Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   695 / 2208
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 16, 2009
Idézet:
„Ja és a lehetőségekhez képest a lehető legrövidebb úton vezesd?”

Szóval a GU-50 fűtővezetékjeit csak akkor húzkodom be, ha minden kész, hogy leges-legrövidebb legyen.
(#) Pioneer hozzászólása Szept 16, 2009
Erre esetleg valaki tud érdemleges választ adni?
(#) mark.budai válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 16, 2009
Általában 100 ohm-mal le szoktuk "zárni" az erősítők kimenetét. Mert ha nem terheljük, akkor átüt a kimenő és egy kis időn belül tönkre is megy.
(#) Pioneer válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2009
Értem! Köszönöm!
(#) Imi65 válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 16, 2009
Márk már leírta, mi történik, csövest nem járatunk terheletlenül. Nem feltétlenül lesz egyébként baja, de - mivel a kimenő ilyenkor egy fojtótekerccsé válik (mintha nem is lenne szekunder), aminek a nagy impedanciáját figyelembe véve a kimenő teljesítmény igen nagy feszültség megjelenésével sem tud realizálódni. Ez pedig kárt tehet a kimenőben, foglalatban, huzalozásban, és magában a csőben is.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 16, 2009
Azóta az a vödör képkimenő már nállam van, és már jó néhányat szétbontottam/felhasználtam
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2009
egy darab gyári EBL21 kimenőt tudok adni, vagy két db képkimenőt, amit áttekerhetsz.
fűtésvezetékeket "szoktuk" legelőször bekötni
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Szept 16, 2009
Idézet:
„egy darab gyári EBL21 kimenőt tudok adni”
Egy meg egy az kettő !nekem is van egy árva EBL21 hez való kimenő !
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Szept 16, 2009
Igazad van! Akkor biztos rövid lesz.
Laci, kócos, akkor most mi van? Nekem akarjátok elküldeni őket? Mert akkor elfogadom!
(#) mark.budai hozzászólása Szept 16, 2009
Amúgy az UBL-ből 4-5W kijön majd?
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2009
Szia, "papíron" az ECL86 és az EL84 között helyezkedik el szóval a helyedben egy szép kövér 3W-ba élném bele magam. :yes:
Egyébként saokan dícsérik a hangját az EBL21-nek gondolom az UBL-től ugyanez várható!
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 16, 2009
Pedig elég nagy "bele" van az EBL-nek.
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 16, 2009
Igen, az EL84-hez mért "gyengesége" gondolom a abban rejlik, hogy korábbi-kórszerűtlenebb cső.
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 16, 2009
Az EBL nagyon jó kis cső, csak elég ritka, és drága
hát, ha nem gond, hogy csak két hét múlva tudom küldeni, és ha privátban megadod a címed.Orion 444-ből való

néprádió kimenő is van, direkt UBL-hez, de azt nem ajánlom, mert még a TV hangkimenőknél is kisebb ...
(#) rockersrac válasza djhans hozzászólására (») Szept 16, 2009
Ha jól emlékszem Lapose kollega volt az! Legalábbis nekem van tőle képkimenőm 3 is! Szóóóval ha esetleg valakit érdekel,megbeszélhetjük! Csak elő kell kaparnom őket a trafnyancsok közül!
(#) rockersrac válasza Müszi hozzászólására (») Szept 16, 2009
Én Ecopityu kollegának börzén szervíroztam kettőt! Szóval nem annyira nagyon ritka,csak annak aki nem (tud)járni pestre börzére!
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Szept 16, 2009
vaterán már lőttem vagy 6-ot összvissz nem volt kétezer. van közte "vasaljú" "szögletes" tetejű Tungsram, olyan, mint a phillips
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 16, 2009
Igen, mint ahogy írtam is, elcseréltem őket Vele
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Szept 16, 2009
Köszi szépen! Dehogy gond! Úgysem szeptemberben gondoltam megépíteni. Ez ráér. A címet küldöm.
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Szept 16, 2009
Igen! Láttam,csak már későn!
(#) mayky válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Idézet:
„A másikon, van 230 - 250 - 270 - 290 V, anódnak”

Egy 10 V-os kellett volna még, mert ugye a lehetőségek megduplázódnak
220-290 10 V-os lépésekben.
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Hát Zoli este jól megtömött egy nagy adag okossággal, csaknem bírtam magammal, még késő este ki is szaladtam, hogy hasznosítjam, beszéltünk arról, meg ti is mondtátok, hogy nem lesznek jó helyen a kimenők, mert megszórja a táptrafó, hát ez így is lett, igaz nem fülessel halgattam meg a primert, hanem szkóppal ránéztem, és tényleg, úgy megszórta a kimenőt, hogy hajajj. De odébb tettem őket más pozícióba, és rámérve eltünt a szórás, ilyenre nem is gondoltam volna, ez a csövezés teljesen más világ, de érdekes nagyon.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Idézet:
„Doncso ezután jön még a feketeleves..”

Mindíg megnyugtatsz, még szerencse
Hát nem tudom, de, a lehetőség az lehetőség
Ami biztos, hogy az anódfesszel eléggé meg lehet változtatni a hangját egy erősítőnek. Az optimális terhelő ellenállás is változik. Talán jobban belőhető ha több lehetőség van.

Bár visszalehet osztani egy ellenállással, de az dinamikátlanná teheti a cuccot.

Főleg a vájt fülűeknél számit, aki meg vette az erősítőmet, az a 40mA és az 50 mA-es beállítás között is hallotta a különbséget, én meg nem igazán. (El34 PP)

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
A bal zsebet értem, de minek a mély levegő? Ez nem búvártanfolyam.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Idézet:
„közben nem állítasz semmit !”

De váltig állítja, hogy állított.
Amúgy vannak akik tényleg jól hallanak különbségeket. A kecskeméti talin volt erre példa a vaktesztnél. A többiekhez képest jóval, nagyságrenddel többször eltalálta, hogy mikor, melyik szól.
A vevőt nem illik kellemetlen helyzetbe hozni, meg mi van ha hallja a különbséget, akkor meg magamat égetem le az válasz az lesz:
"Te most szórakozol velem nem állítottál semmit"
A dolog úgy volt hogy kicseréltük a csöveket 6l6gc-re az el34-ek helyére ami annyit jelent hogy a 40 mA helyett mint egy 70 mA-re nőtt az nyug áram. Szinte A osztályban ment. Mondtam hogy a csövek élettartama miatt állítsuk vissza 40-45 mA. Visszaállítottuk, és úgy már nem volt annyira jó.
A illető nem ért az elektronikához, nem is tudta, hogy ez hangbéli változást kell jelentsen, de észrevette.
Szóval nem hülyeség. Most ha jól tudom 60 mA-el megy.
10 mA-ként mentünk feljebb, 40-50-60
Jobb de nem igazi, adjunk rá még és így tovább.
Egyébként nekem jobban tetszett sima 40 mA-el lazább, szellősebb nem olyan elsimult, és a csövek is tovább élnek.

De hát ez ízlés kérdése.
Következő: »»   695 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem