Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sajnos az anyagát nem látom a képről, de a formája és a felülről ragasztás nem jó. Ennyi biztos.
Van itthon két Tesla dobozom, hangszórók már nincsenek meg, csak a dobozok. Arra gondoltam, hogy veszek bele két HA17-634-et, és valahogy normális hangzást kialakítani, hangváltót csinálni, stb. Majd később még jelentkezem pontos méretekkel, ha aktuális lesz a dolog. Akkor legalább a hangváltóval olyanra hangolom, amilyenre Én szeretném.
Hali
Hát ez nem túl jó hír. Na akkor el kellene adni azt az M'N'C'-t valahogy. Akkor nézzük azt a verziót, hogy van nekem egy 4*4m-es szobám és ide kellene egy 2.0(csak az egyszerűség kedvéért), egy olyan, amit rá tudok tenni pc-re és zenét és filmet is tudok rajta hallgatni. Nem hinném hogy több kellene 50 w-nál, meg kb 30 liternél, vagy rosszul gondolom? :miaz:
Jól gondolod. 170mm-es mélyközéppel 25 literben megoldható a dolog. Milyen erősítő lenne?
A 4*4-es kis szobában mondjuk az MNC is jobban teljesít a helyiség méylkiemelő hatásai miatt.
Erősítő. Hm talán egy jó kis csöves lenne a legjobb, de egyik barátom ígért egy tranzisztorosat, neki van egy működő technikája, az 15 w tud, azt mondja neki elég és szépen szól. Ő egy 30 cm átmérőjű 15w RFT hajt meg vele+ egy kondival leválasztja a magasat azt meg ráteszi egy ringsugárzóra.
Szal ez így most megtetszett nekem, csak nincs RFT-m meg ringsugárzóm, de sebaj, valami kisebb is jó lenne. Ez a kondis leválasztás egyébként jól működik, mit tudtok róla?
HA17-634 4 vagy 8 Ωos + DT-99 vagy egy DX25 dóm magas sugárzókból jó 2 utas doboz építhető . PL13 is erre gondolt. A csöves erősítőkről ,meg a ringsugárzóról tegyél le, mivel a csöves erősítők drágák ,és nem biztos hogy egy jó tranzisztoros ,vagy FET-es erősítő hangja nem fog e jobban tetszeni. Ilyen lehet pl a B5 nevezetű végfok. Itt a He-n van róla építési leírás , a legmagasabb igényeket is kielégíti. A ringsugárzó meg szerintem inkább hangosításhoz való , nem szobába...
Szia
Köszönöm, ez a B5 tetszik nekem, gondolom sztereo kivitelben van , mindjárt megnézem. Nem tudom te csináltál-e már ilyet, kb menyibe kerül megcsinálni egy ilyet?
Még nem csináltam , de van egy rossz erősítőm , amiből ki fogok pakolni. Lényegében szinte minden megvan: Trafó doboz, hűtőborda , csatlakozók ,pufferek, bemenetválasztás.
Én is tervezgetem egy B5 megépítését. Annál a végtranyók ára a húzós. Bár KD Mester szerint BD249/250 párossal is működik 90-100W erejéig, többen mondták, hogy az MJL-ekkel az igazi. Nem drasztikus, de hallható különbség van a különféle végtranzisztorokkal megépített egyedek között.
Ez a BD249/250 darlington pár eléggé nagy sláger a hamisított félvezetők között? Vagy nem jól tudom? Ha bevásárolsz ,és csak a 3 készlet lesz jó akkor igazán elgondolkodnék ,hogy tényleg olyan sok -e a 4000 Ft+áfa egy sztereó végfok végtranyóira. Ebben az esetben már kell egy jó kis táp is ...
Sziasztok!
Szeretnék építeni 2db 1850Horn mélyládát meg 2db Topládát. A tervek már megvannak csak valami vélemyényt szeretnék kérni Elsősorban házibulira lesz Én SAL SPA szériás hangszórókra gondoltam, hogy azok lesznek benne. 4*100W-al lesz hajtva House,Electro...iesmi zenéket szerenték rajta hallgatni Idézet: „Én SAL SPA szériás hangszórókra gondoltam, hogy azok lesznek benne.” Gondolj inkább másra, mert ha annyi pénzed van akkor már jobbat is találhatsz.
Háth...sajnos nincs annyi pénzem
Ám akkor mi lenne jó ami olcsó is?
Kösz szépen ezek tényleg jobbak de én szerintem maradok a SAL-nál nem tudom mé mondja mindenki azt hogy rosszak
A BD249/250 mióta darlingtonok? Én úgy tudom, nem azok. Esetleg nem a komplementer szóra gondoltál?
Mérted is őket? Mert hogy nem sok olyan adat van róluk, melyek alapján tervezni lehetne velük. Az SPA-k egyébként tényleg borzalmasak :yes:
A SAL SPA-k nem valóak tölcsérbe és nagyon másba sem. A helyedben, anyagpazarlás és pénzkidobás helyett inkább csinálnék 4 db "ütős" kompaktot, minőségi hsz-ból, az általad vázolt elképzelés helyett.
Mert hangszórónak használhatalanok, de a mágnesükkel pl. nagyon jól össze lehet szedni a szétszórt gombostűket.
És mert sem a T-S paramétereik, sem az átvitelük nem hasonlít egy elfogadható hangszóróéra, mellé még a gyártási szórás is nagyon magas, 50% körüli, szóval igazából sosem tudod, mit veszel a boltban. Egyáltalán nem éri meg a pénzt, amit kifizetsz értük.
Wuhuu....valami olcsobb má nagyon nincs...szóval lehet ez lesz vagy RH sound :yes:
Ám MNC-ről mi a véleménytek Idézet: „Ám MNC-ről mi a véleménytek” Legalább olyan rossz, mint a SAL. Az RH-val lehet kísérletezni. Anynira rossz vélemények nincsenek róla, de egyszer valaki rámérhetne azért.
Rámérhetne ezt hogy érted?
Ám akkor milyen tipusu lenne a legjobb ár/érték viszonyban?
Mély Sony 16cm-es (Lomexben kapható 2500/db sokan ismerhetitek) hangszórókkal.
Szép a kivitelezés!
-Ha a hangszóró TS paramétereit közzétennéd, sokaknak segítenél.
A szemem beleszeretett ebbe a szép pici mélybe, mikor megvettem, nem néztem utána és sajnos sehol nem találtam hozzá semmit, itt a fórumon van egy "milyen hangszóró ez" című topik, ott is ezután érdeklődött valaki, annyit sikerült kideríteni, hogy egy Sony házimozi mélyláda hangsugárzója, a típus után megkerestem hozzá a gyári láda méreteit, azután készült ez a doboz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |