Fórum témák
» Több friss téma |
Nem gond....pihenget a légmagos, mert rengeteg kinti melóm volt és még a tél előtt a végére akartam érni. Majd hamarosan sorra kerül ez is. Ha minden igaz új tekercset kellene öntenem mert ez iszonyatosan rideg....(kimaradt belőle a töltőanyag).........a rezonancia is képes elrepeszteni. (Megpörgettem úgy istenesen, aztán ráterheltem egy izzóval, hát az egész kóceráj vitustáncot járt, csak úgy rázta az asztalt. Úgy hogy szerintem a tekercsem helyett egy új kellene ami rugalmasabb és kibírja a nagyobb terhelésekkor fellépő rezonanciát. (pl. terheléses fékezés)
Tekercsszámtól függ hogy hány voltot tudsz levenni.
Mert mindig több tekercs van sorbakötve,és utána vannak párhuzamosítva. Minimum 3 tekerccsel számolj! az 3 fázison máris 9 tekecs... Ha kevés tekercset használsz,nem lesz teljesítménye. Ezért ugye nagy átmérő kell,hogy elférjenek. Konkrétumokat nem fodsz hallani,mert mindenki kísérletezget vele... Minél több voltot termel,annál kisebb lesz az üzemi fordulata.De ezt úgyis tudod Te is.
Sziasztok!
Sikerült 3000 fordulatot kihozni a vízkerekemből és szeretnék egy generátort építeni rá neodymium mágnesekkel. Valaki tudna segíteni a megépítéssel? (tekercsek száma is érdekelne 220V-on). Egy jó leírás sokat tenne...Esetleg ha valaki tud bolti generátort jó árban, az is érdekelne. Köszönöm
EzenBővebben: Link a linken találtam egy elfogadhatót.
Felhívtam őket és nagyon segítőkészek. 5 kw-os állandómágneses generátor 860 euro. Durván 250.000 ft. 1/4 es áttétel kell hozzá ha 400-600 rpm-hez ha jól emlékszem. Ha az inverter csúcsra dolgozik akkor is 2,5 kw megmarad tisztán. A víz nem olyan szeszélyes mind a szél folyik éjjel nappal. 3000 rpm-nél lehet hogy neked nem is kell áttétel. Hívd fel őket bátran hátha tudnak segíteni.
Sziasztok! En is beszallnek a temaba, ha nem gond. Nem akarom vegig olvasni a ketszazvalahany hozza szolast, de probalkoztatok mar egy nagyobb teljesitmenyu step motorral generator gyanant? Kis fordulaton is ad le energiat. Regebben egy oklomnyi meretuvel kiserleteztem negy tekercsessel es egy nennyzet ventillator propeller hajtotta. Valamit leadott, de nem sokat. Kicsi volt a motor. Indulo kiserletnek jo volt, de nem volt idom folytatni a fejlesztest. Az aksi telep lehet a generator kozeleben, ekkor csal az inverter kimenetet lehet messzebb vinni.
Üdv mindenkinek.
A véleményetekre lennék kíváncsi. Olyasmin gondolkodtam, hogy miért termeljek a generátorral olyan nagy feszültséget. Mi lenne ha csak 3-4 V feszültség jönne ki a generátorból és az akkumulátort cellánként tölteném.
minnél magasabb a feszültség, annál meszebbre tudod vinni ugyanakkora veszteséggel!!
(szállítási veszteséged csak az áramtól és a szállító hálózat ellenállásától függ, kis feszültségen nagy áram kell... nagy feszültségen kis áram, ugyanahhoz a teljesítményhez (P=U*I), ha I kicsi, akkor a szállítási veszteség is kicsi, de a feszültségnek kell nagynak lenni.) És ez még csak a szállítás, ott van még az egyenirányítás amin megint elveszik 1,5-2 V (ez itt már 25-40%-a a 3-4V-nak, tehát 25-40% veszteség). energetikailag semi érteme kis feszültségeket előállítani.
Van valakinek egy MF 3200-as floppy fejmozgato step motorja? Ez egy 30 eves darab. Ujra kezdenem a kiserleteimet. Koszi.
Hello
Az lenne a kérdésem hogy milyen nem állandó mágneses motort lehet generátorként használni?
Meg tudod csinálni,de ahhoz neked kell generátort tekercselned
Kimész egy MÉH-telepre,garantálom hogy találsz!
Az otlet hibatlan, csak egy szepseghibaja van. Londonban lakom, ide sosemjutott el a MOMFLEX floppy.
Jobban jársz, ha elmész valamelyik autóbontóba (az talán még London környékén is akad) és veszel autó hűtőventillátor motort, vagy a belsőfűtés motorját. A hűtőventillátoré jobb, mert nagyobb és lassúbb fordulaton is termel már valamit. Állandómágneses kefés motorok. A léptetőmotor semmit sem ér.
A léptetőmotor sokkal nagyobb feszültséget termel!!!
Igaz amper téren a 0- felé közelít. Akassz rá egy led diódát,és csak meg kell "pöckölni" a tengelyt... Kiégeti a szemedet a led! Autó ventillátor motort jól meg kell forgatni,hogy termeljen is.Igaz akkor amper is lesz Attól függ,mire akarja használni a "generátorocskát".
Nyomtatókban is egész jó léptetőmotorok vannak ám!
Attól függ, milyen léptetőmotor.
A floppymotorocska legfeljebb "termelget". Szélgenerátorral meg általában nem LED-eket szeretnénk villogtatni. Autó ventillátor motorral még a fényszóróégőt is tisztességes fényre lehet bírni. Igaz, meg is kell tekerni hozzá!
Lehetséges az hogy a szélgenerátoros én napelemes rendszerhez használt akkukat is lefoglalhatják, mert engedély kellene a tárolásukhoz? ( )Bővebben: Link
Sziasztok!
szerintem se kell bele mágnes. Ha egy asszinkron motort névleges fordulatszáma fölött meghajtod feszültség indukálódik a tekercsiben. Gondoljatok a fekiváltókra, abban is itt vannak a BREAK körök. több gyári agregátort javítottam, mindegyiken 1F. asszinkron motor volt egy kondenzátorral. Másik ötletem az egyenáramú állandó mágneses verzióhoz: pl egy autó ablaktörlő motor csigahajtás nélkül, valaki ezt próbálta már? Üdv
Ez a motor amit keresek negytekercses, azt hiszem 24 voltos es brutalis nyomateku. 7X15 centis golyos csapagyas, elnyuhetetlen konstrukcio. Na ilyet keresek. A futomotor szenkefei miatt nem akarok szerelgetni meg ritkan sem.
Szia!
Én, igen -- a 24V-s ablaktörlő motor jó a 6V -s akku töltéshez.....
Ez még a 8"-os floppymeghajtóban volt, amit már legfeljebb csak múzeumban találsz. Én összesen egyet láttam úgy 15 éve. Egyik kollégám vitte haza ereklyének. Biztos nem fogja kivenni belőle a motort.
Koszi! Te legalabb tudod, mirol beszelek, mi kellene nekem. Ugy latom, mas megoldast kell keresnem, mert ezt az oskovuletet itt nem tudum beszerezni.
Sziasztok !
Megint javult a teljesítménye a savonius benesh-nek. Tegnap volt egy széllökés, ami 300-as fordulatot eredményezett. Generátort még nem raktam rá, mert több heti videót kellett elemeznem fordulatszámilag, de mostmár hamarosan felrakom direkthajtással. Meglátjuk... Ez a videó max 205rpm-et mutat, a 300-ast hamarosan felteszem. Bővebben: Link
Csak egy megjegyzes. Otthon az alfoldon nyaron a napsuteses orak szama sokszorosa a szelesnek. Az En kiserleteimnek tobbek kozt az vetett veget, hogy nem gyoztem kivarni, hogy fujjon az az atkozott szel. Szerintem tobbet er a napelem hasznalata es olcsobb is hazilag eloallitni. Vegy egy hoszigetelt fadobozt rakj bene egy lapradiatort, fessd le feketere es zard le egy hoszigetelt uveggel. Ha osszekotod egy villany boilerrel egy keringetoszivattyu segitsegevel maris megoldottad a napi melegviz ellatasod. Tudsz furdeni es a musogepnek is innen adhatsz melegvizet, minimalis villamos energia felhasznalassal, csak a keringeto szivattyu fogyaszt, ez olcsobb a gaznal is. Itt londonban tobb ertelme van a szelgeneratornak, itt szel van es nap keves. En egy hegyteton lakom egy kertvarosban es itt mindig van legmozgas. A wembley stadiontol nem messze van egy "ventillator park" nevu objektum mely villany ellatasarol reszben a szelmotorok gondoskodnak es szinte mindig latom forogni oket. Udv.
Nálunk a napelem (áramtermelő) és napkollektor (hőtermelő) két külön fogalom.
Bővebben: Napkollektorok házilag
Koszi erbe a linket, a radiatoros kollektor ugyan az amit En csak tomondatokban irtam. Szerintem teljesen jok az ott leirtak. 5 m2 eleg szep teljesitmenyt ad le az biztos. Szep napot mindenkinek.
Ha üres még a szélkereked és nincs rajta generátor akkor légy résen mert a héten viharos szelet jósolnak, ha minden igaz már ma éjjel is! Nehogy kárba mennyen a sok munka!
Enyémen is már többször láttam ma,hogy a viharvédelem "aktiválódott"
Az enyém meg kibírta a tegnapi napot, de az éjszakát már nem. Alatta hagytam vasárnap pár tekercset és csak szigszalaggal voltak rögzítve egy farostlemezre. Na, az éjjel úgy meg hajthatta, hogy a mágnesek elérték a a tekercseket és szét szakadtak. Majd a forgórész össze gyűjtötte az összes tekercs drótját és feltekerte. Erre, a farostlemez be fordult a forgórész alá és hirtelen meg akasztotta a lapátokat. Ezt nem díjazta az egyik lapát és úgy le szakadt mint a huzat.
A héten renoválhatom. ;(
Húú eddig bírta a szerkezet, de délben hívott az asszonykám, hogy dobol a tetőn szegényke. Gyorsan hazaugrottam leszerelni, nehogy elszálljom
Még jó, hogy kajakra ki volt kötve, így is arrébb táncolt az alja vagy fél métert. A videókon olyan gyors a fordulat, hogy hiába tettem jó nagy jelölést rá, nem nagyon lehet megszámolni. Egy a lényeg: egy-két év alatt végre megtaláltam a megfelelő lapátformát és méretet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |