Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   696 / 2208
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Szia
Ezek szerint az egyik az enyém a másikat pedig én fogom hazavinni
(#) nyikolaj válasza mayky hozzászólására (») Szept 17, 2009
Zoli rá beszélt hogy a készülő 6P3S-PP erősítőmön is próbáljam ki a már tesztelt 15 mA helyet a 40 mA nyugalmi áramot.
Persze nagy ravaszul nem árulta el hogy milyen változást vár.
(#) mayky válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 17, 2009
15 mA ? Szól egyáltalán annyival az a cső ?

Egy PCL86-nak alapból többet állítunk be
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
[OFF]Annyival egészítenélek ki, hogy alapjáraton jó a problém megoldó képességem, a felmerülő gondokat is jól kezelem, de amikor egy épülő csöves erősítő 50%-os elkészültségénél meghallom, hogy "nem jó a trafó" ugyanúgy mint annó a 807-nél, kicsit hevesebben ver a szívem és ezzel párhuzamosan a vérnyomásom is emelkedik a gyomrom összeszűkülése közepette. De hál istennek erre megadtad az áldást. :worship:
(#) djhans hozzászólása Szept 17, 2009
Akkor nem kellenek senkinek a trafók?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Nem izgulok csak jó lenne ha valaki használná majd. Nekem már nem kell. Mivel pont 5 darab van adott a házimozi alkalmazás. De akár 2 kezdő stereo SE is épülhet belőle.
(#) Ricsi89 válasza djhans hozzászólására (») Szept 17, 2009
Ha lenne rá időm, biztos csinálnék egy ilyen erősítőt. Viszont ha már erősítő és csöves, akkor már csövekkel kellene csinálni az 5.1-es dekódert is.
Viszont még dobozolásra és véglegesítésre vár a GU50 is, trafók megvannak, előfokcsövek úton, már a doboz is félig kész, de csak bő két napot vagyok otthon hetente, így azért nehéz lesz befejezni ezt is.
(#) djhans válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Közben lett gazdája a trafóknak. 5.1-es dekódert csövekkel soha nem csinálsz. Olyan dvd lejátszóhoz jó amin van analog 5.1 kimenet.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
Annak is kicsi! így csak B osztályban megy. nekem 35 mA a PP-ben a nyugalmi áram
(#) klemo86 hozzászólása Szept 17, 2009
De jó, nem sokára fel tudom tenni a képeket a cuccosról, de még akad rajta mit csinálni bőven...
Nem sokára megjönnek a csövek is, és már csak táptrafót kell tekerni...
Valaki nem tudna kisegíteni egy (vagy kettő) EABC80-assal?
Amit ajánlani tudok cserébe, az ismét ECC82
(#) rockersrac válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Jó isten! Mennyi csöved van neked?
(#) Doncso hozzászólása Szept 17, 2009
Egy kérdésem lenne, pusztán a kíváncsiság miatt, csinált / használt már valaki kapcsoló üzemű tápot csöveshez? Ha igen, mi a tapasztalata, szórás, hang és mindenféle tekintetben. Arra lennék kíváncsi aki valóban megépítette és konkrét dolgot tud mondani róla. Tudom, hogy korba és stílusba marhára nem megy össze, nem is akarom megcsinálni, csakis kíváncsiság miatt kérdem, mint technikai megoldás.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 17, 2009
hát nem tudom a B osztály kinek jön be, max annak, aki csak hangosan hallgatja bár ízlések és pofonok!
(#) rockersrac válasza mayky hozzászólására (») Szept 17, 2009
[OF] Én meg érdekes dolgot tapasztaltam: alapból mediaplayert használok zene hallgatásra,deee 3 zenét valami okból nem akart nekem lejátszani,mondom megpróbálom,hátha a jet audioval sikerül lejátszani! Sikerült is,de ez még nem minden! SOKKAL SZEBBEN,dinamikusabban szól az erősítő jet audioval,mint mediaplayerrel! Pedig a hangszín beállítás is ugyanaz mindkét lejátszónál! A fene gondolná hogy ekkora különbség van lejátszó program és lejátszó program közt! Egyébként nem tartom magam ,, vájt fülűnek" ,de zene függőnek annál inkább! De azt erősen! De én jól érzem magam így! [ON]
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Szept 17, 2009
Engem lebeszéltek róla.
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 17, 2009
De én nem is akarom megépíteni, csak kíváncsiságból kérdem. Semmi több.
(#) Pioneer hozzászólása Szept 17, 2009
ECC85 mennyire használható hangfrekis célra?
(#) djhans válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 17, 2009
Teljesen jól használható. Viszonylag nagy az erősítése és a terhelhetősége is. ECC81-hez hasonlít leginkább. Fázisfordítóba és előfokcsőnek is jó.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Szept 17, 2009
Én viszont meg akartam. Nem is rég. Amikor deszkamodellben járt az EL84SE.
(#) rhesus23 hozzászólása Szept 17, 2009
Ma több időt hallgattam az erősítőt. Nagyon sokszor meghallgattam egy számot és figyeltem minden apró részletre kisebb és nagyobb hangerőn is. most este kikötöttem a visszacsatolást és azt vettem észre, hogy a hangszerek jobban elkülönülnek, nagyobb lesz a tér. Maga a hang karaktere nem változott legalábbis azt nem vettem észre. Ezután így fogom hallgatni.
(#) nyikolaj válasza kocos hozzászólására (») Szept 17, 2009
Ha bedobozoltam az erősítőt majd beállítom a végleges áramokat.
Ez még csak a próba volt.
Nekem tetszett a hangja ebben a beállításban is.
Amúgy meg ez az első PP csövesem eddig csak SE égfokokat építettem.
Úgyhogy jöhet minden kritika abból tanul az ember.
(#) klemo86 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 17, 2009
Nem tudom konkrétan, gyűjtöm őket, de nem olyan szenvedélyesen (még) hogy vegyem is azokat a példányokat, amik nincsenek a kollekcióba, ezek csak a "tartalék" csövek, újszerűek, ez 35db ECC - ebből 30db ECC82... De ha gondolod itt egy kép a tartalékosról, meg a legszebb darabokról
Orosz csövek nincsenek köztük a képen.
(tudom, ez a tárolás nem épp a legjobb, de egyelőre ez van)
(#) l48 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Hoppá! olyan fémtokozású csőveket keresek 4db egyformát mint az első képen van. Lehet, hogy esztergálnom kell de az nem az igazi. Régen macskát dobáltam vele (jó régen)
(#) klemo86 válasza l48 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Ha a Mullard EF50-esére gondolsz, van belőle 3 tartalékom.
(#) Mate78 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Ha jó a PABC80 is, az van 3db.

üdv
(#) klemo86 válasza Mate78 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Köbzolival bizniszeltem már EABC-ket, amiket rendesen 6,3voltal lehet fűteni, de azért köszi!
(#) Action2K válasza djhans hozzászólására (») Szept 17, 2009
Idézet:
„5.1-es dekódert csövekkel soha nem csinálsz.”

Köhöm. Ezt a kijelentésedet jól fontold meg. Az idevágó cikkem utolsó előtti bekezdése elemezendő. Házimozi házilag Ott ugyan még a 4.1-est rebesgetem, de azóta már megoldottnak látszik az 5.1-es is. (Köszönet Dolby-éknak)
(#) Pioneer válasza djhans hozzászólására (») Szept 17, 2009
Köszönöm az infót és köbzolinak is.
(#) l48 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Nem. A fekete az alsó sorban jobbról a második. Valamilyen katonai csőnek látom.
(#) klemo86 válasza l48 hozzászólására (») Szept 17, 2009
Ja, az meg RCA-tól egy 6AC7-es rádiófrekis pentóda.
Következő: »»   696 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem