Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
nem lehet! a jelenlegi munkapontban ( 100k /1,5k ), a triodáknak nincs elég erősítése, hogy CD lejátszó kivezérelje. Az első feszültségerősítő triodát más munkapontba kell "tenni",és úgy talán jó lehet, mert csak egy pici "híja" van
Örülök neki, hogy nem érzed az első meghallgatás után sem pénzkidobásnak
Persze sztereóban lesz igazi "Állatt" vagy inkább "Zsííír"
Én alapból tenni fogok az elejére egy ECC82-est.
Máté ! az általam építet PCL86 PP - nek kell az 1 volt bemetnetre a Cd az bőven kitudja hajtani , de viszont azt tudod hogy az melyik kapcsolás !
Megérte az biztos!!
Csak nem akartam agyon dicsérni
Igen, ezeket mind ismerem, nekiállok számolgatni, aztán majd méregetni
üdv
Nekem direkt a "low cost" volt ezel az erősítővel a célom
Az a rajz megvan, igen, csak még nem döntöttem el melyik legyen.A lényeg, hogy ne kelljen még csatornánként egy cső,mert nem tudom elhelyezni szépen.Meg egy kicsit idegenkedem a félvezetőktől csöves erősítőben.
Az M vasakat Te honnan veszd, ha nem titok? Illetve jól látom, hogy (B)EAG trafókal operálsz? Honnan tudsz ilyen sokat szerezni? De csak ha nem üzleti titok
Akkor ez a te kapcsolásod hisz ez már bizonyitott már készült belőle egy - két példány . Szerintem aki hallotta szólni már az nem hinném hogy csalódott benne? PCL86 PP
Internet, vatera. vettem egy roncs APX100 -ast abban is voltak vasak , de vetten zsír új MD85B vasat szemcseorientáltat (eximtrade) , ez van az EL84 PP-ben.
De a PCL 86-ban Cavalier jóvoltából szerzett SM85B vasak lesznek először. Majd meglátom, hogy érdemes-e MD85-re cserélni, ugye a cséve az ugyanaz. Most úgy néz ki mindent eladtam 6c33c SE-t EL34PP-t, kimenőket "néhány" csövem marad csak meg.
Szerintem a PCC189-esből is sok van (szintén csatornaváltó), abból lehetne katódkövető....
tán egy , ha akad, de leghamarabb két hét múlva tudnám küldeni, mert most már indulok lassan Pestre, és fogalmam sincs, hol van, át kellene túrni pár dobozt
Bocsi, nem akarok beleszólni de inkább a PCC88-at keressétek, mert a 189 sajnos változó meredekségű...
6c4c
Nekem van egy vadi új PCC189 Tungsram csövem.
Ha kell oda adhatom.
Akkor már van egy csöved.
Sziasztok!
Találtam egy Tungsram FCH84 típusú csövet. Tudtok erről mondani valamit? Én még sose hallottam róla, és google barátom se segített.. Előre is köszi!
De lehet, elég réginek tűnik, volt ideje megkopni, köszönöm
Akár lehetne FCH is, akkor a fűtése 12,6V, bár nem hiszem, hogy ilyen típusból F-es lett volna.
100%, hogy lekopott az E alja.
Szerintem katódkövetőnek akár meg is felelhet a nagy lokális visszacsatolás miatt. Meghajtásra meg úgyis másik csövet alkalmaznak.
Zoli! drukkolok neked, hogy sikerüljön és én abban a pillanatban utánépitem. Ha tudok valamiben szivesen segitek sok szép csővem nekem is van.
Aprópó egy igen érdekes projekthez keresek fémházas triódákat, több darabot.Ebben a témában minden megoldás érdekel. A csővek külalakja nem számit csak müködjön.
ECL84?
ECH84. Leginkább TV-technikában használatos cső (szinkron-leválasztó, sorgenerátor), ill. műszerekben is használták.
ECL84 hazai készülékben nem volt. Mi csak a PCL84-et használtuk.
Az EL80 ami van még 1-2 darabka...
Sziasztok, Végre összeállt a GU 81M project próbára
Képet, csak pénteken tudok küldeni, remélhetőleg hanggal együtt, ha a próba beválik, indul a trafóbeszerzés |
Bejelentkezés
Hirdetés |