Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki megtudja mondani hogy egy nembevonatos optikai üveg lencse felülete hány százalékát veri vissza a fénynek pontosan ? sehol nem találom
Vörös fénynek szerintem 5%-át. Infránál ez 10% AR bevonat nélkül.
Hu az nem kevés ,akkor minél rövidebb a hullámhossz annál kevesebbet ver vissza a síma üveg felület és akkor gyakorlatilag ha 5% pirosál akkor ha 10 lencsét egymáselé tennék akkor nem világítana át rajta semmi?
Idézet: „akkor minél rövidebb a hullámhossz annál kevesebbet ver vissza” Nem, az UV felé haladva megint nagy lesz a veszteség, mert nemcsak tükröződik róla, hanem el is nyel valamennyit a lencse. Átvilágítana rajta valamennyit, de nagyon halvány lenne.
Egy kérdés,sima,kulcstartó pontlézerből is meg lehet rendesen csinálni? Abban is ez a tokozású dióda van?
NAmeg mennyire kellene gányolni hozzá
Másik kérdése,természetese Fet-et nem találtam ugyanolyant amit javasolnak,Irl2203n van,és Irl 530 jó lehet valamelyik?
Sziasztok,nem bombáznám tele a forumot,fet re visszatérve találtam irl540n típusút,sima 540 helyett jó lehet? köszönöm
Idáig jutottam,sajnos a 16x íróból származó diódát már kinyírtam korábban,így egy 8x íróból való van benne.Nelem csak pointernek jó,vagy a 8x író diódájától ne várjak többet?
http://kepfeltoltes.hu/view/090925/P1010673_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Pl. a 400Ft os kulcstartóban semmilyen tokozás nincsen ,csak egy ellenállás meg a dioda meg egy lencse meg egy rugó .De ha régebbi 2 3 e Ft os akkor olyan technika van benne amit ha meg akarnál mai áron építeni (venni) 10 fölött lenne . Pl conrádban láttam 5mW zöld lézert 250 körül .(lelehetett ejteni 1 m ről azért került ilyen sokba)
Na így jártam ma én is a 22-esssel . Nemtudom mért, de igencsak lekvár fénye volt sz.tem
300mA-es gen. volt rajta pedig, aztán az lm317 lába hozzáért a satuhoz amibe a dióda volt, mivel dróton lógott a kapcsolás a tesztelés alatt
Sziasztok,az lenne a nagy kérdésem,hogy ugye Irl540 helyett 540n -t tudtam szerezni,ugyanaz marad minden alkatrész így is vagy a tipus változás miatt kell cserélni valamit?
Hali,nem szemetelem tovább a fórumot,végre működik,ezzel a gány optikával,1 méterről tudok gyufát gyújtani.A 3,9 ohmos ellenálást kellett megváltoztatnom,addig csak max 30ma ment ki rajt,megváltoztattam és így jó,200ma kienged,tovább nem merem.Lehet a fet eltérés miatt kellett a változtatás.
Viszont a 2 db poti helyére vmi jó minőségű kellene,mert egy apró rándulás,és elszállt a dióda.
Hehe , fix áramgen. LM 317-tel, és nem lesz ilyen problémád
(ja és mellesleg sokkal olcsóbba kijössz , kb. 400ft-omba került a kapcsolás :yes: )
ha kell valakinek van új blue ray iró lézer diódák, 4x-es ből 150mW-os (áram:110mA) 6eft, 6x-es ből 300mW-os (áram:300mA) 18eft.
Ennek mi köze a topikhoz? Ennyi erővel kezdhetnék én is itt hirdetni, meg mindenki más is.
Most mondjam, h van nekemis?
Eladni viszont nem fogom
16X-os íróból van a diódám de nem tudom milyen lencsét kéne használni az íróban lévőket nem lehet felhasználni?
Bizonyára lehet, de a 200Ft-os pointerből kiszedett is használható többnyire, habár műanyag .
kösz a választ megpróbálok valamit csinálni vele
még anyi lenne a kérdésem hogy menyi áram kell az üzemeltetéséhez?
az lenne a kérdésem h CD meghajtó lézerér nagyitóval fel lehet erősiteni h látszódjon a pont pl 3-4méterre is?
az olvasóknak gyenge a fényük, dvdíróból termelj ki, az látszik
nekem DVD írólól van 16X de bármilyen lencsével próbálkoztam valamelyik szórta a fényt valamelyik meg olyan közelre hozta hogy csak 2-3 cm-re ment el
próbáltam már de az számít milyen távolságra teszem a lencsét a lézertől? mert túl közelről csak közelre világít ha meg távolabb teszem csak 1 nagy piros foltot látni
16x lézer dioda birja a 260ma-t?
én ha anyit adok neki már igen forrósodik úgyhogy jó kérdés én is szeretném tudni
Bírja, de azért ne hajtsd olyan hosszan, vagy rakj rá intenzívebb hűtést. Mibe akarod belerakni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |