Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Remek. Időközben előkaptam a katalógust, amiből csatolok két oldalt. Ezek szerint a BOÁk olyan FPGA-féleség volt?
Hello!
Optika csalódás ez a csávó egy parabola tükör szerűségbe rakta bele a kis malacot
A BOÁK az egy egyedi tervezésű áramkör volt, ami csak egy célra felelt meg. Pl kért a szovjet űrkutatás egy áramkört, ami x-y-z feladatokat megoldott, be volt szépen tokozva (műgyantával kiöntve), és speckó csatlakozóval ellátva. Na az pl csak a scud rakétába volt jó. Ugyanígy csináltak mindenfélét. Sokszor egy kerámia alaplap volt a hordozó, amire rászitázták az áramkör ellenállásait, kondikat, az ón vezetőréteget, majd szépen ráragasztották az smd csipet, és gőzfázisban megforrasztották. Ha érdekel, maradt jópár könyv BOÁK tervezésről, miegymásról, meg van egy-két érdekes, akkoriban csúcstechnológiájú áramköröm is. Pl nyomásmérő, gázszenzorok, RH mérő szenzor poliamidsav szenzorral (ez már újabb kutatás volt). A röhej az, hogy mi használunk olyan koppintott amcsi gépet, amin a csavarok is colosak, mert egy az egyben koppintották.
Sajnos én nem tudok ezekről sokat mesélni, de a régi szakik, akik sajna nyugdíjba mentek már, nagyon érdekes sztorikat mondtak. Én csak a maradékokból építem vissza a történetet, mint a régészek.
Jó pár milliós házi cucc.
![]() ![]()
Akkor, ha jól veszem ki, a BOÁk egy olyan egyedi kialakítású áramkör volt, amit pl. a csatolt adatlapon szereplő fizikai és elektromos tulajdonságok mellett a megrendelő igényeinek megfelelően gyártottak le? Tehát csak gyárilag lehetett "programozni" a kapuk kapcsolatait.
Csak nem tudja a gazdája, hogy is működnek ezek a tölcsérszerűségek, nem tudja, hogy ami esztétikailag szép, az nem biztos, hogy jó is, és hogy a hullámfront az nem fordul be a kanyarban, mint ahogy sokan gondolják.
Nekem a barátnőm nézett így amikor megmondtam neki, hogy a nappalit átalakítom ilyenre és vigye a virágait máshova mert erősen zavarja a zakusztikát...
![]()
Ilyesmi lehetett, de úgy tudom volt analóg BOÁK is. Pl ha van egy rádiód, és annak az összes alkatrészét bezsúfolod egybe, akkor az egy, csak abban a rádióban használható boák.
Üdv
Kösz. hogy ezt a sok infót megosztottad velünk. Engem érdekelnek azok a könyvek örülnék ha feltennéd őket ide.
Az áramszolgáltatói gyakorlatban vannak azért méretes kondenzátorok. A kisebbek is egy számítógép házzal vetekednek. 120kV-ra pedig már több kondi soros kapcsolásával lehet őket alkalmazni.
A feszültségmentesítésük során igen gondosan kell eljárni.
Akkor nézd meg ezeket a képeket.
![]()
Ehhez mit szólsz? Régebben találtam ezt a képet , 50MJ kondi telep
![]()
Poénnak jó. Egyet frankelnék vele valahol a városban aztán vissza a tulajnak had élvezkedjen rajta. A kék egyébként még tetszik is.
Itthon tuti megbüntetnék őket valamilyen indokkal a rendőrök, vagy a nagyon ráérő és unatkozó honfitársak feljelentenék őket.
Szupravezető tekercseken kisütve csinálnak erős elektromágnest.
Google holodeck...egész jó, holnap veszek egy ilyet itthonra.Bővebben: Link
Ha valakinek kevés lenne a hűtése a számítógépében, akkor itt egy alternatíva rá, potom 31000Ft
Bővebben: Link
15euros felárér, már utazhatsz az új Siemens railjet prémium osztályán, BP-ről, Bécsbe, vagy Münchenbe.
Prémium osztályon utazókat saját konnektorokkal felszerelt, állítható, bőrhuzatú ülések, kényelmes üzleti munkát biztosító asztalok és újságok várják. A kocsik kísérője ezen az osztályon az ülőhelyen szolgálja fel az ételt. A Prémium osztály pótdíja az egyszerűbb meleg étkeket és italokat is tartalmazza. Ez mikor lesz megszokott látvány majd a hazai sínpárokon? ![]()
Elnézve a MÁV mai helyzetét és azt, hogy jó részét épp most készülnek beleaprítani a levesbe, úgy 20 évig biztos nem. De valószínűleg túl optimista vagyok.
Nem kellett sok idő, de máris elképzeltem, hogy miként nézne ki felénk ez a vagon az arcoskodó éjszakai fiatalok miatt 2 napnyi magyarországi üzem után. Ülések szétvagdalva, kartámlák szétfeszítve, letörve, lerúgva, olvasólámpák tőből kitépve a helyükből kábelestül... soroljam még, adjak tippeket?
![]()
Korhatáros utaztatás?
![]() ![]() Biztos így lenne, hiszen a pályaudvarokon kihelyezett várók üveg oldalát is rögtön kirugdosták a kemény csávók.
Piros karikában egy 80-as számnak kéne szerepelni, azok tán nem rongálnának, bármelyik "szocializációból" kerülnek ki. Ugyanis hamarább elfáradnak mint a kezüket felemeljék rongáláshoz, ha mégis felmerülne bennük a gondolat. Csak a sok térfigyelő ("mű") kamerák képei hol vannak ilyenkor?
A világ 15 legszexibb hangsugárzója. Bővebben: Link
Szerintem gyönyörűek.
Látatlanba lefogadtam volna hogy a Nautilus benne van.
![]()
Atomgombelem. Bővebben: Link
Ez egy nagyon érdekes felfedezés! :yes:
Csak topic-ot tévesztettél. Ennek itt lett volna helye: Katt ![]() Egyébként furcsálom, hogy ezt októberben közlik, és nem áprilisban... Másrészt, mostmár pontosan tudom hová tenni az index.hu oldalt... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |