szeretnék rájönni. Hogy alakitsam átt egy IDE kábel egyik végét usb-re
Sehogy. Vagy átalakítót veszel, vagy mobilrack-et. (vagy egy nagy pendrive-ot) UsbExtreme szoptver kell hozzá...
1400Ft már tényleg nem pénz érte: Bővebben: Link
Sziasztok! Segítsetek! Van egy ilyenem: és nem csinál semmit! van hozzá külön táp is, és egy vinyót szerettem vólna vele a géphez csatni, és semmi!
Hülye kérdés: A vinyó is kapott tápot?
Igen jó, de cd, vagy dvd meghajtóval sem működik
Üdv!
A fentebb említett TI féle TUSB6250 IC-vel kapcsolatban lenne kérdésem, mégpedig: Az i2c eeprom mire való hozzá? Anélkül nem is működik vagy csak pl az usb nevét lehet átírni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |