Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   701 / 2208
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 23, 2009
Szerintem egy kicsivel több. mert 7-7,5A-t zabál a két 6C33C is. Amikor meg még hidegek, szerintem jobban megrántják a fűtőáramot, így ha ekkora teljesítményű toroidot veszel, az a 10-20W már belefér.
(#) Gubán_Gábor válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 23, 2009
50A elég oda, a toroid meg bírja, ha terheled, így is éppen elég lesz megtekertetni anyagilag a táptrafót.
4200W-ra sikeredett a méretezés.
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 23, 2009
Legyen 50A, az a pillanatnyi túlterhelés nem árt. Én nem ismerem ezeket a csöveket, nem biztos, hogy megrántják a trafót... A 6C33C-ről tudom, hogy egy kicsit "odarak" felfűtéskor, próbáltam már fűteni az enyémet...
(#) Gubán_Gábor válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 23, 2009
Nekem egy 8 A-es trafó gond nélkül vitte a 2 db-ot párhuzamban.
A GU 81-eket meg egyenként lepróbáltam egy 12V 10A-es toroidon, és kb csak 1 voltot esett a szekunder feszültség a maximális terhelés hatására.
(#) pucuka válasza Moszkvai hozzászólására (») Szept 23, 2009
Üdv!
Innen tájékozódhatsz de szerintem ez elég drága lehet.
Ha mindenáron ezt a kapcsolást akarod, akkor építs egy step down konvertert 33063, vagy 34063 al, persze a 18 V-ot előtte egyenirányítsd, és puffereld. Így biztos nem lesz brumm.
Bár szerintem egyszerűbb, és olcsóbb lehet egy 12 V stabkocka, vagy egy áteresztő tranzisztoros stabilizátor, kócos javaslata.

34063.pdf

(#) Doncso válasza rf40 hozzászólására (») Szept 23, 2009
Szia, én is épp egy ugyanilyen építésébe vagyok, neked szükséged lesz egy 2*230V 100VA trafóra amin van még 2*6,3v az enyém, a "Szeged" tipusú rádióból való, esetleg próbálj meg nézni vaterán, vagy tekertetni is lehet. Üdv.
(#) Doncso hozzászólása Szept 23, 2009
Sziasztok, kis gondom van az EL építésénél, az a probléma, hogy az összes cső behelyezése után leesik a fűtőfesz 6,05V ra, köbzoli tanácsára újra átvezetékeltem, de ezúttal vastagabb, 1,5mm-es tömör rézvezetékkel, az egész csőkészlet 3,5A-t vesz fel, már külön külön is megméregettem őket, mindegyik katalógus értékeket mutat, tehát ez a 3,5A rendben is lenne. A Transzformátor, a Szeged tipusú rádió trafója, a fűtőtekercs üresen 6,3V , 1,5mm-es zománc huzalból van tekerve, magja 16cm" -es, a trafó maga 100-120VA.
Van ötlete valakinek mi tévő legyek?
Üdv.
(#) kocos hozzászólása Szept 23, 2009
GUBÁN GÁBOR : ez 300 w-os trafó, épp most mérem, üresjárásban pont 12 V van a secunderen, ez sajnos nem is lenne jó Neked. Neked olyan kellene, ami 220/12 Voltos, megfelelő teljesítményben, így meglesz kb a 12,6 V.

egyébként a trafó továbbra is csere tárgyát képezi (Pl GU50 SE, vagy PP fűtéstrafója lehet )

nekem meg NAGYON NAGY szükségem lenne egy SM85/a vasra csévével, szerelvénnyel, és a helyzet az, hogy "tegnapra" kellene! Ki tudna valaki segíteni? Ezer köszönet
(#) kocos válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
egy vagy két menetet tekerj még a trafóra 1,5 mm-es zománchuzalból, és ezt fázishelyesen kösd sorba a fűtéstekerccsel. Más megoldás nemigen van, max, ha újra tekered az egész fűtést 6,6-6,7 V-ra. Én mindig kicsivel többre méretezem, mert elfűteni könnyebb egy-két tized voltot, mint hozzáadni
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
Sajnos az a trafó az neked oda gyengusz ? Beteszel még a dobozba egy szép kis trafót amit egy-két cső fűtésére használsz ! Vagy ha van rá lehetőség akkor tekerj rá pár menetet. Üresen mennyi fesz van ?
(#) Doncso válasza kocos hozzászólására (») Szept 23, 2009
ez kisebb nehézségek árán, de azért megoldható, köszi az infót.
Üdv.
(#) p_istvan válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
Szia!
- 5% esés normális
- 6V váltó --> egyenirányítás + elkó --> 6,5-7V körüli egyenfesz egy kicsi ellenállással be lehet állítani a pontos feszültséget.
Vagy tekersz a trafóra még pár menetet szigetelt huzalból.
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 23, 2009
Hát, köbzoli és Müszi szerint elégnek kell lenni a trafónak, de ezek szerint kicsit rá kell tekerjek, ezt szerintem megoldom, a fűtő üresjárata, mint írtam, 6,3, ez egy gyári trafó lenne, így nem értem miért esik, egyáltalán sok ez ? 6,05 nem elég a rendes működéshez?
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
A több az jobb ! Ha üresen 6,3 akkor minden féleképp tekej rá .
Idézet:
„így nem értem miért esik, egyáltalán sok ez”
Nemsok ez természetes, azért 3,5 Amper ?
Idézet:
„6,05 nem elég a rendes működéshez?”
Lehet elég a normális működéshez , de hosszútávon a csöveknek jobb lenne ha inkább több feszt kapnának !
(#) Doncso válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 23, 2009
Na, ez sem egy rossz ötlet, erre nem is gondoltam, graetz+puffer.
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 23, 2009
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, szerintem így már sikerül megoldanom.
(#) rf40 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
Köszönöm, bár nem tudom találok e ilyet, de körbeérdeklődök, .
és kimenő trafó, ?? olvashattam olyat hogy , videoton tv kimenőjét használta vki?? és ha tápnak csináltatok toroidot??
(#) MrBrown válasza rf40 hozzászólására (») Szept 23, 2009
Szia,
Itt a fórumon is van ember fleta1 személyében aki megbízható bevált toroid készítő szaki. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot priviben. Többünknek is csinált már ilyet és minőségben korrekt, munkadíjban és határidőben pedig szerintem verhetetlen!
(#) Pioneer válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 23, 2009
Idézet:
„Itt a fórumon is van ember fleta1 személyében aki megbízható bevált toroid készítő szaki.”

Ezt tudom tanúsítani. Még a kimenőimet is Ő tekerte. Valóban profi módon és jó áron dolgozik.
(#) kocos hozzászólása Szept 23, 2009
Eszem megáll! PCL 86 SE egyik oldalán egyszerűen nem megy 7 mA fölé a nyugalmi áram ( katódbias ) Minden alkatrész jó, 2% belül egyezik a másik csatornáéval, ahol 35-38 mA-re áll be az anódáram csőtől függően. De ezen a csatornán nem. Természetesen halkan is szól, és torz. azzal a csővel is, ami a másik csatornán jó. Mindent leellenőriztem többször, csatolókondit cseréltem, hátha átvezet, még kimenőt is cseréltem! Más a szétverés határán tartok !
(#) kocos válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
Ez nem jó ötlet, kipróbálhatod, de ugyanúgy nem lesz meg a kellő fezsültség. Ha AC-ban nincs elég teljesítmény, akkor DC-ben sem lesz ...
(#) kocos válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 23, 2009
Bárcsak én is tanúsíthatnám már
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2009
Egyetértek köbzolival, mintha a fogamat húznák az egyenirányító és a pufferkondi hallatán. Nem rendelkezhetek más pénzével de inkább csináltatnám újból az egészet mint túlbonyolítsam a gépezetet. :no:
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2009
Van persze, megoldom uram.
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Szept 23, 2009
, hát akkor a másik oldal nyugalmi árama is jelentősen lecsökken majd!
Komolyra fordítva a szót én körülnéznék a foglalat házatáján :yes:
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 23, 2009
hogyha szétverem? Az biztos ... Most jöttem ide higgadni egy kicsit, még van egy ötletem, hogy mi alehet a bibi, ha az sem vezet eredményre, akkor készítem a kalapácsot ...
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Szept 23, 2009
És ha valamelyik alkatrész mérésre jónak tűnik, de betéve már nem megy?
Esetleg foglalaton valami kontakthiba, vagy oxidáció?

Én ezeket nézém meg pörölyvetés előtt
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 23, 2009
a foglalatra is gyanalszom, de már kapott egy valag Kontakt 60-at, meg átépítés előtt jó volt. Most kicseréltem a ratyi TV-ből kibányászott "szürke" szénréteg ellenállásokat, meg a Styro csatolokat fémréteg ellenállásokra, meg olajpapír csatolóra, meg szeparált tápot kapott a két csatorna, illetve bekötöttem a fojtót, ami eddig csak "dísznek" volt benne. Amúgy a jól működő csatornának sokkal szebb hangja lenne, mint volt, csak a másik... Na megyek lököm rá a szkópot, mert lehet valami gerjedés is van itten ..
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Szept 23, 2009
Józan paraszti ésszel FOGLALAT!
Bocs beelőztél!
(#) lpcollector válasza Moszkvai hozzászólására (») Szept 23, 2009
Régen így csináltam, a most készülő verzióban már LM338 lesz, CHZ mester hívta fel rá a figyelmemet, ez önállóan is megbírkózik ekkora árammal.
Következő: »»   701 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem