Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Le lehet fűrészelni, de néha nem árt az óvatosság. Találkoztam olyan tokkal, ami hővezető gázzal volt feltöltve, csak éppen az mérgező volt. A gyári csomagoláson fel volt tüntetve ez a dolog, de a tranyón már nem igazán, csak valami jel, amit az ember nem is venne figyelembe, mert valami logó-nak tünne . Az igaz, hogy ez "akkor" egy spéci Fet tranyó volt. üdv! proli007
Helló! Ez milyen alkatrész szerintetek?
Üdv: nagy hoho
Mielőtt feltettem a kérdést meg mértem, volt amelyiknek ellenállása,volt amelyiknek kapacitása,volt olyan is aminek semmi. Az szakadt volt. Kösz a választ, holnap újra mérem.
Sziasztok!
Már egy jó ideje javitok egy orosz szkópot, a tipusa H3015. A benne levő fűrészgenerátorban van egy tunnel dioda, amiről nem találok semmi adatot, a tipusa AИ301B. Bármi adat jó lenne róla, vagy esetleg mivel tudnám helyettesiteni ezt a diodát? Csatoltam a kapcsolási rajzot is "VD4" az emlitett alkatrész. Segitségetek előre is köszönöm!
Hali. Van egy (illetve 350 darab ) 75154PC integrált áramköröm. Tudok vele valami értelmeset kezdeni, vagy inkább törgeljem le a lábait, és vigyem a vasgyűjtőbe? ... úgy legalább ér valamit
Jó ez pl mikrokontroller mellé, 4 -ről 16 ra demultiplexel. Ki ne dobd, inkább valami börzén vagy találkozón osztogasd el. Vagy dobd fel az apróba, valami jelképes összegért.
16 LED-es futófény egy számlálóval, meg egy tetszőleges jeladóval, oszcillátorram, fotocellával akármivel. Szá,olhatod hányszor nyitottak ki egy ajtót, vagy amit akarsz. A 16 kimenet ezzel megoldott. Készíthetsz 2-4 DB ilyen icukával és egy rakás LED-del, komparátoros AD átalakítóval egyzserű alkatrész temetős megoldással oszcilloszkópot, 16 analóg kapcsolóval 16 vagy 2x8 (sztereó ) csatornás spectrumanalizátort, vagy bármit. Több IC meg tudhat küldeni 32 vagy akár több led-et is, de LPT portos relés kimenet, bármi ami tetszik. Neked lehet a lakhelyed környékén a legtöbb futófényed, ennyivel nem egy kocsit, de a házatokat is körbe lehet venni.
A lábait ne tördeld le, nem vasból vannak. Rézből, csak ónozva. (általában)
Hello!
Ezt kissé benéztétek! Nem 74154, hanem 75154. Ez egy négycsatornás RS232-es vevő. üdv! proli007
Sziasztok!
Van egy pár laptop aksim, amiknek ugyanazok a tünetei. A kimeneten semmi fesz nem jelenik meg, fesz ráadásra sem reagál. Belenéztem a belsejébe, cellák jók, tápegységről szépen fel tudom tölteni, de az elektronika halott. Találtam egy kis 3 lábú alkatrészt, amire ez van írva: SEFUSE D6Y66C ha jól tippelek valami biztosíték lehet, de semmilyen értéket nem mutat. A legérdekesebb, hogy 3 lába van. Valaki valamit tud erről a "valamiről"? Közben találtam infót, hogy mi is lehet. Bővebben: Link Ezt mivel tudnám helyettesíteni???
A circuit diagram szerint két biztosíték és egy hőellenállás van benne.
A bizti(k?) 12A, az ellenállás 50 ohm, de hogy hogy változik
Erre már én is rájöttem ,csak nem tudom hogy lehetne helyettesíteni valamivel.
Ismét itt. Megnéztem a vezérlő ic adatlapját, abban is szerepel ez a "valami". Képet is mellékeltem, bekarikázva az említett részt. Már csak azt kellene kideríteni, hogy mi vezérli ezt. Van a panelon még egy BQ8030-as ic is, de arról semmi infót nem találtam eddig.
SN74121 - monostabil multivibrátor. Bővebben: Link
Sziasztok!
Szeretnék tanácsoz kérni.meghalt az akku töltőm két tirisztora 400v/10 A kicseréltem őket 600v/10 A osra. a kimeneten 4,5 V van a két diódán pedig 8,9 és 4,5. Még akkura nem mertem rátenni mert keveslem a feszültséget.Lehet,hogy a tirisztor tipusa a probléma.Lehet állitani rajta vagy próbáljak beletenni ugyanolyat.most találtam a neten kettőt. Előre is köszi Becsey.
Ez biztos? még a számok sem egyenek, nemhogy a betűk
Szia!
Kapcsold rá az akksit nyugodtan. A automata töltők gyakran akkor élednek fel, ha akkumulátort kapcsolsz rá. A két dióda jó?
Most ugye csak viccelsz ? Persze, hogy biztosan tudja Doncso kolléga ! Ennek a K155AG1-es orosz IC-nek a nyugati megfelelője az SN74121. Persze a lábkiosztás nem biztos, hogy ugyanaz, ahhoz már szükséges lehet az eredeti orosz adatlap.
Így van uram, egy orosz katalógusból lestem ki, pontosabban egy cross-reference (kereszt referencia azaz helyettesítő , jdani kedvéért) katalógusból.
Üdv.
Köszi megpróbállom,a diódákat megmértem pár ohm eltéréssel egyforma ellenállást mértem és záróirányban nem vezet.
Én már jártam úgy automata töltővel, hogy annyira le volt pukkanva az akku, hogy el se indult, kicsit rátöltöttünk egy másikkal, hogy a cellafesz elérjen kb 10V-ot és úgy akart csak meglódulni. Ezek sajnos néha ilyenek.
Esetleg feltennéd azt a katalógust, ha elektronikus formában van ? Volt nekem is egy, de sehol se találom pillanatnyilag, na meg a tiéd hátha jobb... Előre is köszi.
Szia!
Tőlem jó lesz?
Ez az, ugyanez van nekem is, de te gyorsabb voltál. Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |