Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: 6c4c
Szia!
Hátha ezek jók lesznek.
Üdv kadarist!
A pdf-el megoldottad a problémámat! Nagyon köszönöm! Proli007 ne fáradj a szkenneléssel!!! Nagyon köszönöm hogy segítettetek nekem! További sok sikert minden jó! 6c4c
Egyébként nekem is van egy ilyen gépem, az viszont azt csinálja, hogy néha elkezd lüktetni a fényerő olyan 1-2 Hz-es ütemben. Ilyenkor a transzverter is ingadozva sípol.
Nem mai gyerek már...
Hello
Van nekem egy Orosz C1-94 szkópom. Van vele egy kis probléma. Amikor megjelenítek vele egy jelet, akkor a képen olyan, mintha a jelalakomra rá ült volna egy 50Hz-es brumm is. Ez a jel kb: 0,1V asziszem, nem jegyeztem meg pontosan. Ezt csinálja akkor is, amikor a kalibrációs jelére kapcsolok.. Az is 50Hz négyszög jel. Ha a generátorral adok rá 1MHz-es jelet, ott már nem látszik, mert ugye nagyon nagy a brumm, és a jel frekije közt a különbség. Szerintetek mi lehet a gáz? Csatolok egy kapcsolási rajzot is. Kössz
Nem tudom djvu -t lehet-e föltenni, mert azon jobban látszik a rajz.
Mindenesetre meg próbálom. Hétvégén csinálok egy képet hogy milyen a jelalakom, de szerintem tudjátok mire gondolok.
Nekem is csinál ilyet, de csak a bekapcsolás utáni 1-2 percben...
Szia!
Tápegység szűrési hiba lehet. Kiszáradt elkók lehetnek a bűnösek. Biztos, hogy hálózati brumm okozza a hibát? Lehet, hogy a feszültségátalakító szűrése a rossz (a felső Tp1 környéke).
Hello!
Remélem erre gondoltál. üdv! proli007
Plusz még ez, de össze kellene ollózgatni.
Na előbb küldtem, majd olvastam. De hátha van rajta kis plusz infó.
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdvözlettel: -6c4c-
Hello
Hát nézegettem a rajzot, háát megpróbálom a kondikat meg nézegetni. Vagy a generátorommal teszek rá jelet a panelon, mindenféle forr pontra, és amikor rá ül a jelemre, akkor azon a részen lehet a hiba. Nem? Köszi a segítséget.
Hy!
Van egy Phillips analóg szkópom.Két sugaras, hibrid(csöves+tranzisztoros), de csak az egyik sugarat tudom használni. Elég régi cucc. Mivel nekem nem sokat van rá szükségem, felvittem a padlásra. Régen jó volt a másik sugár is. De most a belső generátor jelét sem méri, csak egy vízszintes vonal látható.A belsejében találtam egy potit az Y eltérítéshez. Gondolom ezt gyárilag beállítják, és a külsőt meg én tekerészhetem.Na ezt a belsőt addig tekertem, míg felűlről megjelent a sugár. Elötte nem volt látható, de régen szépen lehetett állítani a képernyő aljától a tetejéig.Szóval olyan, minha elcsúszott volna az egész felfelé. Már örültem, hogy látszik, igaz eléggé fent van, de hiába kötöm rá a belső négyszögjelet, nem mutat semmit. A másik sugár tökéletesen működik vele. hegusp
Hello!
Gyaníthatóan a másik sugár erősítőjének munkapontja állítódott el, valamelyik alkatrészének hibájából. Ezért kellett a belső potin állítani. Viszont mivel az erősítő munkapontja így kiült a tápra, nem tud erősíteni, avagy nem megy rajta át a jel. Össze kell hasonlítani a két fokozat munkaponti feszültségeit. Ha a szkóp nem valós kétcsatornás, akkor lehet az elektronkapcsolóban, vagy annak meghajtásában is hiba. üdv! proli007
Szia!
