Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   353 / 2500
(#) Jihad Joe válasza troby hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
helló köszi de nem teljesen értem
az elő erő testjét ne kössem a végfokéra? Vagy hogy gondolod?
(#) Dj TSM válasza highand hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Ennek örülök,ha elkészül teszek róla fel képeket.
(#) KD mester hozzászólása Szept 1, 2009 /
 
Szevasz CHZ.

Csak mondanám, hogy kész az új végfokom. Teljesen visszacsatolás nélküli (csak lokális + DC servo), full tranzisztoros, nem hibrid (fényévekkel jobb hangja van, mint bármelyik hibridnek, amit csináltam) és a legjobb, hogy jobb, mint a tripath IC. Színuszos teljesítménye 150W. (Tökéletes tranziens átvitele van kapacitív terhelés mellett is, stb.)

Brutális dinamika, tökéletes tranziens visszaadás (magas hangok), végletekig természetes hangzás és holografikus térleképzés jellemző rá. Olyan részletező, hogy a hegedűs orrsövényferdülését is meghallani rajta...
(#) highand válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Szia!
Engem érdekelne az új erősítő kapcsolása.
(#) KD mester válasza highand hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Ne haragudj, de ez a végfokom már nem publikus kapcsolás. Egy ismerősöm egy magyar gyártóval együttműködve szeretne terméket csinálni ebből és talán valamikor lesz is a dologból valami (vagy nem). A nyák és a kivitelezés is kisszériás sorozatgyártást figyelembevevő szempontok szerint lett megtervezve, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez évek fejlesztésének az egyik eredménye. Nem diy-eseknek készült, mint a B5, nem kívánom közzétenni az interneten és nem kívánom hivox (volt dunaudio), bodor, vbv meg hasonlókkal kapcsolatban állóknak a kezébe adni.

Megértésed köszönöm
(#) magitor válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Szerintem akkor az előző HSZ ed is tök felesleges
(#) KD mester válasza magitor hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Nem, mert: 1. az CHZ-nak szólt és azt jelzi, 2. hogy van élet a csövön, meg a hibriden túl is...
(#) magitor hozzászólása Szept 2, 2009 /
 
Akkor meg légszíves privátban, mert másokat is érdekelne a kapcsolás, de így csak self fameing jelentősége van.
(#) highand válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Azt megértem, hogy a gyártás előtt álló kapcsolást nem adod ki.

"nem kívánom hivox (volt dunaudio), bodor, vbv meg hasonlókkal kapcsolatban állóknak a kezébe adni." - ezt viszont nem értem és azt gondolom illenék megmagyaráznod.

Talán valamilyen ok miatt rossz a véleményed rólam? - azt gondolom, nem is ismerjük egymást.
(#) KD mester válasza highand hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Így van, nem ismerjük egymást. A felsorolt kis cégecskékről van egyfajta véleményem, nem rólad, de ez gondolom mindenkinek világos.
(#) J-O-E válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Én nem igazán értem a dolgot, varázskapcsolás nincs. A Panasonic,Technics, NAD, stb. mind publikus egy gyártóval felvenni a versenyt nem lehet. Ha valaki amatőr szinten jobbat "kívűl belül" épít mint egy cég akkor alakalmazni kell a cégnél mert profi. Tehát egy tehetséges amatőr nem pontenciális veszély egy cégre nézve. Persze van valami abban amit írsz de csak kicsi az esélye hogy felhasználná a konkurens, ha meg egetrengető felfedezés komoly célokkal, le kell védetni, így ha lenyúlják akkor még több pénzt hoz. :yes:
(#) CHZ válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Szia Dávid !

Örülök , hogy ismét "látlak " , már hiányoltalak .
Fejlesztésed eredményéhez " hallatlanul " is gratulálok.
Feltételezem veri a B5 , B8 minőségét .
Egyetértünk , van élet a csövön, meg a hibriden túl is.
(#) Imi65 válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
[OFF]A professzionális gyártóknak nem az a céljuk, hogy tökéleteset alkossanak. Ma meg már főleg nem az, hisz az árérzékeny piac sokkal inkább az árcédulát nézi, mint a belbecst (gondoljunk csak arra, hogy az 5000 HUF-os DVD belsejébe pillantva megrökönyödünk, hogy teljesen üres a doboz. Egy kapcsolóüzemű táp [amiből még a zavarszűrő tagokat is rövidzár helyettesíti ], és a mechanika alatt valami dzsunkában gyártott panel, az a csoda, hogy egyáltalán működik). Régebben jobb volt a helyzet, a nevesebb gyártóknak voltak igényesebben kidolgozott kapcsolásaik. Ne feledjük azonban azt sem, hogy az olcsóbb (ezáltal általunk is elérhető) kategóriában nem lehet(ett) "ellőni" a nagy bombát, oda csak a szerényebb képességű kapcsolástechnikák kerülhettek.
A másik szempont, hogy egyszerűen gyártható, és több ezres szériában reprodukálható kapcsolások kellettek, melyek a lehető legkevésbé érzékenyek az alkatrészek szórására.
Én azon a véleményen vagyok, hogy minden további nélkül lehet jobbat alkotni, mint a neves cégek. Más kérdés, hogy ez keveseknek sikerül.
KD Mester egy olyan irányban indult meg (eddigi munkásságát figyelve), mely nem azt tűzi ki a fejlesztés céljául, hogy a THD értékét 0,08%-ról 0,02%-ra vigye le. Hanem azt, hogy az eddig alkalmazott kapcsolásokkal szemben lehetőleg kerülje az átfogó visszacsatolás alkalmazását. A félvezetős erősítők egyjeles méréseinél ezen megoldás szinte korlátlanul javíthatja az erősítő paramétereit (ahogy ezt a nagy gyártók is teszik, mi meg csodáljuk a 0,02%-os torzításáért a terméket, utána meg megmagyarázzuk magunknak, hogy ennek a hallottak ellenére is jó hangja kell, hogy legyen).
Én azt gondolom, nem eget rengető a fejlesztés, csak szakít a hagyományokkal. :nemtudom:
(#) KD mester válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Okoskodjál még. Általam tervezett dologgal már éltek vissza. Nem szeretném ha mégegyszer megtörténne.

1.A szar technicseknek, meg nadoknak a kapcsrajza a kutyát sem érdekli. A high-end termékek szervíz könyve soha nem nyilvános és nem hozzáférhető akárkinek.

2. A magyar highend gyártónak csúfolt kóklerek nem fejlesztenek , inkább lopnak mástól (pl egy jónevű gyártó igényes és drága termékét)...

3. Ez nem egy diy erősítőm lesz, szal rá...szok, ha megtudja az, akivel együttműködök, hogy feldobtam ide, vagy máshova a kapcsolást.
(#) highand válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Melyik jónevű gyártóra gondolsz?

Biztos bennem van a hiba, de a B8 rajzát nem vagyok képes fellelni itt. Segítenél?
(#) KD mester válasza highand hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/c0/c08fc8fa79d11240f3e24...d8.gif


Nagyon jó hangú erősítő ez, csak azt nem értem, hogy miért nem képesek egyesek normálisan megépíteni, abból, amiből kell. A félvezetők típusai rendkívül kritikus a hangminőségre. Semmilyen típust nem ajánlok lecserélni.
(#) highand válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Ne szívd mellre, minden gyártó gyártmányát megelőzte egy érzékeny feltaláló, akinek pont azért volt jó a cucca, mert nem tömeggyártásból származott, de később azzá vált.Bővebben: Link

Ez pl. garantáltan magányos fejlesztőtől származó kapcsolás volt, mielőtt "szar gyártó" terméke lett.
(#) highand válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Köszönöm.
(#) KD mester hozzászólása Szept 2, 2009 /
 
Hibás a "rotel" kapcsolás, de nagyon....
(#) highand válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Én már láttam máshol is duálisba vezérelni tranzisztort.

Bár a differősítő duális vezérlése esetén se értem mit csinál, hiszen az emitter és a collektor áramok is közösítve vannak, így meg nem differenciál.

Szóval akkor nem csak én érzem hülyén magam, ha nézem.
(#) KD mester hozzászólása Szept 2, 2009 /
 
Nem. Ez a kapcsolás totálisan, minden pontján hibás, sz.r és teljesen működésképtelen. Én nem érzzem hülyén magam, ha ránézek. Ez egy áprilisi tréfa, csak elég gáz, hogy szeptember van...
(#) J-O-E válasza KD mester hozzászólására (») Szept 2, 2009 / 1
 
Ez igen nemcsak csúcsprofispeciális szakember vagy hanem szerény és jóindulatú is
Nem azt mondtam segédkezz a megépítésben, talán ha már nagyot mondtál írd körül a dolgot. De mostmár kutyátmacskát nem érdekli, elég sok emberrel "rendezvényeken itt ott" beszéltem és volt köztük felsőbbrendű speciálisszakember de hogy milyen fos volt amit propagályt. Lehet tervezni profi módon nagyon jót de a végére mindig hatnullás lesz és mindjárt nem ér semmit.
(#) CHZ válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Értem az indulataid ... , de nehogy összevesszetek ezen .
Kapcsolást nem ismerjük , megépítve nem láttuk , méréseket műszaki paramétereket sem publikált senki . Gyakorlatilag semmit sem tudunk róla , mégis milyen heves szóváltás tud kialakulni , kicsit csodálkozom is .
Szerintem nem kéne ennyire beizgulnunk , semmi értelme .


(#) magitor hozzászólása Szept 2, 2009 / 1
 
Nekem spec ezzel az a bajom hogy minek ír ha, nem publikus, főleg ha csak neked szánta akkor privát. Arról nem is beszélve hogy a HSZ is eléggé lekezelőek.
(#) J-O-E válasza CHZ hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Hát én is ezt mondom kedves KáD mesternek.
Ha már holografikus "misztikus" térleképzés szóba került, támassza is alá valami morzsával.
És nem kell lehurrogni senkit "lefikázni mindenkit highend gyártónak csúfolt kóklerek stb." ha meg félre érthető amit írtam akkor én is hibás vagyok és elismerem.
Ez a hangnem nem félreérthető szerintem.
De hagyjuk már ezt a ... ... ... nevetséges. Kérnénk normál hangvételü átlagemberekhez szoló infókat, és akkor nincs ez.
(#) CHZ válasza magitor hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Ebben teljesen igazad van .
Így csak egy bejelentést olvashattunk , hogy elkészült a titok .
(#) masterknave hozzászólása Szept 2, 2009 /
 
Szevasztok!

Én nem szeretnék beleszállni a vitába . Biztos jó erőlködő lehet.

A kérdésem:

Autóba lesz egy erősítő, hogy lenne jobb bekötni? Az erősítő az akkuhoz legyen közelebb vagy a hangszórókhoz. Vagy tökmindegy, ha bika kábelek vannak?
(#) hapro válasza masterknave hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Nem sok autós cuccot raktam össze eddig, nem is nagyon érdekel, de amiket láttam eddig azok szinte kivétel nélkül a hangszóróhoz voltak közel. Voltak amik egyenesen a mélyládák oldalára voltak fölcsavarozva, és voltak amik közvetlen a mélyládák közelében. Olyat még egyet sem láttam, hogy mondjuk akku elől, és a végfokot beteszi az ipse valahova előre és a hangszóró amit hajtana róla meg hátul van a csomagtartóban - jó messze tőle.
Azért is vannak az autóban olyan vastag kábelek, csatlakozók, stb, hogy minél kevesebb energia vesszen el. Így logikusnak tűnik az, hogy a hangszóró közelében legyen a végfok és a táp menjen oda egy vastag kábelen.
Ha nem kocsi lebontó wattokról és/vagy high-end rendszerről beszélünk akkor mindennek nincs jelentősége véleményem szerint. Mert elveszik, akkor elveszik valamennyi a kábeleken és akkor mi van?
(#) troby válasza Jihad Joe hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
de azt oda kell, én a táp testjéről beszélek.
(#) guliver83 válasza masterknave hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Szia!
A csomagtatóba ted és (VASTAG KÁBEL)
az kell!
Következő: »»   353 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem