Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Ja és a lehetőségekhez képest a lehető legrövidebb úton vezesd?” Szóval a GU-50 fűtővezetékjeit csak akkor húzkodom be, ha minden kész, hogy leges-legrövidebb legyen.
Általában 100 ohm-mal le szoktuk "zárni" az erősítők kimenetét. Mert ha nem terheljük, akkor átüt a kimenő és egy kis időn belül tönkre is megy.
Értem! Köszönöm!
Márk már leírta, mi történik, csövest nem járatunk terheletlenül. Nem feltétlenül lesz egyébként baja, de - mivel a kimenő ilyenkor egy fojtótekerccsé válik (mintha nem is lenne szekunder), aminek a nagy impedanciáját figyelembe véve a kimenő teljesítmény igen nagy feszültség megjelenésével sem tud realizálódni. Ez pedig kárt tehet a kimenőben, foglalatban, huzalozásban, és magában a csőben is.
Azóta az a vödör képkimenő már nállam van, és már jó néhányat szétbontottam/felhasználtam
egy darab gyári EBL21 kimenőt tudok adni, vagy két db képkimenőt, amit áttekerhetsz.
fűtésvezetékeket "szoktuk" legelőször bekötni
Idézet: Egy meg egy az kettő !nekem is van egy árva EBL21 hez való kimenő ! „egy darab gyári EBL21 kimenőt tudok adni”
Igazad van! Akkor biztos rövid lesz.
Laci, kócos, akkor most mi van? Nekem akarjátok elküldeni őket? Mert akkor elfogadom!
Amúgy az UBL-ből 4-5W kijön majd?
Szia, "papíron" az ECL86 és az EL84 között helyezkedik el szóval a helyedben egy szép kövér 3W-ba élném bele magam. :yes:
Egyébként saokan dícsérik a hangját az EBL21-nek gondolom az UBL-től ugyanez várható!
Pedig elég nagy "bele" van az EBL-nek.
Igen, az EL84-hez mért "gyengesége" gondolom a abban rejlik, hogy korábbi-kórszerűtlenebb cső.
Az EBL nagyon jó kis cső, csak elég ritka, és drága
hát, ha nem gond, hogy csak két hét múlva tudom küldeni, és ha privátban megadod a címed.Orion 444-ből való
néprádió kimenő is van, direkt UBL-hez, de azt nem ajánlom, mert még a TV hangkimenőknél is kisebb ...
Ha jól emlékszem Lapose kollega volt az! Legalábbis nekem van tőle képkimenőm 3 is! Szóóóval ha esetleg valakit érdekel,megbeszélhetjük! Csak elő kell kaparnom őket a trafnyancsok közül!
Én Ecopityu kollegának börzén szervíroztam kettőt! Szóval nem annyira nagyon ritka,csak annak aki nem (tud)járni pestre börzére!
vaterán már lőttem vagy 6-ot összvissz nem volt kétezer. van közte "vasaljú" "szögletes" tetejű Tungsram, olyan, mint a phillips
Igen, mint ahogy írtam is, elcseréltem őket Vele
Köszi szépen! Dehogy gond! Úgysem szeptemberben gondoltam megépíteni. Ez ráér. A címet küldöm.
Igen! Láttam,csak már későn!
Idézet: „A másikon, van 230 - 250 - 270 - 290 V, anódnak” Egy 10 V-os kellett volna még, mert ugye a lehetőségek megduplázódnak 220-290 10 V-os lépésekben.
Hát Zoli este jól megtömött egy nagy adag okossággal, csaknem bírtam magammal, még késő este ki is szaladtam, hogy hasznosítjam, beszéltünk arról, meg ti is mondtátok, hogy nem lesznek jó helyen a kimenők, mert megszórja a táptrafó, hát ez így is lett, igaz nem fülessel halgattam meg a primert, hanem szkóppal ránéztem, és tényleg, úgy megszórta a kimenőt, hogy hajajj. De odébb tettem őket más pozícióba, és rámérve eltünt a szórás, ilyenre nem is gondoltam volna, ez a csövezés teljesen más világ, de érdekes nagyon.
Idézet: „Doncso ezután jön még a feketeleves..” Mindíg megnyugtatsz, még szerencse
Hát nem tudom, de, a lehetőség az lehetőség
Ami biztos, hogy az anódfesszel eléggé meg lehet változtatni a hangját egy erősítőnek. Az optimális terhelő ellenállás is változik. Talán jobban belőhető ha több lehetőség van. Bár visszalehet osztani egy ellenállással, de az dinamikátlanná teheti a cuccot. Főleg a vájt fülűeknél számit, aki meg vette az erősítőmet, az a 40mA és az 50 mA-es beállítás között is hallotta a különbséget, én meg nem igazán. (El34 PP)
A bal zsebet értem, de minek a mély levegő? Ez nem búvártanfolyam.
Idézet: „közben nem állítasz semmit !” De váltig állítja, hogy állított. Amúgy vannak akik tényleg jól hallanak különbségeket. A kecskeméti talin volt erre példa a vaktesztnél. A többiekhez képest jóval, nagyságrenddel többször eltalálta, hogy mikor, melyik szól.
A vevőt nem illik kellemetlen helyzetbe hozni, meg mi van ha hallja a különbséget, akkor meg magamat égetem le az válasz az lesz:
"Te most szórakozol velem nem állítottál semmit" A dolog úgy volt hogy kicseréltük a csöveket 6l6gc-re az el34-ek helyére ami annyit jelent hogy a 40 mA helyett mint egy 70 mA-re nőtt az nyug áram. Szinte A osztályban ment. Mondtam hogy a csövek élettartama miatt állítsuk vissza 40-45 mA. Visszaállítottuk, és úgy már nem volt annyira jó. A illető nem ért az elektronikához, nem is tudta, hogy ez hangbéli változást kell jelentsen, de észrevette. Szóval nem hülyeség. Most ha jól tudom 60 mA-el megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |