Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Annyira azért nem új
Na, jól jártam vele... Azért köszi
Nekem is van egy maxwell multiméterem ,de szerintem elég pontatlan.(hobbizni persze megteszi)Mostanában felértékelődtek számomra a régi mutatós mérőműszerek,melyekkel az ingadozó értékek is kimutathatóak.
Ha valóban pontatlan, kalibráld újra!
Egyébként én is hallottam már rosszakat Maxwellről, dehát ez volt a közelben (Ennyi pénzért ezért nem ezt várná az ember )
Sziasztok!
DT-9205B típusu multiméterhez tudtok kapcsolást szerezni? Én idáig nem nagyon találtam Nem én vagyok az első gazdája,gondja az először is hogy a sarkábol egy darab ki van törve,a pozícióváltó kapcsolóbol a csapárgak is eltüntek,valamint a feszültség és Ohm mérő aljaz fóliája teljesen bevan sűlve(leolvadt a réz) Első dolog az lenne,hogy elérjem hogy bekapcsol
Sziasztok.
Az múlt héten Németországban vettem egy digitális multimétert 32 euróért, csak épp használni nem tudom. Sajnos a használati utasítás is németül van, egy szót sem értek belőle. Képeket mellékelek róla, elég gyatrák, de ez van. Ezek alapján remélem tudtok segíteni, mi mire való. Köszi előre is.
Automata méréshatárváltós műszer. Fekete vezetéket a COM jelű alljzatba, pirosat a jobb szélsőbe. Ekkor mérhetsz feszültséget, ellenállást.
A méréshatárt majd eldönti önállóan, de elvieg valamelyik nyomógombbal külön beállítható, ha kell. (annyira homályos, nem tudom melyikkel) Áramerősség méréséhez bal szélsőbe dugd a piros mérőzsinórt. uA nagyásgrendű áramokhoz balról a második. (ezt túllépni itt nagyon nem célszerű) A 1,5V 9V jelű állás talán elem vizsgálatára lehet alkalmas.
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél.
Én tegyek fel képet a sajátomrol? nem szép látvány,sajnos nem én vagyok az első tulaj!
Be sm kapcsol,ahogy írtam odafent!
Sziasztok uj multimétert kell vennem sajnos.
A metexnek lőttek. Inkább nem mondom mi lett a baja. A linkben szereplő multit néztem véleményeket kérek esetleg van valakinek ilyen??? Előre is köszi!Bővebben: Link
Sajnos nem tudok semmit mondani róla, de én is etz néztem ki magamnak...
talán itt olcsóbb eg kicsit: www.delton.hu
Szia!
A link sajnos csak a honlap főoldalára mutat, így nem tudjuk, hogy pontosan melyik készülékre gondoltál. Igaz, a cég nagyon korrekt, általában olcsóbbak, mint a többiek. Amikor műszerre vadásztam, ők voltak a befutók... aztán a helyi alkatrészbolt mindenkit beelőzött.
Sziasztok. Már nem tudom hol kérjek segítséget ez a 3. hely(topic) itt a HE oldalán ahol kérem a következöben a segítségeteket!(de eddig talán ebbe a topicba passzol leginkább a kérésem). Tehát: hozájutottam kézalól egy METEX M-3660D műszerhez (multiméter) de csak a műszerhez és semilyen kezelési utmutatom nincs hozzá!!!
Nagy segítség lenne ha valaki mondana egy linket vagy beszkennelné és átküldené vagy feltenné az oldalra!!(nem olcsó egy multiméter 30.000FTé-ért adják még mindig/sok extra van benne menük,tárhelyek...és útmutató nélkül nem tudok mit csinálni vele bizonyos területeken..) Elöre is köszönöm a segítségeteket egy szorgalmas elektrotechnikus!
Ebben benne van a 3660 is, ha jól látom.
Köszönöm a gyors segítségnyujtást, de sajnos angol nyelvű és az én angol nyelvtudásom csak alapszintű...!
Ha magyarnyelvűt tudnál vagy valaki küldeni, felrakni annak nagyon örülnék! (de nagyon hálás vagyok ezért is már!!! )
sziasztok!
én is multimétervásárlásra adtam a fejemet, viszont a választással gondjaim vannak. elsősorban Maxwell multikat nézegettem, csináltam egy kis táblázatot is. (lásd csatolt fájlt) Ami nekem fontos az a kapacitás és frekimérés, ezért ilyen típusúakat válogattam be. ma egy boltban (c+f) is kikértem az eladó tanácsát, ő a 25 304-t ajánlotta. Nekem is szimpatikus, de még nem sikerült döntenem. Ti mit ajánlanátok? A segítséget előre is köszönöm!
időközben észrevettem, hogy egykét dolgot rosszul jelöltem a táblázatban, (pl 25303-s nál a kitöltési tényezőt, néhány helyen a tok).
de továbbra se sikerült döntenem. kár, hogy induktivitásmérés csak néhányban van. jól jönne pár tipp.