Jó lenne egy másik oszcilloszkóp, amivel át lehetne nézni a tápvonalakat, az Y-erősítő különféle pontjait. Ha 50 v. 100Hz-es brummra gyanakszol, akkor a hálózati táp körül nézz szét, ha viszont nagyfrekis, akkor a feszültségátalakító körül kell kereskedni. Ha tennél fel képet a hibajelenségről, talán könnyebb lenne azonosítani a zavarforrást. Jó hibakeresést.
Hi
Kössz, hogy foglalkozol a dologgal. Mindjárt át is megyek, és lefényképezem a jelalakomat. Este jövök a képpel.
Nekem is ilyen szkópom van és az általad jelzett tranzisztor ebben is rendesen melegszik, ez szerintem gyárilag ilyen. A problémám: CH-1 csatorna 20, 2 0,2, állásában az idővonal 0,8-1 cm-t elmozdul és 2mm vastag lesz, mintha az erősítő bemenetére zaj kerülne, valamint az 5-szörös állás esetén az idővonal eltünik. 1-szeres állásban a fenti méréshatárok kivételével az idővonal "sziklaszilárdan" áll és tökéletesen fókuszált. Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen
Nekem is ilyen szkópom van és az általad jelzett tranzisztor ebben is rendesen melegszik, ez szerintem gyárilag ilyen. A problémám: CH-1 csatorna 20, 2 0,2, állásában az idővonal 0,8-1 cm-t elmozdul és 2mm vastag lesz, mintha az erősítő bemenetére zaj kerülne, valamint az 5-szörös állás esetén az idővonal eltünik. 1-szeres állásban a fenti méréshatárok kivételével az idővonal "sziklaszilárdan" áll és tökéletesen fókuszált. Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen
Hello
Megjöttem a képekkel. Itt a link:a szkópom jelalakjai Van egy olyan a képeknél, hogy a file neve, abba írtam le a frekit, meg egy-két szót. Nézd meg légyszi. Köszi
Sziasztok!
Még annyi kérdésem lenne, hogy a háromszög és négyszögjel milyen frekvenciájú volt?
Hello
Mondom a képek alatt ott a neve a képnek, és oda írtam hogy mi a freki, meg ilyesmi. Amúgy 100Hz szerintem, de volt 25Hz is, meg 7.5Hz is a végén. Szerinted ez össze függ az utolsó 3 képen látható gondal? Azon a 3 képen az látszik, hogy amikor váltogatom a Volt kapcsolót, akkor le, föl járkál a vonal. Az nem lehet gond? Ja, és amikor a leg alsóbbik állásban van, akkor 0,01V os állásban rajta van ez a jel. Aztán 0,1V os állásban is lemegy a vonal, és azon is rajta ez a brumm jel, és persze 1 V os állásban is lent a vonal, és rajta a brumm.
hy!
Elektronkapcsoló?? Az meg mi a szösszenet?Hol is találom?Azzal váltom át 1. és 2. sugár közt illetve mindkettőre? hegusp
Bocs, nem voltam elég figyelmes a képfeliratokkal kapcsolatban.
Nagyon úgy néz ki, hogy 100Hz-es zavarról van szó, pontosabban a felharmonikusáról. Hálózati rész szűrőelkóit kellene cserélni. A trafó szakunderén lévő Graetz-hidak puffereit (200V), a stabilizátor áramkör (T16, T17)körül lévő elkókat kicserélném első körben. Azért én valahonnan szereznék egy másik szkópot, azzal is megnézném a tápokat
Hello!
Pontosan arról van szó (csak én még a régi neve alatt ismerem). Ez az EMG-nél valószínűleg egy dióda hídból felépített "analóg kapcsoló", ami Ch1-Ch2-Chop és Alt üzemben váltogat a két Y csatorna előerősítője között. üdv! proli007
Köszönöm, majd utána járok, de szerintem csak hétvégén, mert ma nem jutott rá időm.
Van egy szkópon, ami a kikapcsoláskor egy számomra furcsa jelenséget produkál, melyet videóra is vettem.(elnézést a gyatra minőségért) A kérdésem, hogy találkozott-e már vki ilyennel, ill. hogy ez okozhat-e valamiféle gondot?
Segitségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Egyébként jól működik? Jelet megfigyelve nincsenek oda nem illő vonalak az ernyőn? Visszafutási csíkok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |