Sziasztok !
Segítséget kérnék, vettem egy hibás NIKKO helikptert
és nem boldogulok vele. Az a baja, hogy amúgy műxik rajta minden csak ha 3m-nél messzebb megyek akkor a főrotort döntő szervó elkezd rángatózni és messzebbről már nem is működik ,amíg minden más megy még messzebbről is.
Talan valami a taviranyitoval ? Vagy a vevovel?
a vevőben le van merűlve az elem/akku(k).
üdv
vettem bele új Li-Po akksit ,és frissen töltve is ezt csinálja
akkor 3 méter a hatótáv...
:nemtudom:
30m- nek kéne lenni az adatok szerint
Valami árnyékolja/zavarja a vevőt. pl valami okos újból festette a burkolatot "jó rá az" típusú fémet is tartalmazó festékkel, vagy nagy a "háttérzaj" és a vevő 3 m után eldobja a fonalat.
nem lehet hogy a szervó rossz? zavarja az elektronikát? kösdd ki és prábálgasd úgy a helit.
Nincs festve, eredrti a fülke, most nincs is rajta ,hogy próbálgatom ,leforrasztom a szervót egy próbára amúgy csak motor meg poti van benne mert belemegy 5-6 vezeték.
cseréld le az antennát, azt a drótot ami az antenna... nem lehet, hogy levágtak belőle?? Egy negyed hullámhosszúságú drótra cseréld ki....(asszem az a jó)
meg nézd meg a távirányító antennáját is sztem...
kb. 50 cm az a vezeték a helin ami az antenna, nem lehet ,hogy valami "becsapódástól" elhangolódott az egész vevő vagy netán eltört a quartz ?
kikötöttem a szervót és ugyanaz ,ami aszt illeti a felső rotor sem megy túl messziről pedig a tápok rendben vannak.