Sziasztok
egy kicsi segitségért fordulok hozzátok tervezgetem hogy a közeljővőben vásárolnék multimétert. nézegettem a neten a MAXVELL tipusokat de igazábol nem tudtam dönteni a kérdésem annyi lenne hogy szerintetek érdemes-e venni MAXVELL MX25-304 tipust? ahogy én nézegettem ez hobbi szintre ithonra megfelelőnek tünik. nagyjábol majdnem minden tud is mérni. segitséget előre is köszönöm Üdv
Hello!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy multiméter, amin erősen gondolkodok. Frekvenciát is mér, csak az lenne a kérdésem, hogy csak szinuszos jelet tud vagy tud négyszöget is? A leírása sehol nem tér ki erre. A típusa: MX-25 304 Előre is köszi a segítséget!
Helló!
Nekem MX-25 303 van, de szerintem ugyanazon az elven mérnek. Tud szinuszt is, és viszonylag kis amplitúdójú jeleket is szépen lemér. (0,1... 0,2V-nál már működik. Igaz, külön az alsó határt nem teszteltem) Remélem tudtam segíteni.
Hát igazából a kérdésemre nem válaszoltál, mert én azt szeretném megtudni, hogy megtudja-e mérni a négyszög illetve a fűrész jel frekvenciáját.
Azért tényleg köszi, hogy legalább próbálsz segíteni.
Szia
Csak szinusz jelet mér. Volt pár napig ilyenem, de a szkópon nem tudta megmérni a kalibrálójelet (1KHz négyszög). Pont emiatt is vittem vissza, meg nem tetszett, hogy nem autómatikus a méréshatár.
Köszi a gyors választ!
Esetleg tudnál valamit ajánlani, ami hasonló árkategóriában van (12000ft körül) és meg tudja mérni a négyszögjel frekvenciáját?
Sajnos nem tudom melyik lenne alkalmas neked.
Én már ilyet akarok régóta, szerintem ez tudja is: MAXWELL MX-25 506 De ez árban már magasabban van a limitnél (18000Ft jobb helyeken). Itt nézz szét, itt olcsóbb kicsit: http://www.delton.hu/
Ez érdekes, mert nekem remekül méri a négyszöget is. Pl. 555 kimenetét figyelve szkóppal, (eltérítésből számolva) és ezzel, ugyanazt az eredményt kapom.
Nekem is egy Maxwell 25304-re fáj a fogam...
25304 Itt elég olcsó! Szerintem tud mindent ami kellhet! Ami viszont érdekelne, az az itteniek véleménye az LC mérésről! Mennyire pontos az ilyen? És mennyire hasznos? Mert szerintem elég nagy a méréshatár, és szerintem sokat tudna segíteni mikor magamnak kell tekernem az induktivitást...
Végigolvastam ezt a topikot...
Nézegettem ezeket a kicsit drágább, de számítógéppel összeköthető multimétereket, de nem nagyon találtam leírást, hogy miért is jó ez a dolog. Pl: Ha mérek valamit, akkor a mért értéket: - gombnyomásra a számítógépen eltárolja? - megadott időközönként elmenti? És ezen kívül még mire lehet használni a pc-s progit? Még nem igazán látom át ezt a dolgot. Mert ha egy szkópot vagy függvénygenerátort számítógépre lehet kötni, az tényleg jó dolog. :yes:
Kb arra jó, hogy ha valamit hosszabb ideig kell mérni vagy figyelni azt megteszi neked a számítógép.
Aztán csinál belőle szép grafikont.
vzoole: Köszi!
Még lenne egy kérdésem a hőmérős multiméterekhez: a leírásában benne van, hogy ettől addig tud mérni. Gondolom ez a kijelezhető legkisebb és legnagyobb hőfok. De a multiméterhez csomagolt hőelem mennyit bírhat? Létezik, hogy 1000°C-ot is kibír?
Szerintem simán kibírják, első multim alapból mért 1000 fokig.
Üdvözlök mindenkit. Lenne 1 kérdésem. Én is szeretnék venni egy multimétert. kéneztem egy viszonylag olcsó kis gépet. Egy DT-830b-t. És azt szeretném megkérdezni hogy ez jó-e szerintetek. nem akarok én vele nagy dolgokat mérni. csak apróbb dolgokat de nem nagyon értek még hozzájuk és nem tudom hogy ez jó gépnek számít-e. itt egy kép az adatairól és itt egy kép magárol a gépöl. előre is köszönet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |